Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

Orosz-izraeli katonai együttmûködési megállapodást írtak alá

KülföldOrosz-izraeli katonai együttmûködési megállapodást írt alá hétfõn Moszkvában Anatolij Szergyukov orosz és Ehud Barak izraeli védelmi miniszter. Szergyukov az aláírást követõen hangsúlyozta, hogy az orosz hadsereg átalakításánál rendkívül fontosnak tartja az izraeli fegyveres erõk tapasztalatainak felhasználását. Bejelentette, hogy Oroszország 12 robotrepülõgépet vásárol Izraeltõl, s máris folyamatban van 50 orosz katona kiképzése ezek használatára. Korábbi hírek szerint Oroszország és Izrael hamarosan vegyes vállalatot alapít, amely robotrepülõgépeket gyártana az orosz hadsereg számára.

Szergyukov a találkozót megnyitva hangsúlyozta a két minisztérium együttmûködésének intenzív voltát, s azt, hogy a két fél nézetei számos globális kihívást tekintve egybeesnek, vagy közel állnak egymáshoz. Barak azt hangsúlyozta, hogy Izraelt és Oroszországot egyaránt fenyegeti a radikális iszlám terror, s hogy Izraelben nagyra értékelik az Oroszországgal való együttmûködést, amely egyre szorosabbá válik. Barak kijelentette, hogy Moszkva rendkívül fontos szerepet tölt be a közel-keleti régióban.

A találkozó után a felek bejelentették: Izrael kész továbbra is megosztani a terrorizmus elleni harcban szerzett tapasztalatait Oroszországgal. Megfigyelõk szerint a megbeszéléseken Barak bizonyára tájékoztatta orosz kollégáját a közvetlen izraeli-palesztin tárgyalásokról, s minden bizonnyal felvetette a Szíriának és Iránnak szánt orosz rakéták kérdését is, amely erõsen aggasztja Izraelt.

Szíriának Oroszország Jahont típusú, 300 kilométer hatótávolságú, hajók ellen bevethetõ szárnyas rakétákat szállít, és Izrael attól tart, hogy ezek károkat okozhatnak hadiflottájának, amennyiben a Szíria által támogatott libanoni Hezbollah szervezethez kerülnek.

Oroszország egy szerzõdés értelmében már régen köteles lett volna leszállítani Iránnak egy tétel Sz-300 típusú légvédelmi rakétát, de a szállítás mindeddig nem kezdõdött meg. Ennek érdekében Izrael kitartóan nyomást gyakorol, s az orosz fél gyártási problémákra hivatkozik. Az Sz-300-as rakéták jelentõsen megnehezítenék az iráni nukleáris intézmények ellen intézendõ esetleges légicsapást.

Forrás: Link

Hozzszlsok

# | gaby gaby - 2010 09 06 ¦ 18:47:11
Ez meg micsoda hír??
# | paralizátor paralizátor - 2010 09 06 ¦ 18:50:18
Most akkor mi van?
Egyet jobbra, egyet balra?
Megmagyarázná ezt valaki, aki érti?
# | magyar saman magyar saman - 2010 09 06 ¦ 20:32:19
Pedig egyszerû.

A maci sem az, aminek látszik. Néha kipát húz a fejére. Úgy mint régen, mikor vörösbe öltözött.

Ha nem tanulunk a történelembõl, akkor újra megismétlõdhet.
# | Vacak Vacak - 2010 09 06 ¦ 22:42:43
Én nem csodálkoznék, ha most hirtelen kialudna az a fránya tûz ruszkiföldön, tán még esõ is fog esni annyi idõ után.
# | Mofer Mofer - 2010 09 07 ¦ 01:57:11
Nagyon el szomorit amit olvasok, már kezdtem, jó érzéssel lenni az Orosz felé, el hitettem, magammal, hogy ök is csak meg lettek vezetve ezzel a nagy K.... ussal, most meg üzletelgetnek, a Viág Sz.r keveröivel, akiknek köszonheti a világ azt a sok retenetet na ebböl mi lessz, jó nem az bizonyos.
Szóhoz sem jutok. Békesség minden jó akaratu embernek
# | postaimre postaimre - 2010 09 07 ¦ 09:17:27
Na, akkor figyelem, mert a sok olvasgatás ellenére nem igazán megy még ez a stratégiai gondolkodás sokaknak! bármily furcsa is, de Izrael legveszélyesebb "hagyományos" fegyverzete, amely esetleg atomtöltet hordozására is alkalmas, az a robotrepgép, amelyet a dûnék közt nagyon nehéz észlelni s leszedni, ha nem ismered a pontos mûszaki paramétereit. Ha én nem akarnék háborút és azt sem szeretném, hogy meglepjen az ellenség, akkor azt tenném, hogy hivatalosan venném meg a technológiát és fognám az ellenség kezét, ahogy azt a "tapadós kéz" technikája mutatja. A francia Mistral-lal is ez a helyzet és a többi kütyüvel, ami potenciális veszélyforrást jelent, de nem csak zsidó részrõl, mert a felszerelést eladták már jó pár "baráti" államnak. Ez egy katonai stratégiai lépés volt, ami egyáltalán nem baráti, mint ahogy az sem az lenne, ha a pofátlan szomszédod ocsmány kutyájának elhallgattatása miatt nem azt a technikát választod, hogy lelövöd a gazdáját, hanem azt, hogy megtudod tõle, mi a kutya kedvenc kajája.
# | Tesla Tesla - 2010 09 07 ¦ 12:28:46
ellenségnek nem hinni, nem kérni, nem elfogadni!!!:D
# | anzelm anzelm - 2010 09 07 ¦ 12:51:13
Imre! ;)B):D
# | ScythianNS ScythianNS - 2010 09 07 ¦ 21:12:12
# | postaimre postaimre - 2010 12 09 ¦ 10:47:51
Gyatus, nincs olyan hogy "nemzeti oldal". Nincsenek oldalak, csak kerek egész van. Az együttmûködés a szumó része és ne feledjétek, a hadianyag-gyártók-bankárok azzal kötnek üzletet, aki többet ígér. Ezek a háborús eszközök finomított változata s a technológiát minek ellopni, ha meg tudod hivatalosan is szerezni. Tanuljatok meg kicsit konspiratívabban is gondolkozni.

Hozzszls kldse

Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.

rtkels

Csak regisztrlt tagok rtkelhetnek.

Krjk jelentkezz be.

Mg nem rtkeltk
Generlsi id: 0.86 msodperc
95,967,027 egyedi ltogat