Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

"Fegyver √©s Jog" - Gondolatok √©s t√©nyek a √ļj fegyvert√∂rv√©nynek nevezett √∂sszn√©pi megal√°z√°sr√≥l

Belf√∂ldBar√°tomat v√°rtam egy t√©li est√©n n√°luk a konyh√°ban. A feles√©ge √©s n√©gy gyerek√ľk ott s√ľrg√∂l√Ķdtek k√∂r√ľl√∂tt√ľnk, a legkisebb, n√©gy √©ves nagy √°t√©l√©ssel berregett egy lestrap√°lt j√°t√©ktraktornak.

R√∂videsen hazaj√∂tt a csal√°df√Ķ. Havas ruh√°j√°ban bel√©pett az ajt√≥n, √ľdv√∂z√∂lt√ľk egym√°st, leakasztotta t√°vcs√∂ves vad√°szpusk√°j√°t a v√°ll√°r√≥l, majd egy gyors mozdulattal nyitotta a fegyver z√°rszerkezet√©t √©s a hord sz√≠jt√≥l fogva felakasztotta a fogasra.

A gyerekek √ľgyet sem vetettek a fegyverre, sz√°momra meglep√Ķ volt az eg√©sz esem√©nysorozat. Nem b√≠rtam k√©rd√©s n√©lk√ľl meg√°llni:

- A gyerekeket nem érdekli a fegyver?

- H√°t nem igaz√°n, ink√°bb √ļgy mondan√°m, hogy nem rajonganak √©rte, igaz√°b√≥l √©n sem. Ez csak egy darab vas egy kis f√°val. A vad√°szat az, ami√©rt rajongok √©s rem√©lem majd k√∂z√ľl√ľk is lesz ilyen megsz√°llott √©s mosolyogva v√©gign√©z a gyermekeken. Egy pillanatra megd√∂bbentem ott a pattog√≥ t√Ľz k√∂zel√©ben, ebben a melegs√©get √°raszt√≥ konyh√°ban. Kint szakad a h√≥, bent az ember a csal√°dj√°val √©s a fegyver√©vel. √ögy, mint ezer meg ezer √©vvel ezel√Ķtt.

Az emberhez √Ķsid√Ķkt√Ķl fogva elv√°laszthatatlanul hozz√° tartozik a fegyver! √ēsi id√Ķkben az √©letben marad√°s√°nak eszk√∂ze volt, majd a szabads√°g√°nak kiv√≠v√≥ja √©s egyben az egy√©ni szabads√°g jelk√©pe is. A szabads√°g elvon√°sa, a rabsors mindig a fegyvert√Ķl val√≥ teljes megfosztotts√°ggal j√°rt egy√ľtt. Ez√©rt egy k√∂z√∂ss√©g szabads√°g√°nak mutat√≥ja a fegyverek sz√°m√°val j√≥l meghat√°rozhat√≥. A rabszolgatart√≥ t√°rsadalmak alapt√∂rv√©nye volt a "rabszolga fegyvert nem viselhet" t√©tel.

Nem akarok tov√°bbi t√∂rt√©nelmi √°ttekint√©st v√©gezni a fegyverekkel kapcsolatban a magyar t√∂rt√©nelemben, de a fegyver √©s a fegyverforgat√°s ismerete r√©sze t√∂rt√©nelm√ľnknek. T√∂bb v√°rosban olvashat√≥ eml√©km√Ľv√∂n e felirat: " A kard megszerezte, a kereszt megtartotta a Haz√°t."

Ma a hatalmon l√©v√Ķ bitorl√≥k √ļgy gondolj√°k, hogy a fegyveres er√Ķ birtokl√°sa csak az √°llam er√Ķszak-szervezeteinek a joga, √©s az is f√Ķk√©pp politikai elrettent√©s ok√°n. Fegyverhez pedig kevesen (az eg√©sz vil√°gon a legkevesebben!) juthatnak. M√©lys√©gesen megal√°z√≥ ez egy magyar ember sz√°m√°ra!

A gondolatmenete √©s tev√©kenys√©ge ezeknek a haza√°rul√≥knak, akik m√°r h√ļsz √©ve r√°gj√°k ezt az orsz√°got, od√°ig fokoz√≥dott, hogy teljesen megsemmis√≠tett√©k a katonai, de a polg√°ri fegyvergy√°rt√°st is. Van egy-k√©t inf√ļzi√≥n m√Ľk√∂d√Ķ fejleszt√©s, vagy el√Ķ√°ll√≠t√°s, de az nevets√©ges a k√∂rnyez√Ķ orsz√°gok fokozott hadiipari √©s polg√°ri fegyvergy√°rt√°s√°val szemben, nem besz√©lve a fegyvertart√°s szab√°lyoz√°s√°r√≥l. Ha a k√∂rnyez√Ķ orsz√°gok, illetve az EU tag√°llamok k√∂z√ľl n√©h√°nyat megn√©z√ľnk, f√©lelmetes lemarad√°sunk van a polg√°ri fegyverek tekintet√©ben is.

Ausztria: 2.500.000 db polgári fegyver magánkézben
Szerbia: 3.200.000 db
Ukrajna: 3.100.000 db
Magyarország: 240.000 db fegyver magánkézben. (adatok: ENSZ)

Ausztria egy volt nemzetiszocialista √°llam, a III. Birodalom r√©sze, most demokratikus diktat√ļra. T√∂bb, mint t√≠zszer annyi fegyver mint n√°lunk, egy j√≥val alacsonyabb lakoss√°gsz√°mhoz viszony√≠tva. Vir√°gz√≥, nagy √°llami bev√©teleket hoz√≥ hadiipar. Kiemelked√Ķ polg√°ri k√©zi l√Ķfegyver gy√°rt√°s. Lakoss√°ga: 8.3 milli√≥, melynek 30%-a rendelkezik fegyverrel.

Szerbia r√∂viddel ezel√Ķtt h√°bor√ļt visel√Ķ orsz√°g. A magyar √°llami logika szerint minim√°lis fegyver lehetne mag√°nk√©zben, ezzel szemben a vil√°gon az egyik legkimagasl√≥bb a mag√°nk√©zben l√©v√Ķ fegyverek sz√°ma. A nem hivatalos fegyverek sz√°ma felbecs√ľlhetetlen. Lakoss√°g√°nak sz√°ma m√©g Ausztri√°n√°l is kevesebb, 7.1 milli√≥, melynek 45%-a rendelkezik fegyverrel.

Hadiipara √©s fegyvergy√°rt√°sa stabil. Polg√°ri l√Ķfegyver gy√°rt√°s ter√©n az egyik legdinamikusabban fejl√Ķd√Ķ orsz√°g Eur√≥p√°ban (Kragujevac-Zastava).

Ukrajna a volt Szovjetuni√≥ egyik tag√°llama. A harmincas √©vekben val√≥s n√©pirt√°s (kb.4-6 milli√≥an haltak √©hen Szt√°lin int√©zked√©sei miatt - holodomor), ebb√Ķl kifoly√≥lag felt√©telezhet√Ķ m√©ly ellent√©t az orosz lakoss√°ggal szemben. De nem, t√∂bb, mint h√°rom milli√≥ fegyver mag√°nk√©zben. Igaz a lakoss√°g j√≥val magasabb, de a sz√°mar√°nyhoz viszony√≠tva m√©g √≠gy is j√≥l √°llnak. A fegyverhez val√≥ hozz√°jut√°s j√≥val egyszer√Ľbb, mint n√°lunk. A nemzetgazdas√°g szempontj√°b√≥l is kiemelked√Ķ a hadiipar. Mind a katonai, mind a polg√°ri fegyvergy√°rt√°suk a volt szovjet alapokon nyugszik. A fegyvervisel√©shez √©s birtokl√°shoz az √°llam hozz√°√°ll√°sa sokkal enged√©kenyebb, mint n√°lunk √©s a t√∂rt√©n√©sek azt mutatj√°k, hogy az orosz p√©ld√°t fogj√°k k√∂vetni, ami az egyik legliber√°lisabb a vil√°gon, t√°mogatva ezzel is a hazai fegyvergy√°rt√°st. Oroszorsz√°gban (!) l√©tezik az otthonv√©delmi fegyver kateg√≥ria. Sima cs√∂v√Ľ hossz√ļ fegyver gond n√©lk√ľl hivatalosan beszerezhet√Ķ a hozz√° tartoz√≥ l√Ķszerrel egy√ľtt. Ebbe beletartoznak az √∂nt√∂lt√Ķ t√≠pusok is, amelyek olyan hat√©konynak bizonyulnak, hogy az USA is ezeket v√°s√°rolja a rend√Ķrs√©ge r√©sz√©re (Saiga).


Saiga 12


Finnorsz√°g. Az EU tagja, a vil√°gon itt a legmagasabb a civil k√©zben l√©v√Ķ fegyverek sz√°ma. 100 lakosra 54 fegyver. A fegyverek v√°s√°rl√°sa semmilyen neh√©zs√©gbe nem √ľtk√∂zik, a 16 √©ves jogosults√°gi √©letkort viszont most emelt√©k meg 18 √©vre. Finnorsz√°g lakoss√°ga 5.4 milli√≥, mag√°nk√©zben lev√Ķ fegyverek sz√°ma 2.9 milli√≥. A k√∂zbiztons√°g kiv√°l√≥.

Magyarorsz√°g. Volt kommunista √°llam, most demokratikus diktat√ļra. Nagy m√ļlt√ļ fegyvergy√°rt√°s a XX. sz√°zad elej√©t√Ķl. A m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ v√©g√©ig t√∂bb, a vil√°gon a legkorszer√Ľbb haditechnik√°t el√Ķ√°ll√≠t√≥ neh√©zipari hadi√ľzem (Messerschmidt t√∂bb v√°ltozata, saj√°t fejleszt√©s√Ľ vad√°szg√©pek, harcj√°rm√Ľvek, k√©zifegyverek).

A h√°bor√ļ ut√°n a fegyvergy√°rt√°s szovjet seg√≠ts√©ggel √ļjraindul. Sz√°mos kimagasl√≥ m√Ľszaki sz√≠nvonal√ļ hadi√ľzem. K√©zifegyvert√Ķl kezdve harcj√°rm√Ľveken √°t a neh√©zfegyverekig. Kimagasl√≥ katonai optika (MOM) √©s √©jjell√°t√≥ gy√°rt√°s a Videoton √ľzemegys√©geiben. Nagy volumen√Ľ fegyver exportsz√°ll√≠t√°sok.

1956 ut√°n a 'lek√°derezett', de civil lakoss√°gb√≥l fegyveres er√Ķ l√©trehoz√°sa (Munk√°s√Ķrs√©g). T√∂bb t√≠zezer hadi(!) fegyver √©s l√Ķszer civilek kez√©ben. Az ifj√ļs√°g a Magyar Honv√©delmi Sz√∂vets√©g (MHSZ) keret√©ben, fill√©res tagd√≠j mellett a katonai sportokat, k√ľl√∂n√∂sk√©pp a l√∂v√©szetet minden akad√°lyoztat√°s n√©lk√ľl gyakorolhatta, folytathatta.

A jelenlegi demokratikus diktat√ļra a kommunista id√Ķket, de az eg√©sz vil√°got, legf√Ķk√©pp a Magyar Nemzetet megsz√©gyen√≠t√Ķ szab√°lyoz√°st alkalmaz a polg√°ri fegyvertart√°ssal kapcsolatban! A hadiipar √©s a fegyvergy√°rt√°s vil√°gsz√≠nvonalon zajlott haz√°nkban az √ļgynevezett rendszerv√°lt√°sig. M√°ra tot√°lisan le lett t√∂r√∂lve a f√∂ld felsz√≠n√©r√Ķl. Amit valamikor az amerikai bomb√°z√≥k √©s a szovjet tankok nem tudtak megtenni, azt most ezek a szarjank√≥k megval√≥s√≠tott√°k. A magyar katonai √©s polg√°ri fegyvergy√°rt√°s le van null√°zva!

A polg√°ri fegyvergy√°rt√°sunk olyan magas szintre jutott a '70-es √©vekben, hogy "made in germany" felirattal gy√°rtottunk t√∂bb n√©met fegyvergy√°rnak (pl. Mauser) polg√°ri fegyvereket. Nagy sz√°mban export√°ltunk az USA-ba is. Az AMD-65-nek pedig szinte misztikus h√≠re van a vil√°gban, mint a legjobb AK-v√°ltozat, nem besz√©lve az AMP-69-r√Ķl.


AMP-69


A polg√°ri fegyverek tekintet√©ben t√∂bb magyar szabadalom l√©tezik, melyek le vannak v√©dve √©s m√°s √ľzemek nem haszn√°lhatj√°k (t√∂bbek k√∂z√∂tt Kameniczky J√≥zsef fejleszt√©sei - Wikip√©dia). Mi ezeket az√©rt nem haszn√°lhatjuk, mert nincs gy√°r, vagy √ľzem, ahol alkalmazhatn√°nk.

Mindemellett a demokratikus diktat√ļr√°ban v√©grehajtott politikai megfontol√°son alapul√≥ puszt√≠t√°s mellett lereduk√°lt√°k a Honv√©ds√©get egy jobban felszerelt szerb szabadcsapat szintj√©re, majd a j√≥l √°tgondolt haza√°rul√°st folytatva m√©g a polg√°ri fegyverek tart√°s√°t is r√∂vid p√≥r√°zon tartott√°k.

T√ļlz√°s n√©lk√ľl meg√°llap√≠that√≥, hogy ha a k√∂rnyez√Ķ orsz√°gok (kis-antant) polg√°ri fegyvereket birtokl√≥i teheraut√≥kra √ľln√©nek saj√°t fegyvereikkel, nyugodtan haladn√°nak Budapestig, komoly ellen√°ll√°sba nem √ľtk√∂zn√©nek.

A magyar politikai vezet√©st bitorl√≥k olyat tettek, ami p√©lda n√©lk√ľli a magyar t√∂rt√©nelemben. Egy √Ķsi katonanemzetet megal√°zva megfosztj√°k a v√©dekez√©s jog√°t√≥l √©s lehet√Ķs√©g√©t√Ķl. EZ HAL√ĀLOS B√õN! Nem is besz√©lve arr√≥l, hogy √≠gy h√ľlye b√Ľn√∂z√∂k sokas√°g√°v√° nyilv√°n√≠tj√°k az eg√©sz nemzetet, vagy csak egyszer√Ľen rabszolg√°v√° min√Ķs√≠tik.

Aki a NATO-ra, mint minket megv√©d√Ķ er√Ķre hivatkozik, az egy egyszer√Ľ fut√≥bolond. Egy kicsit mostan√°ban m√°st gagyog a Fidesz, mint ami el√Ķ van √≠rva Br√ľsszelb√Ķl, √©s egyb√Ķl olyan "sz√Ķnyeg sz√©l√©n huny√°szkod√°s" lett a v√©ge, hogy √∂r√∂m volt n√©zni. B√°rki megt√°madna minket, Eur√≥pa elfordulna, √ļgy, ahogy mindig is tette. Azt √°ll√≠tani pedig, hogy vesz√©ly nincs, f√©lelmetes tudatlans√°gra utal. K√∂r√ľlbel√ľl olyanra, mint amikor 1918-ban hazak√ľldt√©k a katon√°kat. Meg is lett az eredm√©nye!

Ma Magyarorsz√°gon az √∂sszlakoss√°g 1,5%-a rendelkezik fegyverrel (mert egy szem√©ly t√∂bb darabbal is), √©s a vad√°szokon k√≠v√ľl csak a hatalomhoz k√∂t√Ķd√Ķk a kiv√°lts√°gosok (k√©pvisel√Ķk, b√≠r√≥k, √ľgy√©szek, nyugalmazott rend√Ķr √©s titkosszolg√°lati tisztek). Tipikus k√©plete egy modernkori rabszolga-t√°rsadalomnak.

A k√∂zbiztons√°g is katasztrof√°lis. A s√∂pred√©khez tartoz√≥k t√∂meg√©vel rabolnak ki, vernek agyon saj√°t otthonaikban magyarokat, mindent ellopnak, ami mozd√≠that√≥, a szervezett, t√∂bb f√Ķs, esetenk√©nt j√≥l felfegyverkezett rabl√≥band√°k ellen nincs semmilyen v√©delem. Az id√Ķsebb emberek, a tany√°kon √©l√Ķk, a fert√Ķz√∂tt t√©rs√©gek lak√≥i √°lland√≥ vesz√©lyben vannak √©s az egyetlen v√©dekez√©si eszk√∂zt, a fegyvert a hatalom szigor√ļan tiltja. Minden rabl√≥gyilkoss√°g√©rt, nyomor√©kk√° vert emberek sokas√°g√°√©rt, meger√Ķszakolt l√°nyok√©rt, n√Ķk√©rt a hatalmat terheli a felel√Ķss√©g.

A Hungarista Magyar √Āllam a nemzet felfegyverz√©s√©t a legfontosabb feladat√°nak fogja tartani, a lehet√Ķ legmodernebb technika k√©zbejuttat√°s√°val, polg√°ri √∂nk√©ntes alapon l√©trehozott ter√ľlet-v√©delmi egys√©gekkel. A katonai hagyom√°nyok √Ķrz√©s√©t szorgalmazza, √©s ha kell, azonnal a katonai rendtart√°s szab√°lyaival val√≥ korm√°nyz√°st vezeti be.

Az ember √©s a fegyver elv√°laszthatatlan, kev√©s nagyszer√Ľbb dolog van, mint a nemzet fegyveres szolg√°lata. K√∂zel az id√Ķ fiatalok. K√©sz√ľljetek!

Bojt√°r Andr√°s - J√∂v√Ķnk.info

------------------------------
The Hungarians:

√Čvente az Institut de Hautes Etudes Internationales et du D√©veloppement Genf publik√°lt *Small Arms Survey* adatai alapj√°n az der√ľl ki, hogy kb. 4,5 milli√≥ l√∂fegyver van Sv√°jcban priv√°t k√©zben.
Ezzel a világranglistán az USA és Jemen után a harmadik helyen állnak.

Ez a sz√°m m√©g lehet magasabb is, mivel az √ļj fegyvertart√°si t√∂rv√©ny el√∂tt (2000) vad√°szfegyvert, s√∂r√©tes pusk√°t √©s 22.Long Rifle fegyvereket mindenf√©le enged√©ly n√©lk√ľl lehetett v√°s√°rolni 18 √©ves kort√≥l. (egyetlen kik√∂t√©s a sv√°jci √°llampolg√°rs√°g vagy leteleped√©si enged√©ly, ez al√≥l kiv√©telt k√©peztek √©s nem v√°s√°rolhattak fegyvert a Jugoszl√°vok, T√∂r√∂k√∂k, Oroszok, Tamilok, Arabok √©s Afrikaiak)

"A szabads√°g elvon√°sa, a rabsors mindig a fegyvert√Ķl val√≥ teljes megfosztotts√°ggal j√°rt egy√ľtt." Ez a m√ļltra √©rv√©nyes is, de ma m√°s a helyzet √©s m√°sok a norm√°k.

Megjegyzem, abszol√ļt fegyverp√°rti vagyok, mint l√∂v√©szeti instruktor r√©szt vettem fegyverek fejleszt√©s√©ben √©s abban a szerencs√©s helyzetben voltam, hogy tesztelhettem k√ľl√∂nb√∂z√∂ protot√≠pusokat is. Szinte nincs olyan fegyver, ami nem lett volna a kezemben.

Az én szememben is a fegyver tartása a szabadság és egy szabad demokrácia mérlege!

Mindezek ellenére nem tudom, hogy Magyarország felfegyverzése jó ötlet lenne-e?
Szerintem az orsz√°g a mai instabil √°llapot√°ban nem alkalmas erre.
√Čn fel√ľlvizsg√°ln√°m a priv√°t k√©zben lev√∂ fegyvereket, itt k√ľl√∂nbs√©get kell tenni a hossz√ļ- √©s a marokl√∂fegyver k√∂z√∂tt, √©s a volt, illetve nyugalmazott rend√∂r√∂kt√∂l, katon√°kt√≥l elvenn√©m a fegyvert, ezenk√≠v√ľl csak olyanoknak adn√©k fegyvertart√°si enged√©lyt, akinek a munk√°j√°hoz sz√ľks√©ges, vagy pedig az √©lete t√©nyleg vesz√©lyben forog. Az enged√©ly mindig egy √©vre sz√≥lna √©s ut√°na fel√ľlb√≠r√°lni a szitu√°ci√≥t.
A sikeres √∂nv√©delemhez vannak kiv√°l√≥ g√°z- √©s egy√©b spray- k. (l√©teznek nagy hat√≥t√°vols√°g√ļ sprayk is- 8-15 m√©ter)
Annak ellenére, hogy érvényes fegyverviselési engedélyem volt, én is spray- vel tettem többször ártalmatlanná egy fegyveres támadót.
Az, hogy valaki a portáját megvédje, vagy esetleg vannak haragosai, még nem indokolja löfegyver tartását.

Sajnos sokszor a l√∂fegyver hamis biztons√°g√©rzetet ad az embereknek, √©s ez tragikus kimenetel√ľ lehet. (Ha csak a magyar bankokban n√©zem a biztons√°gi √∂r√∂ket, ez is al√°t√°masztja a fent √≠rtakat.)

Ez csak egy gondolat volt tölem, több évtizedes nemzetközi tapasztalat alapján.


C.Veszpremi

Forr√°s: jovonk.info + The hungarians

HozzŠszůlŠsok

# | jozsef toth jozsef toth - 2012 02 20 ¦ 18:28:42
Vegig olvastam mindenki valaszat.Fegyver vagy nem fegyver ez itt a kerdes vallaszatok.Feleszu samanoknak nem ajanlom!!!A kerdesem az emberk mikor es ,hol nyertek IMAVAL meg valamit??Varom a pontos helyet es idot bizonyitek al.Nem a bibliabolvarom az idezeteket.Akinek nincs lehetosege,vagy nemakar igazi fegyvert csak OTLETEK.Regi kedvenc filmem. Charli Brawonzon Death wish-trailer.Egy marok apropenz zokniba,megteszi a hatast jooo kezekbe.Barmilyen ag vagy botveget bekenni ragasztoval es aprora tort uvegszilankokba beleforgatni majd hasonlo szinure festeni a bot szinehez.A horgaszok hasznalnak nagyobb halak kifogasahoz egy fajta kituno eszkozt ezt is lehet az autoba tarolni.
# | SzuhaMaka SzuhaMaka - 2012 02 20 ¦ 22:44:57
Még mindig nem basztátok ki innen ezt az idiótát???
Jellemz√Ķ!
Mindig rám marad a szemét kihordása! Angry
# | Hullo Hullo - 2012 02 21 ¦ 00:30:57
Hefisaman, mocskos zsido, huzz anyadba! Semmi kozod nincs a samanokhoz, taltosokhoz! Eisze Taltos Kovacs Andras avatott samanna? Olyanokat hallottam felole, el akarja intezni egyes embereknek, hogy kovetkezo eletukben ne magyarnak szulessenek le....mocskos, szemet zsido banderium, "Ordog a ti atyatok!" ! Huzz el a francba, ha nem tetszik a Posta-csapat! S ne fajjon a segged, hanyan vagyunk, semmi kozod hozza!Idaig se volt szukseg vajakos, fekete magias kuruzslotudomanyodra, ezutan se lesz ra szukseg! Neved, genetikad idegen...huzza pics@ba oda, ahonnan jottel! Samankodj a lopofaju fajtadnak, rajuk fer! Szokjak a pokol meleget, mielott bekerulnenek oda vegleg!
# | z√°szl√≥s z√°szl√≥s - 2012 02 21 ¦ 17:49:19
# | GERRY GERRY - 2012 02 21 ¦ 20:33:41
no hefisaman - √ļgy l√°tom ideje t√∂led elb√ļcs√ļzni, szerencs√©tlen kis nyiv√°kol√≥ majom vagy. Csak, hogy tudd, nem az√©rt h√ļztad ki a gyuf√°t, amit mondt√°l. Val√≥sz√≠n√ľleg mindenki elfogadta az igazadat. Az ok ami√©rt rep√ľlsz, az "ahogy" prezent√°ltad magad. Nem te volt√°l az els√∂, sem az utols√≥. Szerintem a lelki b√©k√©d kedv√©√©rt keresd fel MrMoto blogj√°t, gondolom ami√≥ta megjelent√©l k√∂z√∂tt√ľnk, az√≥ta f√∂szerepl√∂ lehetsz az oldalukon. Ahogy itt siker√ľlt eladnod magad, hozz√°juk tartozol. A telefonnal kapcsolatban... nem szarj be, nem hinn√©m, hogy valaki b√°ntani akarna, hiszen ugyanannyit kapna √©rted mint egy eg√©szs√©ges ember√©rt. Ha elfogadod a javaslatomat, a mondanival√≥dat zen√©ben tolm√°csold a nagyk√∂z√∂ns√©g fel√©, abba jobb vagy mint az itt l√©v√∂k nagy r√©sze. De meg ne sz√≥lalj mert akkor elveszt√©l! Idegileg egy kicsit labilisnak t√ľnsz, vigy√°zz magadra (sz√≠v, v√©rnyom√°s), az √©let kem√©ny √©s n√©ha kegyetlen. Zsid√≥... nem tartalak annak, de ahogy gy√ľl√∂lni tudsz - tal√°n √©szre se veszed, de minden sorodban ott a tehetetlen d√ľh. Ellent√©tben veled, egy percig nem haragudtam r√°d, igaz szeretni se szeretlek, egyszer√ľen t√ļl sokat √≠rt√°l √©s folyanmatosan okoskodt√°l... F√°raszt√≥.
De elm√ļlik n√©h√°ny h√©t vagy h√≥nap √©s meg fogsz nyugodni. J√≥ esetben b√∂lcsebb leszel mint ma, rossz esetben elhiteted magaddal, hogy itt sok gonosz ember gy√ľlt √∂ssze Imre vezet√©s√©vel... Apropo, most t√∂r√∂lni foglak, √©s az IP c√≠medet se tiltom le (k√©pzeld √©n vagyok a mindent l√°t√≥ √ľvegszem, √©s elhiheted nekem, nem √©rdekelsz. Ha hi√°nyzunk neked, nyugodtan regisztr√°lhatsz egy NIK-n√©ven √©s √ļjra kezdheted... vannak ilyenek. Ameddig betartod azt a kev√©s szab√°lyt ami itt van (szubjekt√≠v √©s igazs√°gtalan szab√°lyok ezek, de egygyenl√∂re nem te vagy Jupiter, csak a kis√∂k√∂r), b√°rmit √≠rhatsz, vit√°zhatsz... m√°sk√©nt mint eddig. Persze nem k√∂telez√∂...
Anyán mellesleg nem volt kurv@, és jónéhány éve meghalt, de ezért se haragszom, hiszen a te fejed rezgett, nem az enyém.
Tartozom viszont egy bocs√°natk√©r√©ssel, amikor a levelemmel kihoztalak a b√©ket√ľr√©sb√∂l, megvallom, nem volt v√©letlen. No meg be is j√∂tt...
Erösödj, dobolj, a HIT-ed tartson jó uton!
Apropo - a telefon amit kapt√°l - lehet, hogy dobot akart venni t√∂led!!! Arra pedig sz√ľks√©ged van... ahogy nekem is dolgoznom kell.

Ami ezt az utolsó bejegyzésedet illeti, azt mondod, szánalmasak vagyunk...

... hát apám, te biztos tudod. Szinte sír a lelkem, hogy nem álltunk mögéd de ez már a veszett fejsze nyele...

Tov√°bbi j√≥ zen√©l√©st... ne f√©lj, a j√≥ oldalon vagy csak az egyens√ļlyodat pr√≥b√°ld megtal√°lni. (no nem a postaimre oldalra gondoltam veled kapcsolatban, b√°r az is j√≥)

melo van
(neked még mindig) Gerry
# | zafir zafir - 2012 02 21 ¦ 21:10:11
Az √Ķ neve nem volt mind√≠g Heffner. Hefner volt, vagy ki tudja. Sejtem, kinek a bar√°ti k√∂r√©hez tartozik. Id√Ķnk√©nt azzal sz√≥rakoznak, hogy megzavarj√°k sorainkat.
Milyen gyenge jellem√Ľ ember lehet az, akik t√∂bbsz√∂r kidobnak valahonnan, azt√°n √ļjra √©s √ļjra visszat√©r.
# | Nyilasfergeteg Nyilasfergeteg - 2012 02 23 ¦ 20:09:04
Milyen gyenge jellem√Ľ ember lehet az, akik t√∂bbsz√∂r kidobnak valahonnan, azt√°n √ļjra √©s √ļjra visszat√©r.

zafír!

Akinek ez a munkaköri kötelessége. Wink
# | JANI PAPA JANI PAPA - 2012 02 23 ¦ 20:25:21
GERRY!
V√©gre leesett a tantusz? Egyet√©rtek, am√ļgy ezzel a rip√∂kkel soha nem fogunk tal√°lkozni. Nem egyforma t√°rsas√°gi k√∂r√∂kbe mozgol√≥dunk!
A zsizsikeknél van dobos?

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.61 mŠsodperc
99,118,046 egyedi lŠtogatů