Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Megd√∂bbent√Ķ vide√≥: Ler√°ntja a leplet a kiugrott szcientol√≥gus

Szcientológus voltam

A magyarorsz√°gi szcientol√≥gia egyh√°z egyik cs√ļcsvezet√Ķje volt, majd t√≠z √©v ut√°n szak√≠tott a szervezettel. Most a Heti V√°lasz kiad√°s√°ban megjelen√Ķ, Szcientol√≥gus voltam c√≠m√Ľ k√∂tet√©ben - illetve a Becsenget√ľnk √©s elfutunk sorozat leg√ļjabb filmj√©ben - t√°rja fel e sci-fi vall√°s kulisszatitkait. A Heti V√°lasz bemutatja Bonyai P√©tert.

- Olvasta Bartus L√°szl√≥ Fesz van c√≠m√Ľ leleplez√Ķ k√∂nyv√©t a Hit Gy√ľlekezet√©r√Ķl?

- Csak évekkel a megjelenése után, amikor kijöttem az egyházból.

- Hitelesnek tartotta ezt a kötetet?

- Nem ismerem a Hit Gy√ľlekezete bels√Ķ √©let√©t, de a k√∂nyv √Ķszint√©nek t√Ľnt.

- Anno sokan lelkesedtek Bartus k√∂nyv√©√©rt, √°m mi√≥ta a szerz√Ķ a k√∂z√©letben elszabadult haj√≥√°gy√ļk√©nt viselkedik, t√∂bben megk√©rd√Ķjelezik az illet√Ķ hiteless√©g√©t. √Ėnr√Ķl esetleg nem fog kider√ľlni p√°r √©v m√ļlva, hogy nem is az a j√≥zan fiatalember, akinek most l√°tom?

- Rem√©lem, nem; az egyh√°z persze mindent el fog k√∂vetni, hogy szavahihetetlennek √°ll√≠tson be. Politikai szerepet pedig nem v√°llalok, √©s Szcientol√≥gia: objekt√≠ven √©s szubjekt√≠ven c√≠m√Ľ blogomban sem szoktam sz√©ls√Ķs√©gesen megnyilv√°nulni.

- K√∂tete mennyiben illik bele a szcientol√≥gi√°r√≥l vil√°gszerte megjelent leleplez√Ķ k√∂nyvek sor√°ba?

- Alapvet√Ķen beleillik, hiszen ugyanarr√≥l az egyh√°zr√≥l sz√≥lnak, r√°ad√°sul √©n N√©metorsz√°gban, D√°ni√°ban √©s az Egyes√ľlt √Āllamokban is dolgoztam a szcientol√≥gia k√∂zpontjaiban.

- Nyilv√°n lesznek, akik k√©tkedve fogj√°k olvasni a k√∂nyv√©t. Mivel tudja igazolni, hogy mindaz a sz√°mos abszurd vagy √©ppen h√°tborzongat√≥ eset, amir√Ķl besz√°mol, megt√∂rt√©nt?

- Aki elolvassa a k√∂nyvemet, l√°thatja, hogy az nem egy harcos v√°dirat, amivel minden√°ron meg akarok gy√Ķzni m√°sokat. A k√∂tettel egyetlen c√©lom van: aki a szcientol√≥gi√°val szeretne foglalkozni, az egyh√°z hivatalos √°ll√°spontja mellett ismerhesse meg a szervezet √°rnyoldalait is. Akkora k√©pzel√Ķer√Ķvel pedig nem rendelkezem, hogy ennek a t√≠z √©vnek a t√∂rt√©n√©seit ilyen r√©szletess√©ggel mind kital√°ljam. Ha volna ilyen k√©pess√©gem, lehet, hogy elmenn√©k sci-fi √≠r√≥nak, ahogy annak idej√©n a szcientol√≥gia alap√≠t√≥ja, L. Ron Hubbard is kezdte.

- Tudomása szerint hányan léptek ki az utóbbi években a hazai szcientológia egyházból?

- T√∂bb tucatnyian bizonyosan, de ezt neh√©z pontosan megmondani. Sz√°mos olyan ember van, akir√Ķl tudom, hogy m√°r nem tartja mag√°t szcientol√≥gusnak, de pap√≠ron az egyh√°z tagja marad.

- Miért?

- Sok v√°llalkoz√≥ tagja az egyh√°znak, √©s ha megtagadja a szervezetet, akkor a szcientol√≥gus kapcsolatrendszer√©re √©p√ľl√Ķ √ľzleteinek befellegzett.

- A kil√©pettek k√∂z√ľl vajon mi√©rt √∂n az els√Ķ, aki k√∂nyvet √≠r a szcientol√≥gia √°rny√©kos oldal√°r√≥l?

- Tal√°n az√©rt, mert a szcientol√≥gia kem√©nyen fell√©p a kritikusokkal szemben, az egyh√°z tiszts√©gvisel√Ķi pedig az audit√°l√°sok alkalm√°val sok olyan mag√°n√©leti titkot el√°rulnak, amivel sakkban lehet tartani az embert. √Čn is egy csom√≥ olyan dolgot tudok m√°sokr√≥l, amit nem kellene tudnom. Amikor p√©ld√°ul felvett√ľnk valakit munkat√°rsnak, √≠r√°sban kellett nyilatkoznia arr√≥l, hogy kivel l√©tes√≠tett szexu√°lis kapcsolatot, milyen perverzi√≥ja van, esetleg homoszexu√°lis-e.


- Ha, az egyh√°z tiszts√©gvisel√Ķjek√©nt, az √∂n feladata lenne, hogy "fekete propagand√°t" szervezzen egy elnyom√≥ szem√©ly - jeles√ľl mostani √∂nmaga - ellen, mit tenne?

- √Ātny√°lazn√©k minden dosszi√©t, amit az egyh√°zban vezettek r√≥lam, √©s megn√©zn√©m, milyen szaftos mag√°n√©leti adal√©kkal lehetne megk√©rd√Ķjelezni a hiteless√©gemet.

- √Ėnr√Ķl mit rejthetnek a dosszi√©k?

- Szerencs√©re meglehet√Ķsen visszafogott √©letet √©ltem a szcientol√≥gia el√Ķtt. Tizenh√©t √©vesen lettem az egyh√°z munkat√°rsa, √≠gy kor√°bban es√©lyem sem igen lett volna durva dolgokat elk√∂vetni.

- Sikkasztással azonban biztosan meg fogják vádolni, hiszen könyve szerint az egyházban ezért folyt eljárás ön ellen.

- Meglehet, azt fogj√°k h√≠resztelni, hogy sikkasztottam, megr√∂gz√∂tt hazudoz√≥ vagyok, ez√©rt is r√ļgtak ki a szcientol√≥gia elitcsapat√°nak sz√°m√≠t√≥ Sea Orgb√≥l. Csak akkor erre vajon mi√©rt nem siker√ľlt sohasem bizony√≠t√©kot tal√°lni, √©s mi√©rt lehettem √©vekig a hazai egyh√°z egyik vezet√Ķje, a k√∂z√©p-eur√≥pai szervezet m√°sodik embere?

- Az egyh√°z tiszts√©gvisel√Ķjek√©nt sem k√∂vetett el p√©ld√°ul k√∂zt√∂rv√©nyes b√Ľncselekm√©nyt?

- Nem tudom pontosan, hogy az egyh√°z k√©tes √ľgyletei b√ľntet√Ķjogi szempontb√≥l minek min√Ķs√ľlnek. Mindenesetre k√∂vett√ľnk el dolgokat, amelyek val√≥sz√≠n√Ľleg t√∂rv√©nytelenek voltak.

- Például?

- Bej√∂n egy v√°llalkoz√≥ az egyh√°z k√∂zpontj√°ba, sportt√°sk√°ban √°tad h√ļszmilli√≥ forintot, √©s azt mondja, kamu sz√°mla alapj√°n visszaig√©nyelt √°fabefizet√©sb√Ķl sz√°rmaz√≥ feketep√©nz. √Ātvessz√ľk, az ad√≥hat√≥s√°gnak meg azt mondjuk, perselyp√©nz, √©s onnant√≥l nem kell elsz√°molni vele. Holott nem j√≥hiszem√Ľen vett√ľk √°t az √∂sszeget, hiszen tudtuk, hogy t√∂rv√©nytelens√©gb√Ķl sz√°rmazik. A szab√°lytalan munkaszerz√Ķd√©sekr√Ķl, az alkotm√°nyos jogokr√≥l lemondat√≥ formanyomtatv√°nyokr√≥l, a kiskor√ļak foglalkoztat√°s√°r√≥l vagy a krimin√°lis √°llapotban l√©v√Ķ k√∂nyvel√©sr√Ķl ne is besz√©lj√ľnk; ezek nagy r√©sz√©t azonban az egyh√°zi st√°tusz miatt jobb√°ra ki tudtuk magyar√°zni.

- K√∂nyv√©b√Ķl tanuls√°gk√©nt azt sz√Ľrtem le: a szcientol√≥gia egyh√°z egy extraprofitra gy√ļr√≥ adom√°nygy√Ľjt√Ķ h√°l√≥zat, minden m√°s csak k√∂r√≠t√©s. T√©nyleg ez a helyzet?

- Neh√©z volna eld√∂nteni, hogy L. Ron Hubbardban melyik motiv√°ci√≥ volt er√Ķsebb: jobb√° tenni a vil√°got, avagy mindek√∂zben meggazdagodni. De mindegy is, mert a v√©geredm√©ny egy√©rtelm√Ľ: az egyh√°z eg√©sz szervezeti fel√©p√≠t√©se a bev√©tel maximaliz√°l√°s√°t szolg√°lja.

- Vagyis a cs√ľt√∂rt√∂k d√©lut√°n k√©t √≥ra a vil√°g √∂sszes orsz√°g√°ban azt jelenti, hogy ebben a pillanatban le kell jelenteni az amerikai k√∂zpontnak az elm√ļlt heti bev√©teleket.

- √ćgy van, √©s minden szcientol√≥gusszervezet a bev√©teleinek harmad√°t k√ľl√∂nf√©le jogc√≠meken k√∂teles √°tutalni az amerikai k√∂zpontnak; kiv√©ve a jogd√≠jakat, mert azoknak a 90 sz√°zal√©ka oda ker√ľl. A f√Ķ bev√©telek egy√©bk√©nt nem a tanfolyamokb√≥l, hanem az adom√°nyokb√≥l sz√°rmaznak, melyeknek csaknem eg√©sze szint√©n Amerik√°ba v√°ndorol. Van kismilli√≥ projekt, amire gy√Ľjt√©st ind√≠tanak, √©s az amerikai fundraising m√≥dszerek fanatiz√°lt v√°ltozat√°val vil√°gszerte megpumpolj√°k a tags√°got. A magyar egyh√°znak is √≠gy siker√ľlt t√∂bb mint egymilli√°rd forintot √∂sszeszednie √ļj budapesti sz√©kh√°z√°nak megv√°s√°rl√°s√°ra.

- A Heti V√°lasz leg√ļjabb filmj√©ben √∂n elj√°tssza, hogyan kell meggy√Ķzni egy v√°llalkoz√≥t, k√∂h√∂gj√∂n ki egy adom√°nyt. A felv√©telt k√©sz√≠t√Ķ koll√©g√°im azt mondt√°k: olyan hiteles alak√≠t√°st ny√ļjtott, hogy kis h√≠j√°n el√Ķvett√©k a p√©nzt√°rc√°jukat.

- Ezek kifinomult manipul√°ci√≥s technik√°k. Egy szcientol√≥gus v√°llalkoz√≥ persze eleve nyitott az adom√°nyoz√°sra; a neh√©zs√©get az okozza, hogy sokuknak nincs annyi tartal√©ka, hogy csak √ļgy beny√ļlhassanak √©rte a p√°nc√©lszekr√©nybe, hanem el kell adni valamit, vagy hitelt kell felvenni. Az √©n dolgom volt minderre r√°venni √Ķket.

- Minden szcientológus elkötelezettsége ellenére miért ad egy vállalkozó egy fillért is olyan homályos célra, mint a bolygó clearré tétele?

- Mert √ļgy √©rzi, valamit vissza kell adnia annak a k√∂z√∂ss√©gnek, amelyb√Ķl a j√≥l√©te fakad. Az egyh√°z ezt haszn√°lja ki a v√©gletekig. Elhiteti vele, hogy azzal teszi a legt√∂bbet a vil√°g√©rt, ha a szcientol√≥gia projektjeire - a Drogmentes Maratonra, a pszichi√°triaellenes kamp√°nyokra, a b√Ľnmegel√Ķz√Ķ programokra - adom√°nyoz. Sokszor az erej√©n fel√ľl, r√°ad√°sul √ļgy, hogy ezekkel a p√©nzekkel soha senki nem sz√°mol el.

- √Ėnnek mennyi p√©nze van az egyh√°zban?

- A t√≠z √©v alatt b√Ķ t√≠zmilli√≥ forintot fizettem be tanfolyamokra vagy adom√°nyk√©nt; az ingyen elv√©gzett kurzusok sok sz√°zezres √°r√°t pedig akkor sz√°ml√°zt√°k le nekem, amikor kil√©ptem. De ha ide vessz√ľk azoknak a munk√°knak az √©rt√©k√©t is, amelyeket ingyen vagy √©hb√©r√©rt v√©geztem az egyh√°znak, akkor √∂sszesen 20-25 milli√≥ forintr√≥l van sz√≥.

- K√∂nyv√©ben megd√∂bbent√Ķen √Ķszint√©n √©s √∂nkritikusan besz√©l arr√≥l, hogyan lett "egy k√∂z√∂ss√©get keres√Ķ fiatalemberb√Ķl p√©nz√©hes, m√°sokat kizs√°km√°nyol√≥ sz√∂rnyeteg". Mik√©nt jutott el ennek felismer√©s√©ig?

- Akiben ak√°r csak pisl√°kol a lelkiismeret szikr√°ja, felm√©ri a tettei k√∂vetkezm√©nyeit. Ha p√©ld√°ul tizedszerre h√ļzok le egy informatikus v√°llalkoz√≥t t√∂bb sz√°zezer forintra, √©s l√°tom, hogy ehhez m√°r osztal√©kel√Ķleget kell felvennie a c√©g√©t√Ķl, √©s h√°rom √©ve ugyanabban a ruh√°ban j√°r, mert az egyh√°znak adja a p√©nz√©t, azon elgondolkozik az ember. √Čs ha m√©g az a projekt sem j√∂n l√©tre, amire adakozik, akkor kezd k√≠noss√° v√°lni a helyzet, hiszen hazudtam neki.

- Kil√©p√©s√©ben emellett nyilv√°n szerepet j√°tszott mindaz a megal√°ztat√°s, amiben t√∂bbsz√∂r is r√©sze volt. J√≥l √©rtem a k√∂nyv√©b√Ķl, hogy D√°ni√°ban kv√°zi b√∂rt√∂nb√ľntet√©sre is √≠t√©lt√©k?

- Igen. Volt egy id√Ķszak, amikor a szcientol√≥gusok azt gyan√≠tott√°k r√≥lam, hogy a Nemzetbiztons√°gi Hivatal k√©mje vagyok. Ki akart√°k der√≠teni, hogy √≠gy van-e, ez√©rt "el√Ķzetes letart√≥ztat√°sba" helyeztek. Huszonn√©gy √≥r√°s √Ķrizet alatt tartottak h√°rom h√≥napig, rendszeresen e-m√©terrel - vagyis hazugs√°gvizsg√°latra is haszn√°lhat√≥ b√Ķrellen√°ll√°s-m√©r√Ķ m√Ľszerrel - faggattak, de mivel nem tal√°ltak semmit, visszak√ľldtek Magyarorsz√°gra.

- Akkori esz√©vel minden tov√°bbi n√©lk√ľl elfogadta ezt?

- Persze nem tetszett a dolog, de akkor √ļgy gondoltam, ha ez kell ahhoz, hogy a vil√°g jobb hely legyen, akkor ki vagyok √©n, hogy akad√©koskodjak? Nem is k√©pzeln√©, mi mindenre r√°vehet√Ķ egy kell√Ķen fanatiz√°lt ember; ugyanez a v√©gletes elfogad√°s munk√°l azokban is, akik odaadj√°k a teljes √∂r√∂ks√©g√ľket az egyh√°znak, hogy azt√°n a v√©g√©n f√∂ld√∂nfut√≥v√° v√°ljanak.

- Mi volt az utols√≥ csepp a poh√°rban, miel√Ķtt a t√°voz√°s mellett d√∂nt√∂tt?

- Miut√°n kir√ļgtak a Sea Orgb√≥l, m√©g k√©t √©vig az egyh√°z tagja voltam, azt√°n le√©p√≠tettem minden kapcsolatomat. A v√©gs√Ķ l√∂k√©st az adta, hogy ebben az id√Ķben ugyan√ļgy viselkedtek velem, mint ahogy kor√°bban √©n m√°sokkal: egy nagyobb p√©nz√∂sszeget akartak kicsikarni bel√Ķlem. Ekkor d√∂nt√∂ttem √ļgy, hogy el√©g volt. Egy ilyen interj√ļban persze csak utalni tudok az egyh√°zt√≥l val√≥ elt√°volod√°som okaira; a k√∂nyvben azonban r√©szletesen kifejtem d√∂nt√©sem h√°tter√©t.

- Szenvedett maradand√≥ lelki, pszich√©s s√©r√ľl√©st?

- Sosem voltam labilis szem√©lyis√©g, √≠gy tart√≥s s√©r√ľl√©s, azt hiszem, nem lett. Mindenesetre vagy k√©t √©vig tartott, am√≠g kipucoltam magamb√≥l a szcientol√≥gi√°t. Ezt az id√Ķszakot senkinek sem k√≠v√°nom: miut√°n minden vagyonom az egyh√°zhoz v√°ndorolt, ott √°lltam p√©nz, kapcsolatok, v√©gzetts√©g n√©lk√ľl, √©s el√∂lr√Ķl kellett kezdenem az √©letemet.

- Mivel foglalkozik most?

- Azt a v√°llalkoz√°st vezetem, amit m√©g az egyh√°z tagjak√©nt ind√≠tottam. √Čvekig szcientol√≥gusokb√≥l √©ltem - abb√≥l, hogy a hubbardi technol√≥gi√°t alkalmaz√≥ c√©gek anyagait kompatibiliss√° tettem az egyh√°z elv√°r√°saival. Azt√°n le√©p√≠tettem ezeket az √ľgyfeleket, √©s √°t√°lltam ford√≠t√°sra, illetve internetes keresked√©sre. Az egyh√°zzal akkor tudtam v√©gleg szak√≠tani, amikor m√°r a megb√≠z√°saim sem f√ľggtek t√Ķl√ľk.

- Jól tudom, hogy ez családi vállalkozás?

- Igen, a feles√©gemmel m√Ľk√∂dtetj√ľk. √ēt az egyh√°zban ismertem meg; √©s azt, hogy √©p √©sszel kib√≠rtam mindezt, j√≥r√©szt neki k√∂sz√∂nhetem. Az egyh√°z azt akarta, hogy v√°ljon el t√Ķlem, de √Ķ engem v√°lasztott, √©s v√©g√ľl egy√ľtt, egym√°st er√Ķs√≠tve jutottunk el oda, hogy a szcientol√≥gi√°val egyszer √©s mindenkorra szak√≠tunk.

Id√©zetek a k√∂nyvb√Ķl

"Az egyik leggazdagabb magyar szcientol√≥gus hozz√°m fordult egy √ľgyben. Audit√°l√°sakor ugyanis kider√ľlt, hogy ad√≥csal√°st k√∂vetett el, √©s ezt szerette volna "kezelni" - valahogy visszajuttatni a p√©nzt az √°llamhoz. A "wog" √ľgyv√©dek, akiket megkeresett, csak kir√∂h√∂gt√©k. Az egyik viccel√Ķdve meg is jegyezte, hogy vegyen annyi √©rt√©kben illet√©kb√©lyeget, amennyit elcsalt, √©s √©gesse el az udvaron.

R√∂gt√∂n bevillant, hogy ezt ki lehetne haszn√°lni. Mikl√≥s ki is adta, hogy menjek el a WISE-konzult√°nssal a gazdag emberhez, besz√©ljek lyukat a has√°ba arr√≥l, hogy mekkora vesz√©lyben van az egyh√°z, az elnyom√≥k t√∂nkre akarj√°k tenni. Ha odaadja a p√©nzt, akkor az √ļgyis az √°llamhoz v√°ndorol, teh√°t az √Ķ lelkiismerete is megnyugszik. Szerda este volt, √©s kaj√°nul hozz√°tette, hogy a kilencmilli√≥ cs√ľt√∂rt√∂k kett√Ķ el√Ķtt kellene, azaz an√©lk√ľl ne nagyon j√∂jjek vissza.

Ember√ľnk meglep√Ķen j√≥l fogadta a dolgot - igaz, a WISE-konzult√°ns is profi elad√≥ volt, sim√°n meg tudtuk dolgozni. Azt√°n r√°t√©rt√ľnk arra, hogy akkor az els√Ķ r√©szlet (kilencmilli√≥ forint) az azonnali probl√©m√°k kezel√©s√©re most kellene. √Ātment a vill√°j√°nak m√°sik szob√°j√°ba, √©s hozott is egy rekl√°mszatyorban kilencmilli√≥t. Alig hittem el, hogy ezt √∂sszehoztam. Ember√ľnk meg√≠g√©rte, hogy kisz√°molja, mennyit fog m√©g fizetni, √©s megbesz√©lj√ľk a tov√°bbiakat. Az√©rt a lelkemre k√∂t√∂tte: nehogy az √Ķ nev√©re √°ll√≠tsuk ki a sz√°ml√°t."

*

"A p√©nzhi√°ny miatt bizonyos statisztik√°k felvitele neh√©zs√©gekbe √ľtk√∂z√∂tt, √©s ekkor j√∂ttek a kreat√≠v megold√°sok. Az egyik ilyen statisztika a "m√Ľk√∂d√Ķk√©pes berendez√©sek sz√°zal√©kar√°nya" volt. Ezt cs√ľt√∂rt√∂k d√©lel√Ķtt kellett ellen√Ķrizni, √©s mindig 100 sz√°zal√©kon kellett tartani. Az egyik cs√ľt√∂rt√∂k d√©lel√Ķtt elromlott az egyik h√Ľt√Ķ. Es√©lytelen volt m√©g aznap d√©lel√Ķtt megjav√≠tani, √≠gy lerontotta volna a statisztik√°t. Egy megold√°s maradt: el kellett t√°vol√≠tani a h√Ľt√Ķt a b√°zisr√≥l. Dezs√Ķ azonban ezt nem merte megl√©pni, mert a h√Ľt√Ķ az egyik munkat√°rs√© volt, aki bek√∂lt√∂z√©skor mag√°val hozta. Mikl√≥s bels√Ķ √ľgyekkel foglalkoz√≥ helyettese f√©l kett√Ķkor r√°k√©rdezett, hogyan √°ll a statisztika. Amikor megtudta, mi a helyzet, k√∂z√∂lte ember√ľnkkel: nem √©rdekli, hogyan, de oldja meg a probl√©m√°t. Ekkor m√°r csak 15 perc volt kett√Ķig, √≠gy gyorsan kellett cselekedni. Egyik beosztottj√°val odarohant a h√Ľt√Ķh√∂z, kivitt√©k az erk√©lyre, √©s kidobt√°k az utc√°ra."

*

"Ketten j√∂ttek √©rtem: az eur√≥pai OSA k√ľls√Ķ kivizsg√°l√°sokkal √©s nyomoz√°sokkal foglalkoz√≥ f√Ķtisztje, Wahida Hickey √©s Nemes Nat√°lia, egy magyar l√°ny - √Ķ felelt az √∂sszes bels√Ķ vizsg√°lat√©rt √©s igazs√°gszolg√°ltat√°si akci√≥√©rt. Ekkor m√°r √©reztem, hogy baj van. Nem h√©tk√∂znapi lehetett az √ľgy, ha k√©t ilyen magas rang√ļ ember foglalkozott vele. R√∂viden t√°j√©koztattak, hogy be√©p√≠tett embernek tartanak. Wahida hozz√°tette, hogy az egyik szcientol√≥gus "felismert", √©s szerinte dr. Ve√©r Andr√°s egyik tan√≠tv√°nya vagyok. Elm√©let√ľk szerint a gonosz, antiszoci√°lis szem√©lyis√©g√Ľ pszichi√°ter √∂sszefogott a Nemzetbiztons√°gi Hivatallal, √©s k√∂z√∂s er√Ķvel bek√ľldt√©k az egyh√°zba k√©mkedni az egyik legjobb tan√≠tv√°nyt - ez voln√©k √©n. A ford√≠t√°si misszi√≥n elk√∂vetett "rombol√≥ akci√≥im" √©s "gyan√ļs viselked√©sem" (n√©ha k√≠v√°ncsis√°gb√≥l elolvastam m√°sok telexeit) megalapozott√° tett√©k ezt a gyan√ļt, √ļgyhogy ezt most ki kell vizsg√°lni.

Nat√°lia vette √°t a sz√≥t. Beh√≠vta az addig kinn √°csorg√≥ biztons√°gi √Ķrt (√Ķ szint√©n magyar volt), √©s k√∂z√∂lte, hogy J√≥zsi ezent√ļl a nap 24 √≥r√°j√°ban velem lesz. Egy szob√°ban fogunk aludni, √©s nem mehetek sehov√° egyed√ľl."
Link

HozzŠszůlŠsok

# | hamu hamu - 2011 11 10 ¦ 00:09:44
a scient az v√°logatott cs√ļcsdebilek t√°rsas√°ga. Szak√©rtelmet keresni ott, ahol nincs, butas√°g. √ēk nem haszn√°lnak valami rejt√©lyes elmetr√ľkk√∂ket. A legprimitivebb er√Ķszakot alkalmazz√°k, de az nem olyan fok√ļ, hogy b√°rki b√°rmikor √∂nfegyelemmel ne tudna elj√∂nni. Rengeteg cs√ļsztat√°st √©rzek a h√≠r kezel√©s√©ben. El√Ķsz√∂r is, b√°rki sz√°m√°ra nyilv√°nval√≥, milyen t√∂kkel√ľt√∂tt egy szervezet. M√°sfel√Ķl meg egy√°ltal√°n nem vesz√©lyesek. N√©h√°ny rak√°s l√ļzer van csak odabent, akik √ľv√∂lt√∂znek. Most ez vesz√©lyes? Kire? Persze, a j√≥indulat√ļakat meg lehetett vezetni, de akinek nem sz√ļr szemet ez a sz√Ķrny√Ľ nagy dilettanizmus mindj√°rt az elej√©n... tudt√°tok-e, hogy a munkat√°rsaknak a t√∂bbs√©ge egy Hubbard k√∂nyvet sem olvasott el? Csak annyira ismeri az egyh√°z √°ltal k√©pviselt t√©mak√∂rt, mint Gyaur bar√°tunk. - sz√≠nes plak√°tokr√≥l. Postaimre pl. elolvassa a szcient. egyik alapvet√Ķ m√Ľv√©t, √©s azt is min√©l eredetibb kiad√°sban. T√°j√©koz√≥dik, els√Ķ k√©zb√Ķl. Valahol itt kezd√Ķdik a megb√≠zhat√≥ v√©lem√©nyalkot√°s. Elismer√©sem neki.

Erre tessenek figyelni, amikor a h√°bor√ļban vez√©reket, bajt√°rsakat v√°lasztunk magunknak. - a dilett√°ns nagypof√°j√ļak vesz√©lyesek. √Čletvesz√©lyesek.
# | gabi gabi - 2011 11 10 ¦ 00:36:09
hamu, akkora lend√ľletet vett√©l, hogy mindj√°rt elesel! A vez√©reket nem v√°lasztj√°k, hanem kiv√°laszt√≥dnak...........te, pedig a bajt√°rsaiddal felsorakozol m√∂g√©.
Nem mern√©m debilnek nevezni ezt a t√°rsas√°got, amely √©vtizedek √≥ta m√Ľk√∂dik, igen hat√©konyan √©s k√°rt√©konyan. S√Ķt, elk√©peszt√Ķ szervezetten, a v√°gyra (hogy tartozzak valakikhez), √©s/majd a f√©lelemre alapozva. Hasonl√≥k√©ppen, mint a HIT-gy√ľli. Figyelemrem√©lt√≥, hogy k√Ķkem√©ny hierarchia m√Ľk√∂dik mindk√©t szervezetn√©l. Nincs egyenl√Ķsdi, mint a nagy t√∂megeknek harsogott demokr√°ci√°ban. Ez minimum k√©tfrontos h√°bor√ļ a szellem √©s l√©lek ellen (persze t√∂bb). Amit nem √©r√ľnk el az egyik m√≥dszerrel, majd el√©rj√ľk a m√°sikkal. R√°ad√°sul egym√°s ellen usz√≠that√≥k. √Čs bizonyos √©rtelemben a h√°tt√©rben dolgoznak.
# | knifemaster knifemaster - 2011 11 10 ¦ 00:40:38
hamu - 2011 11 10 ¦ 00:09:44

Vicces ,hogy miközben imrét dícséred,hogy tájékozódik,adod itt a bankot .

Csak neked:

http://www.google...mp;bih=830

Konkrétabban:
http://www.nol.hu...hiv-374504
# | HangOk HangOk - 2011 11 10 ¦ 02:22:57
Lafayette Ron Hubbard egy hihetetlen zseni volt. √Čs innent√Ķl Hamu a v√©lem√©nyed hamuv√° lesz a szememben... Bocs√°nat nem g√ļnyol√≥dni akarok, de ez magas labda volt.
Ha beleolvasol valamelyik sci-fi reg√©ny√©be √©szreveszed, hogy √ļgy megtekeri az agyadat, hogy r√©mekkel √°lmodsz.
Na most ennek az embernek a spiritu√°lis ujjlenyomata rajta van az eg√©sz szervezeten, amit annak k√©pvisel√Ķi k√ľl√∂nb√∂z√Ķ m√©rt√©kekben k√∂zvet√≠tenek. Nagyon er√Ķs hipnotikus k√©pess√©ggel rendelkezett √©s intelligens is volt - m√°sr√©szr√Ķl a CIA is r√°seg√≠tett a felfedez√©seire.
A k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szem√©lyis√©gt√≠pusok k√ľl√∂nb√∂z√Ķk√©ppen vezethet√Ķk (drive). Nyilv√°n vannak olyanok, akik megvonj√°k a v√°llukat √©s kinevetik ezt a fajta manipul√°ci√≥t, de vannak olyanok, akiket √©rz√©kenyen megfog a rendszer, mert a pszichikai vez√©rl√Ķelveiket j√≥l megsz√≥l√≠tja az auditor.
Magam is elmentem egy ilyen √°ll√°shirdet√©snek √°lc√°zott interj√ļra a k√∂r√ļton. Be√ľltettek egy manipul√°ci√≥s propagandafilmre √©s kezembe nyomt√°k a b√Ķrellen√°ll√°sm√©r√Ķ csodaszerkenty√Ľt is. Azut√°n bevonult valami majom aranyl√°nccal a v√°ll√°n. Megk√©rdeztem a szimpatikus csajt, hogy ki ez: mire √Ķ titokzatosan visszak√©rdezett: h√°t nem tudod?
Na akkor felálltam és jót nevettem az egészen.
# | HangOk HangOk - 2011 11 10 ¦ 02:54:51
Egyébiránt itt a videó: http://youtu.be/t...
Meg kell mondja nagyon jó és fontos pontokat emel ki a videófelvétel.
Kik a célpontok?
Hirtelen meggazdagodott spiritu√°lis (v√°ls√°gban) keresg√©l√Ķ v√°llalkoz√≥k.
A gy√≥n√°s euf√≥ri√°j√°t felhaszn√°lj√°k a spiritu√°lis √©lm√©nyeket nem ismer√Ķ egy√©nek ellen s√Ķt az elhangzott inf√≥kat is.
A kv√≥ta, amit ki kell fizetni egy t√°rgyal√°s keret√©ben vezet√Ķdik el√Ķ, ahol bez√°rj√°k az ajt√≥t √©s van egy be√©p√≠tett ember, aki a kritikus √©rzelmi ponton seg√≠t √°tlend√ľlni, amikor olyan √∂sszeget kell kifizetni, ami nincs is.
Kiemenlém a megjegyzését a srácnak: Addig nem mész el amíg nincs meg a pénz. "Pont mint a maffia."
A Hubbard - CIA - maffia vonlat j√≥l nyomon k√∂vetjetj√ľk.
Ha ezt a strukt√ļr√°t r√°vet√≠tem a magyar √°llam jelenlegi berendezked√©s√©re szerintem el√©g sok hasonl√≥s√°got fedezhet√ľnk fel. Ami pedig el√©g komoly k√©rd√©sekhez vezet el. Minden √°gazat tekintet√©ben.
# | HangOk HangOk - 2011 11 10 ¦ 03:41:13
Nagyon √©rdekes ez a t√©ma ugyanis a pszich√©s vezet√©s (megvezet√©s, driving, t√°vir√°ny√≠t√°s) technik√°j√°ra lelhet√ľnk benne.
Ami pedig az egyik kulcsa a jelenlegi uralmi strukt√ļr√°nak.
Hiszen - ism√©tlem √∂nmagamat - mi lehet a legl√©nyegesebb oka annak, hogy a vil√°g szinte √∂sszes orsz√°g√°ban ennyire egy uralkod√≥ hatalom ker√ľlhetett fel√ľlre? L√©tezik-e az, hogy minden korm√°nyzat minden k√©pvisel√Ķje korrupt lenne?
Nos nem. Ilyen nem létezik.
Teh√°t itt kell lennie e jelens√©g m√∂g√∂tt egy hasonl√≥ pszichikai strukt√ļr√°nak, mint ami megjelenik a hubbrd alap√≠tott egyh√°zon bel√ľl is. Ha hozz√°veszem azt, hogy a CIA is bekapcsol√≥dott Hubbard kezdem√©nyez√©s√©be - m√©gpedig az a CIA amelyik kiterjedt k√≠s√©rleteket folytatott az MK-ULTRA fed√Ķprogram erny√Ķje alatt az emberi pszich√© √©s viselked√©s ir√°ny√≠t√°s√°ra - akkor m√°r egy szinttel komolyabb a k√©rd√©s. (ha nem t√∂bbel)
Egy√©bir√°nt Hubbard eredeti elk√©pzel√©se az volt, hogy a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szintek az egyh√°zon bel√ľl (√©s itt hadd vonjak p√°rhuzamot a szabdk√Ķm√Ľvesek beavat√°si szintjeivel) val√≥s√°gos az √©letmin√Ķs√©get jav√≠t√≥ spiritu√°lis k√©pess√©gek elsaj√°t√≠t√°s√°val j√°rn√°nak. A vide√≥ban is t√∂bbsz√∂r eml√≠tett "tanfolyamok" teh√°t ilyen k√©pess√©gek elsaj√°t√≠t√°s√°t tett√©k volna lehet√Ķv√©. Hogy azut√°n mi√©rt hullott ez ki az egyh√°z alap√≠t√≥k cselekedeteib√Ķl azt neh√©z √∂sszerakni. Egy p√°ran az alap√≠t√≥ tagok k√∂z√ľl harcoltak az eredeti √∂tlet megval√≥s√≠t√°s√°√©rt, de ekkorra m√°r jelen volt a CIA √©s Hubbardot elszigetelt√©k (vagy √Ķ maga is e mellett volt √©s elszigeteltette mag√°t). Csak k√∂zvet√≠t√Ķk√∂n kereszt√ľl √©rintkezett a t√∂bbi taggal.
Tah√°t ennek a pszichol√≥giai megvezet√©snek a struktur√°lis elemeit nagyon t√ľzetesen √©rdemes tanulm√°nyozni, mert eljuthatunk a jelenlegi √°llamszerkezetek befoly√°sol√°s√°nak igen hat√©kony m√≥dszer√©hez is.
Az ilyen strukt√ļr√°k mindig drive-okra √©p√ľlnek √©s viszonylag egyszer√Ľek. Mindazon√°ltal a folyamat bonyolultnak t√Ľnhet √©s k√≠v√ľlr√Ķl nehezen √©rthet√Ķ vagy k√∂vethet√Ķ.
A k√ľl√∂nb√∂z√Ķ drive-okra m√°s taktik√°val lehet meghajt√°st fel√©p√≠teni. Ez√©rt a kiegyens√ļlyozottabb ember meghajt√°sa kicsit komolyabb el√Ķk√©sz√≠t√©st k√∂vetel, de nem lehetetlen. A fontos poz√≠ci√≥kban akt√≠v vezet√Ķk meghajt√°s√°hoz p√©ld√°ul m√°r nem biztos, hogy el√©gs√©ges a puszta phichikai taktika. Ilyenkor el√Ķker√ľl az emberkereskedelemben val√≥ b√Ľnr√©szess√©ggel val√≥ zsarol√°s vagy ilyesmi is, mint megf√©leml√≠t√©s (ez mondjuk jelen van m√°r ebben az egyh√°zban is, a szankci√≥k emleget√©se sor√°n √©s a lej√°rat√≥kamp√°ny stb). A f√©lelem egy er√Ķs meghajt√≥ (drive).
De a szeretet a leger√Ķsebb.
Hozz√°teszem egy√©bk√©nt, hogy a c√©lpontok tekintet√©ben tulajdonk√©ppen - egy magasabb szintr√Ķl n√©zve - a spiritu√°lisan a m√°sok√©rt val√≥ tev√©kenys√©g (szent korona √©rt√©krend, 12 l√©p√©ses fel√©p√ľl√©sre koncentr√°l√≥ k√∂z√∂ss√©gek hagyom√°nyrendszere) √©s a sz√≥ eredeti √©rtelm√©ben vett igazi humanizmus magyarul embers√©g fel√© orient√°l√≥d√≥ emberek v√°lnak. Ami √∂sszhangban van a cion b√∂lcsinek az √°ltaluk ostob√°nak nevezett ny√≠lt, tiszta √©s becs√ľletes √©rt√©krend√Ľek feletti uralom megszerz√©s√©nek a terv√©vel.
De itt nem a cionist√°kat nevezem meg elk√∂vet√Ķk√©nt. Hanem ink√°bb a CIA √©s a t√∂bbi ilyen t√≠pus√ļ szervezet ir√°ny√≠t√≥it, finansz√≠roz√≥it - akik nem biztos hogy a fizet√©si list√°n szerepl√Ķ igazgat√≥k. Val√≥j√°ban ezek gazemberek, m√©ghozz√° nagyon okos kiv√°l√≥ strat√©g√°k, pszichikai extrak√©pess√©gekkel √©s mocskos c√©lokkal.
√Čn ennyi mocsoks√°g elk√∂vet√©s√©vel semmilyen nemes c√©l el√©r√©s√©t nem tartom lehets√©gesnek - m√©g √ļgy sem, hogy a szenved√©s sokszor hozott m√°r mindannyiunk k√∂z√∂s √ľgy√©t el√Ķrelend√≠t√Ķ gy√ľm√∂lcs√∂ket. Ezek a gy√ľm√∂lcs√∂k ugyanis nem a mocsok eredm√©nyei, hanem valami eg√©szen m√°s√©.
Szerintem ez fontos téma. Imre majd remélem beszámolsz mire jutottál a Hubbard tanulmányozással.
# | spartakusz spartakusz - 2011 11 10 ¦ 07:44:02
Szevasztok!
http://www.fej.sh....php?a=fej

A fenti link 11-pontj√°ra reag√°lva:
11. B√ľn√∂ss√©g√ľnk bebizony√≠t√°s√°ig √°rtatlanok vagyunk” /megjegyzem a b√Ľn√∂ss√©g√ľnk els√Ķ √ľ hossz√ļ √Ľ/

Na ne - megbukt√°l!
"...ha legalább így írtad volna:
11. Nem v√°dolok senkit, mert ered√Ķen v√©tek n√©lk√ľl j√∂v√∂k e vil√°gra - nincs b√Ľn √©s nincs √°rtatlan sz√≥ fogalom - ezt te alkottad meg!

Innent√Ķl nincs mir√Ķl t√°rgyalnom veled!

Mi√©rt alkottad a sz√≥t - hogy magadat eltartasd vele, b√Ľn √©s √°rtatlan, a szavak tov√°bbi szavakat gerjesztenek: b√Ľnnel v√°dol√≥ /hamis √©s val√≥s/ b√Ľnt elutas√≠t√≥, b√Ľnt elfogad√≥, b√Ľnt v√©d√Ķ, meg stb.

B√õNBEN√ČL√ē - √Ārtatlan nem lehet teremtet√©s√©n√©l fogva - ha van - te alkottad. Teh√°t te vagy a b√Ľn√∂s - √©n vagyok az egyenl√Ķ...

A L√ČLEK B√õNT NEM TUD ELK√ĖVETNI - VISZONT EL TUD K√ĖVETETNI - VELED...

...mert van rossz l√©lek √©s van j√≥ l√©lek - b√Ľnt csak rossz l√©lek tud elk√∂vetetni veled – a j√≥ soha sem...

Ebb√Ķl a konkl√ļzi√≥: /k√∂vetkeztet√©s/ √∂r√∂k√∂s harcban √°ll egym√°ssal szemben - mivel mind kett√Ķ l√©tez√Ķ - mind kett√Ķ t√°pl√°lhat√≥ - a t√°pl√°l√°s tartja √©letbe mind kett√Ķt - egyben-ugye √©rted? EGY – B - EN...

Ezt az egyet, ha meg bontj√°k - k√ľl√∂n √ļton halad tov√°bb v√©gzete fel√©...

M√°s k√ľl√∂nben ha egym√°st nem b√°ntj√°k √∂r√∂k√© vannak... term√©szet√ľkb√Ķl fakad√≥an nem √≠gy m√Ľk√∂dik - egym√°st falj√°k, amikor az egyik er√Ķsebb a m√°sikat, ha a gyeng√©bb er√Ķt gy√Ľjt akkor az falja a rosszat... c√©lja mind kett√Ķnek az √©letbe marad√°s...

Ha ebbe te beleny√ļlsz, pl√°ne p√©nzeddel, v√©tkezel - v√©tesz a harm√≥nia √∂r√∂k√∂s eg√©szs√©ges harca ellen...

Mert ha a rossz sejtek felfalj√°k a j√≥ sejteket az kim√ļl, √°talakul, visszat√©r √ļjb√≥l az egyhez √©s kezdi √∂sv√©ny√©t az elej√©r√Ķl...

Kristály tisztán látom igyekezeted okát -élni akarsz -élni akarsz mohon, kapzsin, harácsolva,
felfalva az utols√≥ eltart√≥dat IS... Mi√©rt? Ha eljutott√°l eddig - mi√©rt nem haladsz tov√°bb? Mi√©rt hivatkozol r√°m √©s r√°m... √≠gy √∂npuszt√≠t√≥ vagy - ezen a s√≠kon... Gondolj bele - ha ez √©rv√©nyes√ľlt volna az alacsony s√≠kokon is - nem jutott√°l volna a jelenbe... Mi√©rt nem akarsz tov√°bb haladni?

J√≥ √©rzed magad? Tudom, hogy nem. H√°t akkor, vidd tov√°bb a teremt√Ķ er√Ķt egyens√ļlyban - mindig annyit zab√°lj a m√°sikb√≥l oda. vissza k√∂lcs√∂n√∂sen, ami az √©ledteted, fenn tartja √©s tov√°bb vissz az √∂sv√©nyen... Ebben a vil√°gban csak egy √∂sv√©ny van, az amit m√Ľvelsz lebut√≠tod a k√∂rnyezetted, fokozatosan a null√°ra, v√©g√ľl elkorcsosodsz e vil√°gban √©s elt√Ľnsz √∂r√∂kre -

De a vil√°g tov√°bb √©l, de m√°r n√©lk√ľled... Ezt akarod? Tudom, hogy nem. Te is √©lni akarsz, csak nem ismered fel √∂sv√©ny√©t.

Most ingy√©r - ugye √©rted? Semmi olyat nem teszek, amivel m√°snak b√°natot, keser√Ľs√©get, √∂nmaga elpuszt√≠t√°s√°t okozn√°m - ELMONDOM NEKED, egy kit√©tellel, add tov√°bb, soha se egynek mindig kett√Ķnek √©s ingy√©r...

Egy f√∂ldi √©let kiragadott p√©ld√°j√°val kezdem, ha b√°r m√°r le√≠rtam az √ČLETEM c. √≠r√°somban de az ism√©tl√©s soha nem √°rt:

"...pere-puttya - kele-k√≥tya - retye-rutya - meg stb. egyenl√Ķ semmi sem az aminek l√°tszik a te vil√°godban, mi az, hogy szcientol√≥gia - te nem magyar vagy, nem tudsz magyarul magyar√°zni?
Pedig csak √ļgy lehet magyarul, m√°r t√∂bb milli√°rd √©ve... meg vall√°snak mondod, milyen vall√°s - vall√°s nincs, van a tud√°s, melyben hiszed, hogy amit fel v√°llalsz v√©gig viszed ingy√©r mert √©letet √©s meg √©s fennmarad√°sod r√©sze..."

és a példa beszéd akarom mondani egy vicc:

/ „ egy paraszt b√°csi reggel felkell fel√∂lt√∂zik √©s kimegy az udvarra az √°llatokat megetetni, √≠gy a ty√ļkokat a diszn√≥t, stb. amikor a kecsk√©re ker√ľl a sor √©s fej√©sre a kecske elszabadul az udvarban kergeti a paraszt b√°csi , hogy megfogja √©s megfejje, a kecske szalad √©s √°takarja ugrani a ker√≠t√©st ahol fenn akad, a b√°csi utol√©rve le akarja szedni kecsk√©t a ker√≠t√©sr√Ķl de k√∂zben elszakad a gatya madzagja √≠gy a nadr√°gja lecs√ļszik , ebben a pillanatban feles√©ge kinyitotta a szoba ablak√°t spalett√°t, hogy kiszell√Ķztesse, M√ĀIG BIZONYGATJA AZ √ĖREG, FELES√ČG√ČNEK AKI MEGV√ĀDOLTA, BIZONY √ē NEM AKART SEMMIT CSIN√ĀLNI A KECSK√ČVEL „

Teh√°t befejez√©s√ľl, az √Čletem c. √≠r√°somban - egyetlen egy mondatot sz√°ntam r√°tok szcientol√≥gia, megkeresem, ha b√°r t√∂bb ezer oldalt kell √°tolvasnom √©rte,

xxxxxxxxxxxxx
nem tal√°ltam meg, most - de ha r√° lelek p√≥tolni fogom, ezt tal√°ltam az els√Ķ fejezet 66. oldal√°n helyette: ide id√©zem:
"K√©rlek ne b√©lyegezz√©l meg nem vagyok se L√ĀTNOK se PR√ďF√ČTA se professzor -tud√≥s se feltal√°l√≥, egy egyszer√Ľ ember vagyok.
Mi√©rt l√°tom sz√ľks√©gszer√Ľs√©g√©t √©s s√ľrgetem √©s megakarom √©rtetni a technika fejl√Ķd√©s olyan szintj√©nek el√©r√©s√©t, ami garancia lesz az emberis√©g megmenek√ľl√©s√©nek , mert a f√∂ld nev√Ľ bolyg√≥nkat √©letter√ľnk ellehetetlen√ľl√©se miatt elkell hagynunk, nem j√≥ sz√°nd√©kunkb√≥l tessz√ľk majdan hanem musz√°jb√≥l."

A nagyon-nagyon t√°voli j√∂v√Ķr√Ķl besz√©ltem…. Az id√©zetben!

szeretettel: id. Kiss László
2011 november 10-√©n. 06:18 √≥rakor √≠rom - k√ľld√∂m : 06:44 √≥rakor
# | postaimre postaimre - 2011 11 10 ¦ 09:52:12
Hangok, a ciontol√≥gusokhoz egyik volt oszt√°lyt√°rsn√Ķm√∂n kereszt√ľl jutottam el. √ē m√°r ott kozmopolit√°skodott √©s aj√°nlotta. Simon volt a neve √©s az√≥ta elt√Ľnt. A Dianetika k√∂nyvet is √Ķ k√ľldte anno. Ez m√©g azel√Ķtt volt, miel√Ķtt pszichol√≥gi√°t kezdtem volna tanulni, de amat√Ķr szinten mindent elolvastam. Azt hittem, ez is az. Valamelyest igen, √°m Hubbard √∂sszeoll√≥zott kelet-nyugati jugi√°nus-freudista-buddhista-zen te√≥ri√°j√°val nem sokra mentem. A k√∂zpontjukba felk√©r√©sre n√©ztem be. Profi fiatal zsid√≥k osztott√°k az √©szt √©s szivatty√ļzt√°k be a sok "elesett" lelki nyomorult embert. Persze nem csak a szeg√©nyeket - mert az az √°lca, hanem a gazdagokat m√©gink√°bb. Az "egyh√°znak" vajmi kev√©s k√∂ze van a dianetik√°hoz √©s Hubbardhoz. Miut√°n kiosztottam az engem oktatni akar√≥ taknyot (mit tudtam m√©g akkor a zsid√≥k sz√°nd√©k√°r√≥l, kil√©t√©r√Ķl...) s√Ľr√Ľ k√∂pk√∂d√©sek k√∂z√∂tt hagytam el a M√≥ricz Zsigmond k√∂rt√©ri akkori telep√ľket. Ezzel le is z√°rult az a fejezet. Most viszont √ļjra kiny√≠lt a bar√°tom aj√°nl√°s√°ra. Ugyan nem hagyta itt az eredeti Hubbard kiad√°st, de az angollal akkor sem biztos, hogy elboldogultam volna, ha itt hagyja. Abban maradtunk, hogy √∂sszeveti azt, ami az eredetiben volt, a mostanival. Ez m√°r j√≥ kiindul√°si alap.

Ami a l√©lek manipul√°l√°s√°t illeti, nem kell nagyon felf√ļjni a dolgot. Gondold csak v√©gig. Ami√≥ta ember az ember, az √©rz√©kszervein kereszt√ľl behatol√≥ ingereken kereszt√ľl t√°j√©koz√≥dik. Amit nem √©szlel, az nincs, s amit nem tudatosan, az van, de nem hiszi. Amit tudatosan, az van, de azt hiszi, tud vele valamit kezdeni. Teh√°t, √©rz√©kel√©s, √©szlel√©s, gondolkod√°s, k√©pzelet...azok a funkci√≥k, alapmechanizmusok, melyen kereszt√ľl befoly√°solhatj√°k a lelked (√©rz√©kletek, ill√ļzi√≥k...) √©s a tudatod. Mi√≥ta vil√°g a vil√°g, ez √≠gy kellett, hogy legyen, s a titok tal√°n abban rejlik, hogy r√°j√∂ssz-e a titk√°ra mindennek.
Ha csak az asszoci√°ci√≥-t√≠pusokat vessz√ľk:
hasonl√≥s√°g, ellent√©t, √∂sszetartoz√°s, gyakoris√°g, v√°ltoz√©konys√°g, elevens√©g, r√°j√∂hetsz, hogy minden √©rz√©kszerveden kereszt√ľl sim√°n hozz√°d tudnak f√©rni. De mi c√©lb√≥l? Ha tudj√°k, hogy gyenge vagy √©s a f√©lelem ir√°ny√≠t, akkor sorkaton√°juk lehetsz, b√°rmit el tudnak veled √©s rajtad kereszt√ľl √©rni, amely val√≥di l√©tez√©sed c√©lj√°val ellent√©tes. Ha az √©leted ilyen ill√ļzi√≥nak tekinted √©s "nem f√©led a hal√°l", hanem azt is ill√ļzi√≥nak v√©lelmezed, akkor sokkal nehezebb a dolguk. Itt j√∂n a vall√°s √©s a spiritu√°lis maszlag, mely szint√©n csapda. Az √©let egyszerre individu√°lis √©s kollekt√≠v, annyira, amennyire a tudatod szabad. A szabad, ebben az esetben az old√°sokat jelenti √©s azt, hogy √∂nk√©nt mondasz le az indiv√≠dum √°ltal megszerezhet√Ķnek v√©lt c√©lokr√≥l √©s √∂nfelad√°sod b√°tors√°ga √≠gy tesz val√≥ban szabadd√°, s enged hozz√°f√©r√©st a kollekt√≠v, teremt√Ķ er√Ķkh√∂z. Teh√°t, √ļgy vagy, hogy nem vagy, s √ļgy nem vagy, hogy k√∂zben m√©gis. Teljes sz√≠vvel veszel r√©sz itt √©s ott is abban, amibe v√°lasztott sorsod beleterelt.
# | spartakusz spartakusz - 2011 11 10 ¦ 11:19:50
Kedves Imre!
T√Ķled id√©zek: - a nagybet√Ľset √©n √≠rtam, ahogy t√∂rt√©nt velem - vajon mi lehetett?...
///r√°j√∂hetsz, hogy minden √©rz√©kszerveden kereszt√ľl sim√°n hozz√°d tudnak f√©rni. XXX(AMIKOR IDE √ČRTEM AZ OLVAS√ĀSBAN EGY NAGY PUKK- OT HALLOTTAM, de nem l√°ttam semmit - 10:02 PERCKOR - NEM VICC - MEGRIADTAM - DE FELADATOM FOLYTATTAM...)XXX De mi c√©lb√≥l? Ha tudj√°k, hogy ////

és ezt meg most néztem és hallgattam végig:

http://mkh.valosa...omment-552

szeretettel: spari:..
ui: M√°r tudnak valamit de nem tudj√°k, hogy mit
# | HangOk HangOk - 2011 11 10 ¦ 13:59:26
Imre!
"Ami a l√©lek manipul√°l√°s√°t illeti, nem kell nagyon felf√ļjni a dolgot."
Ez bagatelliz√°l√°s. Ha √©n a zsid√≥kkal kapcsolatban mondom ezt neked: nem kell √ļgy felf√ļjni n√©h√°ny nyomorult f√©reg √ľgyeskedik csak..." mindj√°rt l√°that√≥v√° v√°lik a bagatelliz√°l√°sod s√ļlya.
Ezek az emberek ott a CIA és Travistok intézetekben billiókat költöttek arra, hogy ezeket a technikákat kidolgozzák.
Erre mondod te azt, hogy nem kell ezt annyira felf√ļjni?

"Ami√≥ta ember az ember, az √©rz√©kszervein kereszt√ľl behatol√≥ ingereken kereszt√ľl t√°j√©koz√≥dik. Amit nem √©szlel, az nincs, s amit nem tudatosan, az van, de nem hiszi. Amit tudatosan, az van, de azt hiszi, tud vele valamit kezdeni. Teh√°t, √©rz√©kel√©s, √©szlel√©s, gondolkod√°s, k√©pzelet...azok a funkci√≥k, alapmechanizmusok, melyen kereszt√ľl befoly√°solhatj√°k a lelked (√©rz√©kletek, ill√ļzi√≥k...) √©s a tudatod. Mi√≥ta vil√°g a vil√°g, ez √≠gy kellett, hogy legyen, s a titok tal√°n abban rejlik, hogy r√°j√∂ssz-e a titk√°ra mindennek. "
Igen. A titok. Err√Ķl besz√©lek. Az a titok, hogy beleny√ļltak az √°llamok, a k√∂z√∂ss√©gek term√©szetes folyamataiba. Amik addig tudat alatt m√Ľk√∂dtek, azt ezek felt√©rk√©pezt√©k √©s haszn√°lj√°k a mocskos c√©ljaikra. M√©ghozz√° igen nagy sikerrel, mint azt a jelenlegi sokf√©le v√°ls√°g √©s az elk√∂vetkez√Ķ h√°bor√ļ jelzi.
Ebben a scientol√≥giai egyh√°zban megjelen√Ķ megvezet√©s taktikai strukt√ļr√°ja √©s elemei rendk√≠v√ľl egyszer√Ľek, √©s hat√°sosak a spiritu√°lisan tapasztalatlan emberek felett.
A felforgat√°s titkosszolg√°lati tev√©kenys√©ge, mely hossz√ļ √©vek √≥ta gyakorlat √©s folyik, al√°√°sta a magyar csal√°dok szintj√©n, a csal√°di √©let szintj√©n is az emberek √©let√©t.
Rengeteg olyan ember van, aki a val√≥di intimit√°st, meghitts√©get soha nem tapasztalta meg. A gy√≥n√°s, a b√Ľn√∂k elmond√°s√°nak szents√©ge pedig euf√≥rikus √°llapotba viszi, mert soha nem tapasztalta. Az er√Ķs h√°zass√°gi, √©lett√°rrsi kapcsolatban jelen van a gy√≥n√°s k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szinteken (minn√©l m√©lyebb ann√°l er√Ķsebb a kapocs) √©s ugyan√≠gy a bar√°ti kapcsolatokban is. Ez az egyik fontos k√∂z√∂ss√©g-kov√°sza √∂sszefog√≥ereje. Ha ezzel vissza√©l a kapcsolat egyik fele, az egy √©letre sz√≥l√≥ traum√°t jelenthet, de a spiritu√°lis fel√©bred√©st is hordozhatja mag√°ban (mert titkok n√©lk√ľl √©lni nagyon felszabad√≠t√≥).
Nem kell annyira felf√ļjni...
Ugyanez a strukt√ļra van jelen az √°llamszerkezet ter√©n is.
Kínálnak valamit, szóban (szociális gondoskodás, rendfenntartás...) és azt kérik cserébe, hogy viszont akkor neked áldozatokat kell ezért vállalni.
Az emberek meg nem l√©pnek ki bel√Ķle!
Miért?
Görögországban voltak polgármesterek, akik megtagadták az adók befizetését.
Itthon gyorsan megsz√ľntetik a kiskoz√∂ss√©gek √∂n√°ll√≥s√°g√°t, hogy ez ne t√∂rt√©nhessen meg - Izlandi mint√°ra.
A hatalom legitimitása az egyik kulcskérdés.
Miért adják ezek az emberek az egyházban oda a hatalmat az auditoroknak?
Mi√©rt adjuk mi oda a hatalmat az orsz√°g vezet√Ķinek?
L√°tod a p√°rhuzamot?
Valaki fentebb leszerencs√©tlenezi azokat, akik benneragadnak ennek az egyh√°znak a csapd√°j√°ban √©s k√∂zben ugyanabban a strukt√ļr√°ban k√≠n√≥lik egy nagyobb szervezettebb form√°ban.
Bagoly mondja ver√©bnek, hogy nagyfej√Ľ...

Nem kell ezt √≠gy felf√ļjni...
J√≥l van. Neked is kell m√©g id√Ķ.

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.23 mŠsodperc
83,602,399 egyedi lŠtogatů