Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Angela Merkel követi a miskolci rendÔrkapitånyt?

KĂŒlföldAngela Merkel követi a miskolci rendĂ”rkapitĂĄnyt?

A kapitĂĄny kijelentette: elĂ­tĂ©li a faji Ă©s etnikai alapĂș megkĂŒlönböztetĂ©s minden formĂĄjĂĄt, Ă©s örĂŒl, hogy megĂ©rtettĂ©k: Ă” nem rasszista.

A nĂ©met kancellĂĄr szerint nem lehet tabutĂ©ma muzulmĂĄn vallĂĄsĂș fiataloknak az ĂĄtlagosnĂĄl magasabb hajlama erĂ”szakcselekmĂ©nyek elkövetĂ©sĂ©re, amit a bĂ»nĂŒgyi statisztika is alĂĄtĂĄmaszt.
A Bild am Sonntag cĂ­mĂ» hetilapnak adott interjĂșban Angela Merkel leszögezte: az ĂĄllam nem kapitulĂĄlhat a migrĂĄnsok ĂĄltal lakott lakĂłnegyedekben elharapĂłzott erĂ”szak elĂ”tt. EgyĂșttal Ăłva intett attĂłl, hogy bĂĄrki is egy adott vallĂĄshoz kapcsolja az erĂ”szakot. „Ez nem vezet sehovĂĄ" - figyelmeztetett.
A migrĂĄns fiatalok egy rĂ©szĂ©nek erĂ”szakra valĂł hajlama „nagy problĂ©ma, s errĂ”l nyĂ­ltan lehet beszĂ©lni anĂ©lkĂŒl, hogy tĂĄpot adnĂĄnk az idegenellenessĂ©g gyanĂșjĂĄnak" - fogalmazott a kormĂĄnyfĂ”.
Egy jĂșliusban megjelent sikerkönyv szerint, amelynek Ă­rĂłja fiatalkorĂșak bĂ­rĂłsĂĄgĂĄn dolgozott kĂ©t Ă©vtizeden ĂĄt, Berlin egyik kerĂŒletĂ©ben, Neuköllnben a 21 Ă©vnĂ©l fiatalabb „nehĂ©z bĂ»nözĂ”k" csoportjĂĄn belĂŒl 90 szĂĄzalĂ©k a migrĂĄnsok arĂĄnya. Ezen belĂŒl 45 szĂĄzalĂ©kot kĂ©pviselnek az arab Ă©s 34 szĂĄzalĂ©kot a török fiatalok. „NehĂ©znek" a nĂ©met rendĂ”ri statisztika szerint az egy Ă©ven belĂŒl legalĂĄbb 30 bĂ»ncselekmĂ©nyt elkövetĂ”k szĂĄmĂ­tanak.
A hetilap Ă©rtesĂŒlĂ©se szerint Duisburg egyik törökök lakta negyedĂ©ben, Marxlohban a rendĂ”rök mĂĄr több Ă­zben kĂ©nytelenek voltak kapitulĂĄlni erĂ”szakos fiatalkorĂșak bandĂĄi elĂ”tt. Ezt kommentĂĄlva Merkel leszögezte: NĂ©metorszĂĄgban nem lĂ©tezhet egyetlen telepĂŒlĂ©s vagy vĂĄrosnegyed, kerĂŒlet sem, ahol a rendĂ”rsĂ©g nem kĂ©pes Ă©rvĂ©nyt szerezni a jognak.
A kancellĂĄr szerint fiatalok körĂ©ben az erĂ”szak sokszor annak a jele, hogy az illetĂ”k nem lĂĄtnak perspektĂ­vĂĄt maguk elĂ”tt. Ezen pedig csak egy dolog segĂ­t: a tanulĂĄs. „Államunk sokfĂ©le lehetĂ”sĂ©get kĂ­nĂĄl erre, ĂĄm a felelĂ”ssĂ©g döntĂ” rĂ©sze a szĂŒlĂ”ket terheli, s ezt sem az iskola, sem a tĂĄrsadalom nem vĂĄllalhatja ĂĄt tĂ”lĂŒk" - hangsĂșlyozta Merkel.
Az interjĂșban sĂ­kraszĂĄllt azĂ©rt, hogy közhivatalokban - rendĂ”rsĂ©g, önkormĂĄnyzatok ifjĂșsĂĄgi ĂŒgyosztĂĄlyai Ă©s hasonlĂłk - minĂ©l több migrĂĄciĂłs hĂĄtterĂ» dolgozĂłt alkalmazzanak. Ezek egyrĂ©szt jobban szĂłt tudnak Ă©rteni a problĂ©mĂĄs bevĂĄndorlĂłkkal, mĂĄsrĂ©szt egyben ösztönzĂ” pĂ©ldĂĄt jelentenek nekik: tanulĂĄs, kĂ©pzĂ©s rĂ©vĂ©n Ă”k is hasznos tagjai lehetnek a nĂ©met tĂĄrsadalomnak.
Emlékezetes: Påsztor Albert miskolci rendÔrkapitåny ellen 2009 januårjåban, a bûnözési statisztika tényeinek - a német kancellårhoz mostani mondataihoz hasonló - közlése miatt vizsgålat indult, és elvezényelték szolgålati helyérÔl.
PĂĄsztor egy 2009. januĂĄr 30-i miskolci sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłn kijelentette: Miskolc a rablĂĄsok tekintetĂ©ben a legfertĂ”zöttebb az orszĂĄgban, a 2008 december - 2009 januĂĄri idĂ”szakban pedig valamennyi (ilyen tĂ­pusĂș) „bĂ»ncselekmĂ©ny elkövetĂ”je cigĂĄny szĂĄrmazĂĄsĂș volt".
Az adott idĂ”szakban elkövetett rablĂĄsok, betörĂ©ses lopĂĄsok - összessĂ©gĂ©ben mintegy szĂĄz bĂ»nĂŒgy - felderĂ­tĂ©sĂ©nek rĂ©szletei kapcsĂĄn a rendĂ”rkapitĂĄny Ășgy fogalmazott, hogy Miskolcon nem a rablĂĄsok szĂĄma nĂ”tt, hanem az eldurvulĂĄs, a kegyetlensĂ©g a jellemzĂ” vĂĄltozĂĄs. A rablĂłk a megtĂĄmadott sĂ©rtetteket - amellett, hogy elvettĂ©k Ă©rtĂ©keiket - ĂĄltalĂĄban bĂĄntalmaztĂĄk. ElĂ”fordult, hogy bottal ĂŒtöttĂ©k le az ĂĄldozatot, mert ellenĂĄllt tĂĄmadĂłinak - tette hozzĂĄ.
ÚjsĂĄgĂ­rĂłi kĂ©rĂ©sĂ©re azt mondta: miskolci kapitĂĄnykĂ©nt nem tiszte cigĂĄnybĂ»nözĂ©srĂ”l beszĂ©lni, mindösszesen a tĂ©nyeket sorolja fel.
Az elkövetĂ”k között 12-13 Ă©ves fiĂșk is akadtak, a legtöbbjĂŒk fiatal, tizen-, illetve huszonĂ©ves. Borsod-AbaĂșj-ZemplĂ©n megyĂ©ben a 2008-ban ismerttĂ© vĂĄlt bĂ»ncselekmĂ©nyek közel felĂ©t (46,4 szĂĄzalĂ©kĂĄt) a miskolci rendĂ”rkapitĂĄnysĂĄg illetĂ©kessĂ©gi terĂŒletĂ©n követtĂ©k el. A borsodi megyeszĂ©khely kapitĂĄnysĂĄgĂĄhoz egyĂ©bkĂ©nt 37 telepĂŒlĂ©s tartozik, de a bĂ»ncselekmĂ©nyek 85 szĂĄzalĂ©kĂĄt a nagyvĂĄrosban követtĂ©k el - mondta PĂĄsztor Albert.
HozzĂĄtette: az adott idĂ”szakban több betörĂ©ses lopĂĄs Ă©s rablĂĄs elkövetĂ”it sikerĂŒlt elfogniuk a miskolci rendĂ”röknek. Volt közöttĂŒk több rendbeli pincefeltörĂ©s, de van olyan elkövetĂ” (18 Ă©ves, bĂŒntetett elÔéletĂ»), aki egyedĂŒl 14 panellakĂĄst fosztott ki.
A rendĂ”rkapitĂĄny kitĂ©rt a Miskolcon mĂ»ködĂ” vĂĄrosĂ”rsĂ©g munkĂĄjĂĄra is. VĂ©lemĂ©nye szerint az avasi vĂĄrosrĂ©szben, ahol egyĂ©bkĂ©nt alacsony a bĂ»ncselekmĂ©nyek szĂĄma, a helyiek hangulata azĂ©rt romlott, mert „nehezen alkalmazkodĂł emberek költöztek be a lakĂĄsokba", akik nincsenek tekintettel környezetĂŒkre.
A sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂł utĂĄn PĂĄsztor ellen vizsgĂĄlat indult, Ă©s elvezĂ©nyeltĂ©k szolgĂĄlati helyĂ©rĂ”l, majd az ĂĄltalĂĄnos közfelhĂĄborodĂĄs miatt Bencze JĂłzsef orszĂĄgos rendĂ”rkapitĂĄny - Draskovics Tibor rendĂ©szeti miniszter jĂłvĂĄhagyĂĄsĂĄval - egy nap mĂșlva megszĂŒntette az ĂĄtvezĂ©nylĂ©st.
Draskovics az ĂŒgy kapcsĂĄn hangsĂșlyozta: senki nem beszĂ©lhet Ășgy, hogy abbĂłl bĂĄrmelyik magyarorszĂĄgi nemzetisĂ©gre alaptalan ĂĄltanosĂ­tĂĄsok következzenek. A miniszter szerint Miskolc rendĂ”rkapitĂĄnya jĂłl felkĂ©szĂŒlt, sikeres, eredmĂ©nyes rendĂ”ri vezetĂ”, aki azonban ebben az ĂŒgyben hibĂĄzott, mert szavaibĂłl olyan következtetĂ©seket lehetett levonni, amelyeket remĂ©li, PĂĄsztor Albert sem gondolt.
GyurcsĂĄny Ferenc miniszterelnökkĂ©nt egyetĂ©rtett azzal, hogy vizsgĂĄlat indult a miskolci rendĂ”rkapitĂĄny romĂĄkra vonatkozĂł kijelentĂ©se miatt, Ă©s tudomĂĄsul vette, hogy az orszĂĄgos rendĂ”rfĂ”kapitĂĄnyt felĂŒgyelĂ” miniszter elfogadta a vizsgĂĄlat eredmĂ©nyĂ©t, ugyanakkor kijelentette: magĂĄnemberkĂ©nt ezen a terĂŒleten „jelentĂ”s Ă©rzĂ©kenysĂ©ggel rendelkezik".
HangsĂșlyozta: kormĂĄnyfĂ”kĂ©nt vĂ©deni fogja az alkotmĂĄnyos rendet, hogy ilyen esetben megvan az, akinek felelĂ”ssĂ©ge lefolytatni a vizsgĂĄlatot, Ă©s felelĂ”ssĂ©ge dönteni, Ă”t pedig a vĂ©gĂ©n tĂĄjĂ©koztatjĂĄk a vĂ©geredmĂ©nyrĂ”l.
HozzĂĄtette, vĂ©lemĂ©nye szerint ha egyetlen olyan cigĂĄny ember is van, akire nem illik rĂĄ, ami elhangzott, akkor a kijelentĂ©s oktalanul Ă©s indokolatlanul megbĂĄnthat valakit. (BĂĄr PĂĄsztor konkrĂ©t bĂ»nesetekrĂ”l, nem pedig ĂĄltalĂĄban cigĂĄnyokrĂłl beszĂ©lt, tehĂĄt fogalmilag kizĂĄrt olyan cigĂĄny ember, akit „oktalanul Ă©s indokolatlanul" megbĂĄnthatott volna - ha csak nem a a 2008 december - 2009 januĂĄri idĂ”szakban Miskolcon elkövetett rablĂĄsok, betörĂ©ses lopĂĄsok cigĂĄny szĂĄrmazĂĄsĂș elkövetĂ”ire gondolt az egykori miniszterelnök, mint megbĂĄntott szemĂ©lyekre.)
GyurcsĂĄny Ferenc hangsĂșlyozta azt is, szeretnĂ©, ha a törtĂ©ntek utĂĄn az maradna meg az emberekben, hogy a vizsgĂĄlat elmarasztalta a miskolci rendĂ”rkapitĂĄnyt, Ă©s nem az, hogy a helyĂ©n maradt. Akkori megfogalmazĂĄsa szerint ez a kĂ©rdĂ©s nehĂ©z Ă©s bonyolult dolog.
A kormĂĄnyfĂ” Ășgy lĂĄtta, az a helyes, ha a bĂ»nelkövetĂ”ket szĂĄrmazĂĄsuk, vallĂĄsuk Ă©s kisebbsĂ©gi helyzetĂŒk miatt nem minĂ”sĂ­tik, mert a lĂĄtszatĂĄt is el kell kerĂŒlni annak, hogy a magyar bĂ»nĂŒldözĂ©s a bĂ»nön kĂ­vĂŒl bĂĄrmi mĂĄst figyelembe vesz. EzĂ©rt kell nagyon pontosan fogalmazni - vĂ©lekedett.
KitĂ©rt arra, hogy a törtĂ©netnek mĂĄsik fele is van, amelyrĂ”l nagyon nehĂ©z politikailag korrektĂŒl beszĂ©lni. Vannak olyan helyek, ahol elmĂșlt Ă©vekben folyamatosan nĂ”tt a konfliktusok szĂĄma, a falvakban sok a hĂ©tköznapi Ă©letet irritĂĄlĂł bĂ»ncselekmĂ©ny, nĂ” a feszĂŒltsĂ©g, nem Ă©rzik biztonsĂĄgban magukat az emberek - mondta. A kormĂĄnyfĂ” szerint akkori Ă©rtĂ©kelĂ©se szerint: ma MagyarorszĂĄgon vita van abban, hogyan kell ezt a valĂłsĂĄgos tĂĄrsadalmi konfliktust kezelni: a kormĂĄny ĂĄltal követett mĂłdon vagy indulattal Ă©s megfĂ©lemlĂ­tĂ©ssel.
PĂĄsztor ugyanakkor kijelentette: elĂ­tĂ©li a faji Ă©s etnikai alapĂș megkĂŒlönböztetĂ©s minden formĂĄjĂĄt, Ă©s örĂŒl, hogy megĂ©rtettĂ©k: Ă” nem rasszista.

http://hetivalasz.hu/itthon/angela-merkel-koveti-a-miskolci-rendorkapitanyt-31682

Hozzászólások

# | Hegel Hegel - 2010 09 07 ¦ 18:24:02
ANémetek megérdemlik ezt!
ÉvszĂĄzadokon szenvedett harcolt a magyar nĂ©p a muzulmĂĄn hĂłditĂĄs ellen! VĂ©dte eurĂłpĂĄt amely oly gyöngĂ©den hĂĄlĂĄs is Ă©rte! (trianon!)
Viszont hogyis van az nekĂŒnk dĂ©delgetni kell a rendzavarĂłkat eltartani segĂ©lyezni Ă”k meg fellĂ©phetnek ellene? Ez megint kettĂ”s mĂ©rce az uniĂłban!
Ugyhogy ez az unió is elmehet mår a sunyeråkbva semmi hasznos dolog nincs benne! FÔleg mig egyik ållam benesezhetik a måsik meg????
# | B 2 B 2 - 2010 09 07 ¦ 21:56:38
Nocsak! Igen nagy lehet az erÔszak, vagy igen nagy lehet a -magyarhoz hasonlóan lebutított- német lakossåg felhåborodåsa, ha mår a "német" hivatalossågok is elismerik azt, hogy az erÔszaknak van fajtajellege!
Igaz, a "megoldås" a szokott liberålis maszlag: még több kisebbségit a hivatalokba, még több (szinte semmire sem jó) iskola, stb...
A helyes elsĂ” lĂ©pĂ©s a pozitĂ­v diszkriminĂĄciĂł megszĂŒntetĂ©se, valamint az öszinte beszĂ©d lenne... (nĂĄlunk is)
Azt meg vĂ©gkĂ©pp nem Ă©rtem, hogy pl: Izrael miĂ©rt nem ilyen liberĂĄlis megoldĂĄsokat alkalmaz az arab Ă”slakossĂĄggal, illetve az -egyĂ©b okokbĂłl Ă©s mĂłdon- oda kerĂŒlt nem zsidĂł lakossĂĄggal szemben?
# | LIBONA LIBONA - 2010 09 08 ¦ 07:47:56
a ciganyokban nincsen emberi erzes. Ok nem tartoznak a feher fajhoz sem Europahoz sem A MAGYARSAGHOZ .Ellobb utobb ugy jarnak mint a zsidok. Kivetik a Nemzetekbol. Lasd : franci,olsz,spanyol,sved,nemet,finn.

Ennek a primitiv eloskodo,haszontalan parazitaknak INDIABA a helyuk a zsidokkal egyutt

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.66 másodperc
95,966,848 egyedi látogató