Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

"Fegyver Ă©s Jog" - Gondolatok Ă©s tĂ©nyek a Ășj fegyvertörvĂ©nynek nevezett össznĂ©pi megalĂĄzĂĄsrĂłl

BelföldBarĂĄtomat vĂĄrtam egy tĂ©li estĂ©n nĂĄluk a konyhĂĄban. A felesĂ©ge Ă©s nĂ©gy gyerekĂŒk ott sĂŒrgölĂ”dtek körĂŒlöttĂŒnk, a legkisebb, nĂ©gy Ă©ves nagy ĂĄtĂ©lĂ©ssel berregett egy lestrapĂĄlt jĂĄtĂ©ktraktornak.

Rövidesen hazajött a csalĂĄdfĂ”. Havas ruhĂĄjĂĄban belĂ©pett az ajtĂłn, ĂŒdvözöltĂŒk egymĂĄst, leakasztotta tĂĄvcsöves vadĂĄszpuskĂĄjĂĄt a vĂĄllĂĄrĂłl, majd egy gyors mozdulattal nyitotta a fegyver zĂĄrszerkezetĂ©t Ă©s a hord szĂ­jtĂłl fogva felakasztotta a fogasra.

A gyerekek ĂŒgyet sem vetettek a fegyverre, szĂĄmomra meglepĂ” volt az egĂ©sz esemĂ©nysorozat. Nem bĂ­rtam kĂ©rdĂ©s nĂ©lkĂŒl megĂĄllni:

- A gyerekeket nem Ă©rdekli a fegyver?

- HĂĄt nem igazĂĄn, inkĂĄbb Ășgy mondanĂĄm, hogy nem rajonganak Ă©rte, igazĂĄbĂłl Ă©n sem. Ez csak egy darab vas egy kis fĂĄval. A vadĂĄszat az, amiĂ©rt rajongok Ă©s remĂ©lem majd közĂŒlĂŒk is lesz ilyen megszĂĄllott Ă©s mosolyogva vĂ©gignĂ©z a gyermekeken. Egy pillanatra megdöbbentem ott a pattogĂł tĂ»z közelĂ©ben, ebben a melegsĂ©get ĂĄrasztĂł konyhĂĄban. Kint szakad a hĂł, bent az ember a csalĂĄdjĂĄval Ă©s a fegyverĂ©vel. Úgy, mint ezer meg ezer Ă©vvel ezelĂ”tt.

Az emberhez Ă”sidĂ”ktĂ”l fogva elvĂĄlaszthatatlanul hozzĂĄ tartozik a fegyver! Õsi idĂ”kben az Ă©letben maradĂĄsĂĄnak eszköze volt, majd a szabadsĂĄgĂĄnak kivĂ­vĂłja Ă©s egyben az egyĂ©ni szabadsĂĄg jelkĂ©pe is. A szabadsĂĄg elvonĂĄsa, a rabsors mindig a fegyvertĂ”l valĂł teljes megfosztottsĂĄggal jĂĄrt egyĂŒtt. EzĂ©rt egy közössĂ©g szabadsĂĄgĂĄnak mutatĂłja a fegyverek szĂĄmĂĄval jĂłl meghatĂĄrozhatĂł. A rabszolgatartĂł tĂĄrsadalmak alaptörvĂ©nye volt a "rabszolga fegyvert nem viselhet" tĂ©tel.

Nem akarok tovĂĄbbi törtĂ©nelmi ĂĄttekintĂ©st vĂ©gezni a fegyverekkel kapcsolatban a magyar törtĂ©nelemben, de a fegyver Ă©s a fegyverforgatĂĄs ismerete rĂ©sze törtĂ©nelmĂŒnknek. Több vĂĄrosban olvashatĂł emlĂ©kmĂ»vön e felirat: " A kard megszerezte, a kereszt megtartotta a HazĂĄt."

Ma a hatalmon lĂ©vĂ” bitorlĂłk Ășgy gondoljĂĄk, hogy a fegyveres erĂ” birtoklĂĄsa csak az ĂĄllam erĂ”szak-szervezeteinek a joga, Ă©s az is fĂ”kĂ©pp politikai elrettentĂ©s okĂĄn. Fegyverhez pedig kevesen (az egĂ©sz vilĂĄgon a legkevesebben!) juthatnak. MĂ©lysĂ©gesen megalĂĄzĂł ez egy magyar ember szĂĄmĂĄra!

A gondolatmenete Ă©s tevĂ©kenysĂ©ge ezeknek a hazaĂĄrulĂłknak, akik mĂĄr hĂșsz Ă©ve rĂĄgjĂĄk ezt az orszĂĄgot, odĂĄig fokozĂłdott, hogy teljesen megsemmisĂ­tettĂ©k a katonai, de a polgĂĄri fegyvergyĂĄrtĂĄst is. Van egy-kĂ©t infĂșziĂłn mĂ»ködĂ” fejlesztĂ©s, vagy elÔållĂ­tĂĄs, de az nevetsĂ©ges a környezĂ” orszĂĄgok fokozott hadiipari Ă©s polgĂĄri fegyvergyĂĄrtĂĄsĂĄval szemben, nem beszĂ©lve a fegyvertartĂĄs szabĂĄlyozĂĄsĂĄrĂłl. Ha a környezĂ” orszĂĄgok, illetve az EU tagĂĄllamok közĂŒl nĂ©hĂĄnyat megnĂ©zĂŒnk, fĂ©lelmetes lemaradĂĄsunk van a polgĂĄri fegyverek tekintetĂ©ben is.

Ausztria: 2.500.000 db polgåri fegyver magånkézben
Szerbia: 3.200.000 db
Ukrajna: 3.100.000 db
Magyarorszåg: 240.000 db fegyver magånkézben. (adatok: ENSZ)

Ausztria egy volt nemzetiszocialista ĂĄllam, a III. Birodalom rĂ©sze, most demokratikus diktatĂșra. Több, mint tĂ­zszer annyi fegyver mint nĂĄlunk, egy jĂłval alacsonyabb lakossĂĄgszĂĄmhoz viszonyĂ­tva. VirĂĄgzĂł, nagy ĂĄllami bevĂ©teleket hozĂł hadiipar. KiemelkedĂ” polgĂĄri kĂ©zi lĂ”fegyver gyĂĄrtĂĄs. LakossĂĄga: 8.3 milliĂł, melynek 30%-a rendelkezik fegyverrel.

Szerbia röviddel ezelĂ”tt hĂĄborĂșt viselĂ” orszĂĄg. A magyar ĂĄllami logika szerint minimĂĄlis fegyver lehetne magĂĄnkĂ©zben, ezzel szemben a vilĂĄgon az egyik legkimagaslĂłbb a magĂĄnkĂ©zben lĂ©vĂ” fegyverek szĂĄma. A nem hivatalos fegyverek szĂĄma felbecsĂŒlhetetlen. LakossĂĄgĂĄnak szĂĄma mĂ©g AusztriĂĄnĂĄl is kevesebb, 7.1 milliĂł, melynek 45%-a rendelkezik fegyverrel.

Hadiipara és fegyvergyårtåsa stabil. Polgåri lÔfegyver gyårtås terén az egyik legdinamikusabban fejlÔdÔ orszåg Európåban (Kragujevac-Zastava).

Ukrajna a volt SzovjetuniĂł egyik tagĂĄllama. A harmincas Ă©vekben valĂłs nĂ©pirtĂĄs (kb.4-6 milliĂłan haltak Ă©hen SztĂĄlin intĂ©zkedĂ©sei miatt - holodomor), ebbĂ”l kifolyĂłlag feltĂ©telezhetĂ” mĂ©ly ellentĂ©t az orosz lakossĂĄggal szemben. De nem, több, mint hĂĄrom milliĂł fegyver magĂĄnkĂ©zben. Igaz a lakossĂĄg jĂłval magasabb, de a szĂĄmarĂĄnyhoz viszonyĂ­tva mĂ©g Ă­gy is jĂłl ĂĄllnak. A fegyverhez valĂł hozzĂĄjutĂĄs jĂłval egyszerĂ»bb, mint nĂĄlunk. A nemzetgazdasĂĄg szempontjĂĄbĂłl is kiemelkedĂ” a hadiipar. Mind a katonai, mind a polgĂĄri fegyvergyĂĄrtĂĄsuk a volt szovjet alapokon nyugszik. A fegyverviselĂ©shez Ă©s birtoklĂĄshoz az ĂĄllam hozzĂĄĂĄllĂĄsa sokkal engedĂ©kenyebb, mint nĂĄlunk Ă©s a törtĂ©nĂ©sek azt mutatjĂĄk, hogy az orosz pĂ©ldĂĄt fogjĂĄk követni, ami az egyik legliberĂĄlisabb a vilĂĄgon, tĂĄmogatva ezzel is a hazai fegyvergyĂĄrtĂĄst. OroszorszĂĄgban (!) lĂ©tezik az otthonvĂ©delmi fegyver kategĂłria. Sima csövĂ» hosszĂș fegyver gond nĂ©lkĂŒl hivatalosan beszerezhetĂ” a hozzĂĄ tartozĂł lĂ”szerrel egyĂŒtt. Ebbe beletartoznak az öntöltĂ” tĂ­pusok is, amelyek olyan hatĂ©konynak bizonyulnak, hogy az USA is ezeket vĂĄsĂĄrolja a rendĂ”rsĂ©ge rĂ©szĂ©re (Saiga).


Saiga 12


FinnorszĂĄg. Az EU tagja, a vilĂĄgon itt a legmagasabb a civil kĂ©zben lĂ©vĂ” fegyverek szĂĄma. 100 lakosra 54 fegyver. A fegyverek vĂĄsĂĄrlĂĄsa semmilyen nehĂ©zsĂ©gbe nem ĂŒtközik, a 16 Ă©ves jogosultsĂĄgi Ă©letkort viszont most emeltĂ©k meg 18 Ă©vre. FinnorszĂĄg lakossĂĄga 5.4 milliĂł, magĂĄnkĂ©zben levĂ” fegyverek szĂĄma 2.9 milliĂł. A közbiztonsĂĄg kivĂĄlĂł.

MagyarorszĂĄg. Volt kommunista ĂĄllam, most demokratikus diktatĂșra. Nagy mĂșltĂș fegyvergyĂĄrtĂĄs a XX. szĂĄzad elejĂ©tĂ”l. A mĂĄsodik vilĂĄghĂĄborĂș vĂ©gĂ©ig több, a vilĂĄgon a legkorszerĂ»bb haditechnikĂĄt elÔållĂ­tĂł nehĂ©zipari hadiĂŒzem (Messerschmidt több vĂĄltozata, sajĂĄt fejlesztĂ©sĂ» vadĂĄszgĂ©pek, harcjĂĄrmĂ»vek, kĂ©zifegyverek).

A hĂĄborĂș utĂĄn a fegyvergyĂĄrtĂĄs szovjet segĂ­tsĂ©ggel Ășjraindul. SzĂĄmos kimagaslĂł mĂ»szaki szĂ­nvonalĂș hadiĂŒzem. KĂ©zifegyvertĂ”l kezdve harcjĂĄrmĂ»veken ĂĄt a nehĂ©zfegyverekig. KimagaslĂł katonai optika (MOM) Ă©s Ă©jjellĂĄtĂł gyĂĄrtĂĄs a Videoton ĂŒzemegysĂ©geiben. Nagy volumenĂ» fegyver exportszĂĄllĂ­tĂĄsok.

1956 utĂĄn a 'lekĂĄderezett', de civil lakossĂĄgbĂłl fegyveres erĂ” lĂ©trehozĂĄsa (MunkĂĄsĂ”rsĂ©g). Több tĂ­zezer hadi(!) fegyver Ă©s lĂ”szer civilek kezĂ©ben. Az ifjĂșsĂĄg a Magyar HonvĂ©delmi SzövetsĂ©g (MHSZ) keretĂ©ben, fillĂ©res tagdĂ­j mellett a katonai sportokat, kĂŒlönöskĂ©pp a lövĂ©szetet minden akadĂĄlyoztatĂĄs nĂ©lkĂŒl gyakorolhatta, folytathatta.

A jelenlegi demokratikus diktatĂșra a kommunista idĂ”ket, de az egĂ©sz vilĂĄgot, legfĂ”kĂ©pp a Magyar Nemzetet megszĂ©gyenĂ­tĂ” szabĂĄlyozĂĄst alkalmaz a polgĂĄri fegyvertartĂĄssal kapcsolatban! A hadiipar Ă©s a fegyvergyĂĄrtĂĄs vilĂĄgszĂ­nvonalon zajlott hazĂĄnkban az Ășgynevezett rendszervĂĄltĂĄsig. MĂĄra totĂĄlisan le lett törölve a föld felszĂ­nĂ©rĂ”l. Amit valamikor az amerikai bombĂĄzĂłk Ă©s a szovjet tankok nem tudtak megtenni, azt most ezek a szarjankĂłk megvalĂłsĂ­tottĂĄk. A magyar katonai Ă©s polgĂĄri fegyvergyĂĄrtĂĄs le van nullĂĄzva!

A polgåri fegyvergyårtåsunk olyan magas szintre jutott a '70-es években, hogy "made in germany" felirattal gyårtottunk több német fegyvergyårnak (pl. Mauser) polgåri fegyvereket. Nagy szåmban exportåltunk az USA-ba is. Az AMD-65-nek pedig szinte misztikus híre van a vilågban, mint a legjobb AK-våltozat, nem beszélve az AMP-69-rÔl.


AMP-69


A polgĂĄri fegyverek tekintetĂ©ben több magyar szabadalom lĂ©tezik, melyek le vannak vĂ©dve Ă©s mĂĄs ĂŒzemek nem hasznĂĄlhatjĂĄk (többek között Kameniczky JĂłzsef fejlesztĂ©sei - WikipĂ©dia). Mi ezeket azĂ©rt nem hasznĂĄlhatjuk, mert nincs gyĂĄr, vagy ĂŒzem, ahol alkalmazhatnĂĄnk.

Mindemellett a demokratikus diktatĂșrĂĄban vĂ©grehajtott politikai megfontolĂĄson alapulĂł pusztĂ­tĂĄs mellett leredukĂĄltĂĄk a HonvĂ©dsĂ©get egy jobban felszerelt szerb szabadcsapat szintjĂ©re, majd a jĂłl ĂĄtgondolt hazaĂĄrulĂĄst folytatva mĂ©g a polgĂĄri fegyverek tartĂĄsĂĄt is rövid pĂłrĂĄzon tartottĂĄk.

TĂșlzĂĄs nĂ©lkĂŒl megĂĄllapĂ­thatĂł, hogy ha a környezĂ” orszĂĄgok (kis-antant) polgĂĄri fegyvereket birtoklĂłi teherautĂłkra ĂŒlnĂ©nek sajĂĄt fegyvereikkel, nyugodtan haladnĂĄnak Budapestig, komoly ellenĂĄllĂĄsba nem ĂŒtköznĂ©nek.

A magyar politikai vezetĂ©st bitorlĂłk olyat tettek, ami pĂ©lda nĂ©lkĂŒli a magyar törtĂ©nelemben. Egy Ă”si katonanemzetet megalĂĄzva megfosztjĂĄk a vĂ©dekezĂ©s jogĂĄtĂłl Ă©s lehetĂ”sĂ©gĂ©tĂ”l. EZ HALÁLOS BÛN! Nem is beszĂ©lve arrĂłl, hogy Ă­gy hĂŒlye bĂ»nözök sokasĂĄgĂĄvĂĄ nyilvĂĄnĂ­tjĂĄk az egĂ©sz nemzetet, vagy csak egyszerĂ»en rabszolgĂĄvĂĄ minĂ”sĂ­tik.

Aki a NATO-ra, mint minket megvĂ©dĂ” erĂ”re hivatkozik, az egy egyszerĂ» futĂłbolond. Egy kicsit mostanĂĄban mĂĄst gagyog a Fidesz, mint ami elĂ” van Ă­rva BrĂŒsszelbĂ”l, Ă©s egybĂ”l olyan "szĂ”nyeg szĂ©lĂ©n hunyĂĄszkodĂĄs" lett a vĂ©ge, hogy öröm volt nĂ©zni. BĂĄrki megtĂĄmadna minket, EurĂłpa elfordulna, Ășgy, ahogy mindig is tette. Azt ĂĄllĂ­tani pedig, hogy veszĂ©ly nincs, fĂ©lelmetes tudatlansĂĄgra utal. KörĂŒlbelĂŒl olyanra, mint amikor 1918-ban hazakĂŒldtĂ©k a katonĂĄkat. Meg is lett az eredmĂ©nye!

Ma MagyarorszĂĄgon az összlakossĂĄg 1,5%-a rendelkezik fegyverrel (mert egy szemĂ©ly több darabbal is), Ă©s a vadĂĄszokon kĂ­vĂŒl csak a hatalomhoz kötĂ”dĂ”k a kivĂĄltsĂĄgosok (kĂ©pviselĂ”k, bĂ­rĂłk, ĂŒgyĂ©szek, nyugalmazott rendĂ”r Ă©s titkosszolgĂĄlati tisztek). Tipikus kĂ©plete egy modernkori rabszolga-tĂĄrsadalomnak.

A közbiztonsĂĄg is katasztrofĂĄlis. A söpredĂ©khez tartozĂłk tömegĂ©vel rabolnak ki, vernek agyon sajĂĄt otthonaikban magyarokat, mindent ellopnak, ami mozdĂ­thatĂł, a szervezett, több fĂ”s, esetenkĂ©nt jĂłl felfegyverkezett rablĂłbandĂĄk ellen nincs semmilyen vĂ©delem. Az idĂ”sebb emberek, a tanyĂĄkon Ă©lĂ”k, a fertĂ”zött tĂ©rsĂ©gek lakĂłi ĂĄllandĂł veszĂ©lyben vannak Ă©s az egyetlen vĂ©dekezĂ©si eszközt, a fegyvert a hatalom szigorĂșan tiltja. Minden rablĂłgyilkossĂĄgĂ©rt, nyomorĂ©kkĂĄ vert emberek sokasĂĄgĂĄĂ©rt, megerĂ”szakolt lĂĄnyokĂ©rt, nĂ”kĂ©rt a hatalmat terheli a felelĂ”ssĂ©g.

A Hungarista Magyar Állam a nemzet felfegyverzĂ©sĂ©t a legfontosabb feladatĂĄnak fogja tartani, a lehetĂ” legmodernebb technika kĂ©zbejuttatĂĄsĂĄval, polgĂĄri önkĂ©ntes alapon lĂ©trehozott terĂŒlet-vĂ©delmi egysĂ©gekkel. A katonai hagyomĂĄnyok Ă”rzĂ©sĂ©t szorgalmazza, Ă©s ha kell, azonnal a katonai rendtartĂĄs szabĂĄlyaival valĂł kormĂĄnyzĂĄst vezeti be.

Az ember Ă©s a fegyver elvĂĄlaszthatatlan, kevĂ©s nagyszerĂ»bb dolog van, mint a nemzet fegyveres szolgĂĄlata. Közel az idĂ” fiatalok. KĂ©szĂŒljetek!

Bojtår Andrås - JövÔnk.info

------------------------------
The Hungarians:

Évente az Institut de Hautes Etudes Internationales et du DĂ©veloppement Genf publikĂĄlt *Small Arms Survey* adatai alapjĂĄn az derĂŒl ki, hogy kb. 4,5 milliĂł löfegyver van SvĂĄjcban privĂĄt kĂ©zben.
Ezzel a vilĂĄgranglistĂĄn az USA Ă©s Jemen utĂĄn a harmadik helyen ĂĄllnak.

Ez a szĂĄm mĂ©g lehet magasabb is, mivel az Ășj fegyvertartĂĄsi törvĂ©ny elött (2000) vadĂĄszfegyvert, sörĂ©tes puskĂĄt Ă©s 22.Long Rifle fegyvereket mindenfĂ©le engedĂ©ly nĂ©lkĂŒl lehetett vĂĄsĂĄrolni 18 Ă©ves kortĂłl. (egyetlen kikötĂ©s a svĂĄjci ĂĄllampolgĂĄrsĂĄg vagy letelepedĂ©si engedĂ©ly, ez alĂłl kivĂ©telt kĂ©peztek Ă©s nem vĂĄsĂĄrolhattak fegyvert a JugoszlĂĄvok, Törökök, Oroszok, Tamilok, Arabok Ă©s Afrikaiak)

"A szabadsĂĄg elvonĂĄsa, a rabsors mindig a fegyvertĂ”l valĂł teljes megfosztottsĂĄggal jĂĄrt egyĂŒtt." Ez a mĂșltra Ă©rvĂ©nyes is, de ma mĂĄs a helyzet Ă©s mĂĄsok a normĂĄk.

Megjegyzem, abszolĂșt fegyverpĂĄrti vagyok, mint lövĂ©szeti instruktor rĂ©szt vettem fegyverek fejlesztĂ©sĂ©ben Ă©s abban a szerencsĂ©s helyzetben voltam, hogy tesztelhettem kĂŒlönbözö prototĂ­pusokat is. Szinte nincs olyan fegyver, ami nem lett volna a kezemben.

Az én szememben is a fegyver tartåsa a szabadsåg és egy szabad demokråcia mérlege!

Mindezek ellenére nem tudom, hogy Magyarorszåg felfegyverzése jó ötlet lenne-e?
Szerintem az orszĂĄg a mai instabil ĂĄllapotĂĄban nem alkalmas erre.
Én felĂŒlvizsgĂĄlnĂĄm a privĂĄt kĂ©zben levö fegyvereket, itt kĂŒlönbsĂ©get kell tenni a hosszĂș- Ă©s a maroklöfegyver között, Ă©s a volt, illetve nyugalmazott rendöröktöl, katonĂĄktĂłl elvennĂ©m a fegyvert, ezenkĂ­vĂŒl csak olyanoknak adnĂ©k fegyvertartĂĄsi engedĂ©lyt, akinek a munkĂĄjĂĄhoz szĂŒksĂ©ges, vagy pedig az Ă©lete tĂ©nyleg veszĂ©lyben forog. Az engedĂ©ly mindig egy Ă©vre szĂłlna Ă©s utĂĄna felĂŒlbĂ­rĂĄlni a szituĂĄciĂłt.
A sikeres önvĂ©delemhez vannak kivĂĄlĂł gĂĄz- Ă©s egyĂ©b spray- k. (lĂ©teznek nagy hatĂłtĂĄvolsĂĄgĂș sprayk is- 8-15 mĂ©ter)
Annak ellenére, hogy érvényes fegyverviselési engedélyem volt, én is spray- vel tettem többször årtalmatlannå egy fegyveres tåmadót.
Az, hogy valaki a portåjåt megvédje, vagy esetleg vannak haragosai, még nem indokolja löfegyver tartåsåt.

Sajnos sokszor a löfegyver hamis biztonsĂĄgĂ©rzetet ad az embereknek, Ă©s ez tragikus kimenetelĂŒ lehet. (Ha csak a magyar bankokban nĂ©zem a biztonsĂĄgi öröket, ez is alĂĄtĂĄmasztja a fent Ă­rtakat.)

Ez csak egy gondolat volt tölem, több évtizedes nemzetközi tapasztalat alapjån.


C.Veszpremi

ForrĂĄs: jovonk.info + The hungarians

Hozzászólások

# | Hontalan Hontalan - 2012 02 19 ¦ 13:50:46
Minden lehet fegyver, bĂĄrmi. AkĂĄr egy kerĂ©kpĂĄr is, csak tudni kell hasznĂĄlni. Egy cigĂĄnygyerek belĂ©m kötött. ElsĂ”kerĂ©kre tettem a sĂșlypontot, a kormĂĄnyt egy picit magamfelĂ© hĂșztam, Ă©s meglendĂ­tettem a hĂĄtĂșljĂĄt felĂ©je. Úgy vĂĄgta mellbe a lĂĄnckerĂ©k, hogy csak kapkodta a levegĂ”t, Ă©n meg tovĂĄbbhajtottam fĂĄlve, hogy utĂ©nam jönnek kocsival. BehĂșzĂłdtam a bokorba, Ă©s vĂĄrtam. Nem jöttek. Az sem fog mĂ©gegyszer kerĂ©kpĂĄrossal kötekedni.
# | KamĂ©leon KamĂ©leon - 2012 02 19 ¦ 13:52:53
Energiafegyverek:

Direkt elektromos fegyverek

Legtöbbször nem halĂĄlos kategĂłriĂĄba esĂ” fegyverek. TeljesĂ­tmĂ©nyĂŒk nem teszi Ă”ket gyilkossĂĄgra alkalmassĂĄ, de nem is erre a cĂ©lra kĂ©szĂŒltek. Ilyen fegyverekkel tartottĂĄk kordĂĄban a rendĂ”rök az agresszĂ­vabb bĂ»nözĂ”ket. Kimeneti teljesĂ­tmĂ©nyĂŒk 7 Ă©s 26 Watt között mozog. Magas feszĂŒltsĂ©gĂ», nagyon kis erĂ”ssĂ©gĂ» ĂĄramot hasznĂĄlnak, Ă­gy mĂ©g egy pacemakerrel rendelkezĂ” ember sem szenved maradandĂł kĂĄrosodĂĄst tĂ”lĂŒk. NĂ©hĂĄny mĂĄsodpercnyi [5-8] tehetetlensĂ©g Ă©s döbbenet utĂĄn az ĂĄldozat Ășjra harckĂ©pes, de addigra valĂłszĂ­nĂ»leg a rendĂ”rök mĂĄr lefegyvereztĂ©k. Amit persze megtehetnek, azaz aki sokkot kap, az Ă©rintĂ©sbiztos, feltĂ©ve, hogy nem azon keresztĂŒl földelt, aki megfogta. De ez csak akkor következne be, ha csak egy drĂłt talĂĄl. JĂĄtĂ©ktechnikailag az ĂĄldozat veszĂ­t 5-8 AP-t. Ez a vesztesĂ©g a következĂ” körre is ĂĄttevĂ”dik, azaz az APk negatĂ­v Ă©rtĂ©kre is ĂĄtcsĂșszhatnak. A kĂ©retlen sokkterĂĄpia [taser hullĂĄm] vĂ©gĂ©vel az ĂĄldozat mĂ©g zavart Ă©s döbbent, PE Ă©rtĂ©kĂ©re -1 es mĂłdosĂ­tĂłt kap, elszenvedett sokkonkĂ©nt. Minden körben EN prĂłbĂĄt kell dobni, hogy a sokk utĂłhatĂĄsa vĂ©get Ă©rt-e.

Stun Master SokkolĂł:http://users.atw....ter775.jpg A direkt energiafegyverek közelharci vĂĄltozata. A lĂ©nyege, mint minden sokkolĂłnak, hogy magas feszĂŒltsĂ©gĂ», kis ĂĄramerĂ”ssĂ©gĂ» ĂĄrammal összezavarja a neuromuszkulĂĄris irĂĄnyĂ­tĂĄst. Azaz az agy Ă©s az izmok közti kommunikĂĄciĂłt. Ezt egy 7-14 Watt teljesĂ­tmĂ©nyĂ», 700-775 ezer volt feszĂŒltsĂ©gĂ» ĂĄramlökettel Ă©rik el. Ez a technolĂłgia mĂ©g lehetĂ”vĂ© teszi az elektromossĂĄgot jobban tĂ»rĂ”knek, illetve a magas akaraterĂ”vel rendelkezĂ”knek, hogy a fegyver impulzusait egyszerĂ»en semmibe vĂ©ve irĂĄnyĂ­tĂĄsuk alatt tartsĂĄk az izmaikat. Kis energiacellĂĄkkal ĂŒzemel, egy cella 6 kisĂŒlĂ©sre elegendĂ” töltĂ©st tartalmaz. TĂĄr: [x/6]/1SEC, 2AP egy tĂĄmadĂĄs, a kisĂŒtĂ©s 2AP. Ár: 200euro

AIR TASER 34000: A sokkolĂł pisztolyszerĂ»vĂ© alakĂ­tott vĂĄltozata, beĂ©pĂ­tett lĂ©zercĂ©lzĂłval. KĂ©t nehĂ©z fĂ©mtĂŒskĂ©t lĂ” ki, amik összeköttetĂ©sben vannak a fegyverrel egy szigetelt vĂ©kony drĂłt segĂ­tsĂ©gĂ©vel. A tĂŒskĂ©k az ĂĄldozatba vagy annak a ruhĂĄjĂĄba, netĂĄn a golyóållĂł mellĂ©nyĂ©be Ă©kelĂ”dnek Ă©s ekkor a fegyver egy magasfeszĂŒltsĂ©gĂ» impulzust kĂŒld az ĂĄldozatba. Az impulzus akaraterĂ”vel lekĂŒzdhetĂ”, de mĂ©g ha sikerĂŒl is, az ĂĄldozat elveszĂ­t 2-t a sequence Ă©rtĂ©kĂ©bĂ”l. Ez a levonĂĄs akkor szĂ»nik meg, amikor az ĂĄldozat magĂĄhoz tĂ©rne a sokkbĂłl. Ha sikeresen legyĂ»rte, akkor a PE levonĂĄs nem jĂĄr. AkĂĄrcsak a közelharci vĂĄltozat ez is kis energiacellĂĄkat hasznĂĄl, de a lövedĂ©keit gĂĄzpatronnal juttatja ki. TĂĄr: [x/6]/1 SEC; [x/6]/1 patron; [x/1] tekercs. A fegyver hasznĂĄlhatĂł közelharci mĂłdban, ekkor a gĂĄz nem fogy. Kivetni az elektrĂłdokat 1AP. HatĂłtĂĄv: 4,6-6,4 m (15-21 lĂĄb), a drĂłttekercs mĂ©retĂ©tĂ”l fĂŒgg, 15 Ă©s 21 lĂĄb hosszĂș drĂłttekercsek lĂ©teznek. A fegyverrel csak cĂ©lzottan lehet lĂ”ni, ez a törzsre cĂ©lzott Ă©s 4APt vesz igĂ©nybe. Egy impulzus +2AP. Közelharci tĂĄmadĂĄs esetĂ©n egy tĂĄmadĂĄs 2AP. Ár: 400euro

Model 44001 ADVANCED TASER M18-L:http://users.atw....0Taser.jpg A legtöbb Taser a STUN technolĂłgiĂĄt hasznĂĄlja a maga kis, 7-14Wos impulzusaival, ezzel szemben az Advanced Taser az Ășj EMD (Electro-Muscular Disruption) technolĂłgia segĂ­tsĂ©gĂ©vel teljesen ĂĄtveszi az irĂĄnyĂ­tĂĄst az ĂĄldozat izomrendszere fölött. Egy ilyen 18-26W os impulzus szinte azonnal a földhöz vĂĄgja az ĂĄldozatot, itt mĂĄr nem segĂ­t se az akaraterĂ”, se az elektromos ellenĂĄllĂĄs. A fegyver gĂĄzpatronokat Ă©s akkumulĂĄtorokat hasznĂĄl. NĂ©melyik modellben ezeket egybe is Ă©pĂ­tik. Összesen 6 lövĂ©sre elegendĂ” energia, illetve gĂĄz van benne. A fegyver az elektrĂłdĂĄk, vagy a vezetĂ” kĂĄrosodĂĄsa esetĂ©n, vagy ha valaki takarĂ©koskodni kĂ­vĂĄn a gĂĄzzal, közelharci sokkolĂłkĂ©nt is ĂŒzemeltethetĂ”, kĂĄrosodĂĄs esetĂ©n csak Ă­gy, addig, mĂ­g ki nem javĂ­tjĂĄk. Persze az elektromos impulzus ereje nem vĂĄltozik ettĂ”l. HatĂłtĂĄv: 4,6-6,4 m [15-21 lĂĄb] SĂșly: 510,29 gramm (megtöltve). TĂĄr: [x/6]/1 SEC; [x/6]/1 patron; [x/1] tekercs. A fegyverrel csak cĂ©lzottan lehet lĂ”ni, ez a törzsre cĂ©lzott Ă©s 4AP-t vesz igĂ©nybe. Egy impulzus +2AP. Közelharci tĂĄmadĂĄs esetĂ©n egy tĂĄmadĂĄs 2AP. Ár: 750euro

GAUSS TASER: ElĂ”djĂ©vel az M18-L-lel szinte mindenben megegyezik, kivĂ©ve egyet: a kĂ©t elektrĂłdĂĄt elektomĂĄgneses Ășton lövi ki. Kis energiacellĂĄkkal ĂŒzemel, egy cella 6 kilövĂ©sre elegendĂ” töltĂ©st tartalmaz. A gauss tasert nem lehet közelharci mĂłdban alkalmazni az elektronika sĂ©rĂŒlĂ©kenysĂ©ge miatt, de szerencsĂ©re a fegyvert gyors csĂ©vĂ©lĂ”motorral szereltĂ©k föl, Ă­gy vissza tudja hĂșzni a kilĂ”tt elektrĂłdokat, hogy pĂĄr mĂĄsodperc mĂșltĂĄn Ășjra kilĂ”je Ă”ket [2AP]. Egy visszacsĂ©vĂ©lĂ©s egyhatod töltĂ©snyit fogyaszt a cellĂĄbĂłl. TĂĄr: [x/12]/2 SEC. A fegyverrel csak cĂ©lzottan lehet lĂ”ni, ez a törzsre cĂ©lzott Ă©s 4APt vesz igĂ©nybe. Egy impulzus +2AP. Ár: 1000euro

ELEKTROLASER: A tĂĄvolsĂĄgi sokkolĂłk legĂșjabb vĂĄltozata. A jelmondata ennek a szerkezetnek talĂĄn a derĂŒlt Ă©gbĂ”l a villĂĄmcsapĂĄs lehetne. Mint tudjuk a levegĂ” egy szigetelĂ” tulajdonsĂĄgĂș anyag, de ha egy megfelelĂ”en erĂ”s (ĂĄlt. UV) lĂ©zerrel ionizĂĄljuk, akkor a levegĂ”ben kĂ©pzĂ”dĂ” plazmacsatorna mĂĄr vezetĂ”. Ezen a vezetĂ”n ereszt vĂ©gig egy impulzust a fegyver. Az impulzus ereje a görcsbe rĂĄndĂ­tĂł sokktĂłl a gyilkos erejĂ» ĂĄramĂŒtĂ©sig terjed. Ez mĂĄr komoly ĂĄramĂŒtĂ©st jelent. Ez a fegyver mĂĄr nem jĂĄtĂ©kszer. SĂșly:5,5kg, TĂĄr: [x/6] MFC. Ez a fegyver kĂ©t mĂłddal rendelkezik, de egyik sem sokkal jobb a mĂĄsiknĂĄl. ElsĂ” esetben egy cella kĂ©t lövĂ©sre elegendĂ”, Ă­gy a sebzĂ©s csak 3d8, de ez is AP vesztĂ©ssel, görcsökkel Ă©s kisebb Ă©gĂ©si sĂ©rĂŒlĂ©sekkel jĂĄr. SzĂ­vgyengĂ©knek nem javasolt, mĂ©g az erĂ”sek is rosszul jĂĄrhatnak. A teljes impulzus 6d8-at sebez, de ez mĂĄr tĂ©nyleges sebzĂ©s. Nagy valĂłszĂ­nĂ»sĂ©ggel Ă©gĂ©si, de könnyen bele is lehet halni, ekkora ĂĄramĂŒtĂ©sbe. A cĂ©lpont köteles ÁK prĂłbĂĄt dobni. Ha sikeres, akkor csak 2-t veszĂ­t a seq Ă©rtĂ©kĂ©bĂ”l a következĂ” d4 körre, amennyiben sikertelen, az ĂĄldozat 8AP-re elĂĄjul Ă©s Ă©bredĂ©se utĂĄn 1PE-t Ă©s 2 seq-t veszĂ­t d4 körre. TörzslövĂ©s esetĂ©n az ĂĄldozat 10%-ban belehal a gyilkos erejĂ» sokk utĂłhatĂĄsaiba. EgyszerĂ»en megĂĄll a szĂ­ve. VĂ©gtaglövĂ©s esetĂ©n a sebzĂ©s mellett az ĂĄldozat azon vĂ©gtagja 2d6 körre megbĂ©nul. KapĂĄslövĂ©s 5AP, cĂ©lzott 6AP, minden lövĂ©s utĂĄn 3AP a hĂ»tĂ©s idĂ”tartama, ami aktĂ­v hĂ»tĂ©ssel 2AP-ra rövidĂ­thetĂ” (a lĂ©zerpisztoly aktĂ­v hĂ»tĂ©sĂ©t hasznĂĄlja a fegyver). Ár: 2000euro

LĂ©zerfegyverek

A fĂ©ny, elĂ©ggĂ© kis hatĂĄsfokkal adja ĂĄt az energiĂĄjĂĄt. MilliĂłnyi kĂŒlönbözĂ” hullĂĄmhosszĂș foton talĂĄlhatĂł meg benne, Ă©s az egĂ©sz szĂłrt, Ă­gy nem tudja megfelelĂ” hatĂĄsfokkal leadni az energiĂĄjĂĄt. FĂłkuszĂĄljuk a fĂ©nysugarakat egy pontba Ă©s akkor talĂĄn mĂ©g tĂŒzet is gyĂșjthatunk. De mi van akkor, ha a fĂ©nysugarak koherensek? Nos akkor egy olyan sugarat kapunk, ami elkĂ©pesztĂ” hatĂ©konysĂĄggal tudja ĂĄtadni az energiĂĄjĂĄt. ErĂ”sĂ­tsĂŒk föl ezt a fĂ©nyt korund kristĂĄlyba zĂĄrt gerjesztett krĂłmionok energiĂĄjĂĄnak indukĂĄlt emissziĂłjĂĄval Ă©s az eredmĂ©ny egy halĂĄlos fĂ©nysugĂĄr, a lĂ©zer [Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation]. A legtöbb lĂ©zer impulzusĂŒzemĂ», talĂĄn csak a kĂ©miai lĂ©zerek kĂ©pesek nagy teljesĂ­tmĂ©nyt leadni folyamatos ĂŒzemben, Ă­gy a lĂ©zerfegyverek szilĂĄrdtest lĂ©zerek. Minden lövĂ©s utĂĄn megfelelĂ” idĂ”nyi hĂ»tĂ©sre szorulnak. Ez passzĂ­v hĂ»tĂ©s esetĂ©n 5AP, aktĂ­v hĂ»tĂ©s pedig kĂŒlön kiegĂ©szĂ­tĂ”kĂ©nt kaphatĂł, Ă­gy az idĂ” 3AP-ra csökken. Mivel a fegyver impulzusĂŒzemĂ», a cella folyamatos ĂĄramĂĄt impulzussĂĄ kell alakĂ­tani. Erre szolgĂĄl a fegyver kondenzĂĄtora. Ebbe egy cella töltete fĂ©r Ă©s a kondenzĂĄtor minden lövĂ©s utĂĄn a hĂ»tĂ©s ideje alatt töltĂ”dik föl. Kiterjesztett hĂ»tĂ©ssel Ă©s kapacitĂĄsbĂ”vĂ­tĂ©ssel viszont egy lĂ©zerfegyver akĂĄr rövid 4-es sorozat leadĂĄsĂĄra is rĂĄbĂ­rhatĂł, ekkor 2 cella energiĂĄja fĂ©r a kondenzĂĄtorokba. AmiĂ©rt talĂĄn a szilĂĄrdtest lĂ©zereket alkalmaztĂĄk a kĂ©miai, illetve gĂĄzlĂ©zerek helyett az a GPL mĂłd. Ilyenkor a lĂ©zerfegyver az 1 mĂĄsodperces impulzus energiĂĄjĂĄt egy pĂĄr mikroszekundumos, de mĂ©g erĂ”sebb lĂ©zerimpulzuskĂ©nt adja le. A lĂ©zerfegyver nagyon pontos Ă©s sosem zavarjĂĄk olyan körĂŒlmĂ©nyek, mint a szĂ©l, vagy a gravitĂĄciĂł, rĂĄadĂĄsul a lövedĂ©k hatĂłtĂĄvja is szinte vĂ©gtelen, de nagyon Ă©rzĂ©keny a lĂ©gkör tisztasĂĄgĂĄra. A lebegĂ” aprĂł rĂ©szecskĂ©ken könnyen szĂłrĂłdik Ă©s erejĂ©t veszti, viszont mĂ©g a szĂłrtan Ă©rkezĂ” sugarak is könnyen el/megvakĂ­thatjĂĄk azt, akinek a szemĂ©be jutnak [SZ prĂłba]. A lĂ©zerek ellen csak a tĂŒkrözĂ”dĂ” felĂŒletek vĂ©dhetnek, amik visszaverik, illetve szĂłrhatjĂĄk a sugarakat. Tartsd mindig fĂ©nyesen Ă©s tisztĂĄn a pĂĄncĂ©lod! Egy lĂ©zer a termĂ©szetĂ©nek megfelelĂ”en kicsi sebeket ejt, viszont azok mĂ©lyek Ă©s nĂ©ha komoly dolgokat kĂ©pesek ĂĄtvĂĄgni. Azaz a talĂĄlat helyĂ©n a lĂ©zer 10%-os valĂłszĂ­nĂ»sĂ©ggel ejt olyan sebet, aminek hosszĂș tĂĄvĂș következmĂ©nyei vannak [ĂĄtvĂĄgott inak, csontok, erek]. A lĂ©zerek hatĂłtĂĄvja szinte a vĂ©gtelennel egyezik meg, nem befolyĂĄsolja a lĂ©gkör tisztasĂĄgĂĄn kĂ­vĂŒl semmi.

Wattz-1000/1600 lĂ©zerpisztoly:http://users.atw....pistol.jpgElterjedt DPSS (diode pumped solid state) lĂ©zerpisztoly szĂ©ria volt. Mind civil önvĂ©delmi, mind rendĂ”ri, katonai vĂĄltozatban is kĂ©szĂŒl. A lĂ©zerpuska fĂ”bb szerkezeti elemeit tartalmazza egy kicsit kompaktabb formĂĄban. Pontosabban a fegyver elrendezĂ©se zsĂșfolt, ezĂ©rt nem is illeszthetĂ” bele kapacitĂĄsbĂ”vĂ­tĂ©s, aktĂ­v hĂ»tĂ©s viszont igen, mivel annak nagy rĂ©sze a fegyveren kĂ­vĂŒl foglal helyet. A fegyver nem alkalmas rövid sorozat, illetve ĂłriĂĄsimpulzus leadĂĄsĂĄra. SĂșly: 2 kg; 3,2 kg, töltve TĂĄr: [x/12] SEC; egy lövĂ©s az 2 SEC, kapĂĄslövĂ©s: 4AP, cĂ©lzott 5AP. SebzĂ©s: 1000-es szĂ©ria: 2d6+4, Ár: 1200euro. 1600-as szĂ©ria: 3d6+6. Ár: 1800euro

Wattz 2000 lĂ©zerpuska:http://users.atw....0rifle.jpg A lĂ©zerpisztoly katonai kĂ©zifegyverrĂ© elĂ”lĂ©pett vĂĄltozata. A tudĂłsoknak rengeteg munkĂĄba kerĂŒlt, mĂ­g a hatalmas vĂ©delmi lĂ©zertornyokbĂłl a katona kezĂ©be is kerĂŒlhetett egy ilyen miniatĂŒrizĂĄlt löveg. Közben persze elveszĂ­tette a sorozatlövĂ”, illetve a GPL funkciĂłjĂĄt, de mĂ©g Ă­gy is tekintĂ©lyes fenyegetĂ©st jelent. SĂșly: 5,5 kg; 8 kg töltve. TĂĄr: [x/10] MFC. SebzĂ©s: 3d10+10, kapĂĄslövĂ©s 5AP, cĂ©lzott 6AP. (A betĂĄrazĂĄs utĂĄn a fegyvert bekapcsolva a kondenzĂĄtor mĂ©retĂ©tĂ”l fĂŒggĂ”en egy vagy kĂ©t MFC ki is vehetĂ” a tĂĄrbĂłl, ezek mĂĄr ĂŒresek, beletöltĂ”dtek a kapacitĂĄsbankba, telikkel helyettesĂ­thetĂ”k, Ă­gy egy fegyverben 11-12 cella is lehet.) Ár: 3000euro

Kiegészítések:

AktĂ­v hĂ»tĂ©s: Extra, megnövelt felĂŒletĂ» hĂ»tĂ”bordĂĄzat Ă©s ventillĂĄtor rendszer. A lĂ©zerfegyverek hĂ»tĂ©se enĂ©lkĂŒl 5AP-t emĂ©szt föl, ezzel 3AP-ra csökken normĂĄl mĂłdban. GPL illetve sorozat mĂłdban aktĂ­v hĂ»tĂ©ssel egyĂŒtt 5AP. Pisztolyokra ez 0,5 kg, puskĂĄkon mĂĄr 1kg sĂșlynövekedĂ©ssel jĂĄr. Az aktĂ­v hĂ»tĂ©s egy kis energiacellĂĄt fogyaszt, pisztolynĂĄl 30AP-nyi munka utĂĄn, puskĂĄnĂĄl 15AP utĂĄn. Ár: 300euro

KapacitĂĄsbĂ”vĂ­tĂ©s: Egy lĂ©zerpuska kondenzĂĄtora a fegyvert csak egy lövĂ©s leadĂĄsĂĄra teszi alkalmassĂĄ. A megnövelt kondenzĂĄtorteleppel elĂ©rhetĂ”vĂ© vĂĄlnak a fegyver egyszerre több energiĂĄt igĂ©nylĂ” mĂłdjai is, pĂ©ldĂĄul a GPL. SĂșly: 1,5 kg Ár: 1000euro

SorozatlövĂ©s modul: A lĂ©zerpuskĂĄt lehet vele sorozatlövĂ” mĂłdba kapcsolni, de mellĂ© föltĂ©tlen szĂŒksĂ©ges az aktĂ­v hĂ»tĂ©s meglĂ©te. A kondenzĂĄtor mĂ©reteitĂ”l fĂŒggĂ”en 2-es vagy 4-es rögzĂ­tett sorozat adhatĂł le vele. Egy impulzus sebzĂ©se d10+10, a teljes sorozat leadĂĄsa utĂĄn 5AP-t kell vĂĄrni. A 2es sorozat 1 MFC Ă©s 5AP, a 4es 2 MFC Ă©s 6AP. Nem szĂŒksĂ©ges hozzĂĄ kapacitĂĄsbĂ”vĂ­tĂ©s. Egy fegyverbe vagy egy GPL vagy egy Sorozatmodul Ă©pĂ­thetĂ” be, a kettĂ” egyĂŒtt sosem. Ár: 500euro

GPL modul: A lĂ©zerimpulzus energiĂĄjĂĄt sĂ»rĂ­ti össze minĂ©l kisebb idĂ”tartamĂșra ez a tĂŒzelĂ©si mĂłd. Az impulzusok hossza mikroszekundum nagysĂĄgrendĂ», a kimeneti teljesĂ­tmĂ©ny nem ritkĂĄn GW-okban mĂ©rhetĂ”. HĂĄtrĂĄnya, hogy az egy normĂĄl mĂłdĂș lövĂ©s utĂĄn fölszabadulĂł hĂ” itt szinte egyszerre szabadul föl, ezĂ©rt aktĂ­v hĂ»tĂ©s nĂ©lkĂŒl ez a mĂłd nem hasznĂĄlhatĂł. GPL mĂłdban a fegyver 2 cellĂĄt hasznĂĄl el egy lövĂ©sre, a teljes sebzĂ©s 6d10+20, az AP igĂ©ny nem kĂŒlönbözik a normĂĄlis lövĂ©s AP igĂ©nyĂ©tĂ”l, azaz 5AP, cĂ©lzottan 6AP Ă©s utĂĄna a hĂ»tĂ©si idĂ” is 5AP, aktĂ­v hĂ»tĂ©ssel. AnĂ©lkĂŒl nem is mĂ»ködik. Egy fegyverbe vagy egy GPL vagy egy Sorozatmodul Ă©pĂ­thetĂ” be, a kettĂ” egyĂŒtt sosem. Ár: 800euro

Napelemes energiaforrĂĄs: A lĂ©zerpisztolyokhoz kĂ©szĂŒlt kiegĂ©szĂ­tĂ©s ez. Az ilyen lĂ©zerfegyvereket hĂ­vtĂĄk valamikor zöld lĂ©zereknek, mĂ©g ha a sugĂĄr vörös is maradt. A fegyverbe egy speciĂĄlis akkumulĂĄtor kerĂŒl, ami 5 cellĂĄnyi energia tĂĄrolĂĄsĂĄra kĂ©pes. A fegyverhez adnak mĂ©g egy 10*10es napelemet is, amivel egy lövĂ©snyi energia összegyĂ»jtĂ©se 9 Ă©s 15 Ăłra között 5 perc, feltĂ©ve, hogy az Ă©g derĂŒlt Ă©s az illetĂ” foglalkozik a napelemmel, azaz nĂ©ha a Nap irĂĄnyĂĄba fordĂ­tja. A töltĂ©si idĂ” az idĂ”jĂĄrĂĄs fĂŒggvĂ©nye. Ár: 250euro

RĂ©szecskefegyverek

Plazmafegyver. Ez a szĂł mindenkiben rĂ©mĂŒletet kelt, aki lĂĄtott mĂĄr embert ĂłzonillatĂș fuvallattĂĄ pĂĄrologni egy tizedmĂĄsodperc alatt. ÁltalĂĄban mĂĄr a fegyver puszta megjelenĂ©se is rĂ©mĂŒletet kelt, azt viszont kevesen tudjĂĄk, hogy a plazmapuska a neve ellenĂ©re nem plazmafegyver. A plazma az anyag negyedik halmazĂĄllapotĂĄnak tekintett ĂĄllapot. Ionokat Ă©s szabad elektronokat tartalmazĂł gĂĄz ez. A valĂłdi plazma a fegyver csövĂ©tĂ”l mĂĄr 50 cm re eloszlana, mielĂ”tt kĂĄrt tehetne bĂĄrmiben is. Azok a technikusok tudjĂĄk ezt nagyon jĂłl, akik plazmavĂĄgĂłval dolgoznak. A fegyverbĂ”l kilĂ©pĂ” nagy sebessĂ©gĂ», magas hĂ”mĂ©rsĂ©kletĂ» rĂ©szecskesugĂĄr szinte a fĂ©ny sebessĂ©gĂ©vel halad Ă©s cĂ©lba is Ă©r, mielĂ”tt szĂ©toszolhatna. Egy rĂ©szecskesugĂĄr hĂĄla a sĂ»rĂ» lĂ©gkörĂŒnknek mĂ©g Ă­gy is elenyĂ©szĂ” hatĂłtĂĄvval bĂ­r a hagyomĂĄnyos fegyverekĂ©hez kĂ©pest, de energiaigĂ©nye messze meghaladja azt. TalĂĄn azt lehetne mondani, a rĂ©szecskefegyverek a modern idĂ”k sörĂ©teseinek a szerepĂ©t töltik be. EzenkĂ­vĂŒl ide tartoznak mĂ©g a neutronfegyverek is, azaz a megnövelt sugĂĄrhatĂĄsĂș fegyverek. Az ilyen fegyverek veszĂ©lye, hogy az erĂ”s neutronĂĄram rövid idĂ”re indukĂĄltan radioaktĂ­vvĂĄ teszi a dolgokat. Ez nem tart sokĂĄig, 24-48 ĂłrĂĄs egy tank esetĂ©ben pĂ©ldĂĄul, de ez a legĂ©nysĂ©g megölĂ©sĂ©re ĂĄltalĂĄban mĂĄr a talĂĄlatnĂĄl elĂ©g. Az indukĂĄlt sugĂĄrzĂĄsra a RAD-X sem nyĂșjt vĂ©delmet, de immunitĂĄst a sugĂĄrbetegsĂ©gre igen. Az ilyen sugĂĄrzĂĄst csak erĂ”s kelĂĄtterĂĄpia [Rad Away] Ă©s gyĂłgykezelĂ©s tĂŒnteti el. A ghoulok erre, mint minden mĂĄsik sugĂĄrzĂĄsra is immunisak, de a sebzĂ©st Ă”k is elszenvedik (a rad-ot Ă”k is megkapjĂĄk) hisz a szöveteik Ă©s a sejtszerkezetĂŒk nekik is kĂĄrosodik.

Glock 86 Plazmapisztoly:http://users.atw....pistol.jpgHosszas miniatĂŒrizĂĄlĂĄssal Ă©s a rĂ©szecskefegyverek tanulmĂĄnyozĂĄsĂĄval jutottak el idĂĄig a Glock gyĂĄr fejlesztĂ”mĂ©rnökei. MĂ»ködĂ©si mechanizmusa megegyezik a puskĂĄĂ©val, de hĂĄla a fejlett miniatĂŒrizĂĄciĂłs technolĂłgiĂĄknak Ă©s a magas hĂ”mĂ©rsĂ©kletĂ» szupravezetĂ”knek egy ilyen kompakt modell is ĂŒzemkĂ©pes Ă©s sokkal többre kĂ©pes, mint egy egyszerĂ» plazmavĂĄgĂł, vagy plazmahegesztĂ”. A fegyver ugyanazt az anyagot hasznĂĄlja, mint nagyobb testvĂ©re, de kisebb energiasĂ»rĂ»sĂ©ggel is megelĂ©gszik, illetve kisebb mennyisĂ©ggel. Azaz ehhez kisebb "kaliberĂ»" lövedĂ©k szĂŒksĂ©ges. HatĂłtĂĄv: 30m, SĂșly: 2,5 kg, 3,5 kg töltve. TĂĄr [x/10] SEC + [x/5] plazmaanyag (pisztoly verziĂł), egy lövĂ©s 2 kis energiacellĂĄt fogyaszt Ă©s egy lövedĂ©ket. SebzĂ©s: Na 3d8+8; Hg 3d8+16, mĂ©rgezĂ” KapĂĄslövĂ©s 5AP cĂ©lzott 6AP. Ár: 2000euro

Winchester Model P94 Plazmapuska:http://users.atw....0rifle.jpgTöbbfajta töltet kilövĂ©sĂ©re is kivĂĄlĂłan alkalmas fegyver. LĂ©trejöttĂ©t a hidegfĂșziĂłnak köszönheti. A plazmaanyagot pillanatok alatt elpĂĄrologtatja Ă©s rĂ©szecskesugĂĄrkĂ©nt tovĂĄbbĂ­tja a cĂ©l felĂ©. A töltött rĂ©szecskĂ©k egy gyorsĂ­tĂłszegmensekbĂ”l ĂĄllĂł csövön haladnak keresztĂŒl. PlazmaanyagkĂ©nt nĂĄtriumot szokĂĄs alkalmazni, Ă­gy a "plazma" gyönyörĂ» ragyogĂł narancssĂĄrga fĂ©nnyel vilĂĄgĂ­tĂł sugĂĄrkĂ©nt jelenik meg, de ebbĂ”l az ĂĄldozat egy villanĂĄst Ă©rzĂ©kel csak. A fegyver talĂĄlatĂĄval fĂĄjdalom nem jĂĄr, a test gyorsabban pĂĄrolog el, minthogy az idegek reagĂĄlni tudnĂĄnak. HatĂłtĂĄv: 50m, SĂșly: 6,5 kg, 9 kg töltve. TĂĄr [x/10] MFC + [x/10] plazmaanyag (puska verziĂł). SebzĂ©s: Na:3d10+10/Hg:3d10+20, mĂ©rgezĂ”. KapĂĄslövĂ©s 5AP, cĂ©lzott 6AP. Ár: 3500euro

General Electrics [Isten Ostora] Neutronpisztoly:http://users.atw....sztoly.jpg Ha hinni lehet a hĂĄborĂș elĂ”ttrĂ”l szĂłlĂł legendĂĄknak, ez volt az utolsĂł csodafegyver, amivel a nyugat elĂ”rukkolt. A General Electrics Ă©s annak magyar leĂĄnyvĂĄllalata, a Tungsram MĂ»vek is rĂ©szt vett ennek a fegyvernek a kifejlesztĂ©sĂ©ben. A magyaroknĂĄl ez Isten Ostora nĂ©ven futott. Az ipari neutronĂĄgyĂșk ĂĄtdolgozĂĄsĂĄval jutottak el idĂĄig. Ezeket mĂ©g a CERN-ben fejlesztettĂ©k ki a hatĂ©konyabb Ă©s tisztĂĄbb nukleĂĄris hasadĂĄs elĂ©rĂ©se vĂ©gett. [Ez a project volt az Energy Amplifying.] LĂ©trejöttĂ©t teljesen a hidegfĂșziĂłnak köszönheti, ugyanis eddig nem sikerĂŒlt olyan kismĂ©retĂ» reaktort talĂĄlni, ami megfelelĂ”en erĂ”s neutronĂĄramot tudott volna szolgĂĄltatni. A fegyver egy neutronnyalĂĄbot kĂŒld a cĂ©lpontja felĂ©, ami indukĂĄltan radioaktĂ­vvĂĄ teszi a cĂ©lpont rĂ©szecskĂ©it. Azaz a test atomjai egy-egy neutront fognak be Ă©s annak az elemnek egy izotĂłpjĂĄvĂĄ, rendszerint radioaktĂ­v izotĂłpjĂĄvĂĄ alakulnak. MegfelelĂ”en erĂ”s neutronsugĂĄrzĂĄs akĂĄr direkt kĂĄrosodĂĄst is okoz, csakĂșgy, mint bĂĄrmely rĂ©szecskesugĂĄrzĂĄs. HatĂłtĂĄv: 35m SĂșly: 4,5kg töltve. TĂĄr: [x/10] MFC. KapĂĄslövĂ©s 5AP, cĂ©lzott 6AP, hĂ»tĂ©st nem igĂ©nyel kĂŒlön. SebzĂ©s: 3d10+10, a sebzĂ©se 1/3 rĂ©szĂ©t az ĂĄldozat sugĂĄrzĂĄs, indukĂĄlt radioaktivitĂĄs formĂĄjĂĄban szenvedi el, azaz a sebzĂ©s mellett annak a harmadĂĄval egyenĂ©rtĂ©kĂ» Sv-nyi sugĂĄrzĂĄst is szenved. Ez ellen a RAD-X sem vĂ©d, Ă©s a vĂ©dĂ”ruha sem, sĂ”t, a felszerelĂ©s is radioaktĂ­v lesz. Ár: 2500euro

NOUD-pisztoly: Kevesen tudjĂĄk mit is takar ez a nĂ©gy betĂ». Sokan valami nagyon tudomĂĄnyosan hangzĂł angol szóösszetĂ©telt vĂĄrnĂĄnak, de meglepĂ”dnĂ©nek, ha megtudnĂĄk az igazsĂĄgot. (Neutronnoje Oruzsje Uvelicsennogo Dejszvia) A fegyver teljesen orosz tervezĂ©sĂ» Ă©s dacĂĄra annak, hogy nem a legfejlettebb technolĂłgiĂĄt hasznĂĄlja, sokkal hatĂ©konyabb nyugati tĂĄrsĂĄnĂĄl. A fegyver egy nagyenergiĂĄjĂș protonsugarat ĂŒtköztet egy vöröshigany [krasznaja rtuty] nevezetĂ» anyagba, bĂĄr ahelyett a projekt kezdetĂ©n neutronsĂ»rĂ» anyagokat hasznĂĄltak, pĂ©ldĂĄul a berilliumot, vagy hasadĂłanyagokat. A kezdetek kezdetĂ©n pedig magĂĄban a kilĂ”tt rĂ©szecskesugĂĄrban lejĂĄtszĂłdĂł fĂșziĂł adta a neutronĂĄramot. A vöröshigany felfedezĂ©sĂ©vel azonban mindez a mĂșltĂ©. A neutronok szinte tetszĂ”leges mennyisĂ©gben Ă©s tetszĂ”leges energiĂĄval ĂĄllnak rendelkezĂ©sre, csak legyen elĂ©g erĂ”s a protongyorsĂ­tĂł, ami mögötte van. HatĂłtĂĄv: 35m SĂșly: 3,5kg töltve. TĂĄr: [x/5] MFC + [x/10] vöröshigany; egy lövĂ©s 1/2MFC Ă©s egy egysĂ©gnyi vöröshigany. KapĂĄslövĂ©s 5AP, cĂ©lzott 6AP, hĂ»tĂ©st nem igĂ©nyel kĂŒlön. SebzĂ©s: 3d10+20, a sebzĂ©se 1/3 rĂ©szĂ©t az ĂĄldozat sugĂĄrzĂĄs, indukĂĄlt radioaktivitĂĄs formĂĄjĂĄban szenvedi el, azaz a sebzĂ©s mellett annak a harmadĂĄval egyenĂ©rtĂ©kĂ» Sv-nyi sugĂĄrzĂĄst is szenved. Ez ellen a RAD-X sem vĂ©d, Ă©s a vĂ©dĂ”ruha sem, sĂ”t, a felszerelĂ©s is radioaktĂ­v lesz. Ár: 3800euro

NOUD-puska: Ezt a fegyvert a bennfentesek csak orosz medvĂ©nek neveztĂ©k. HozzĂĄ kell tenni, mĂ©ltĂł a fegyver a hĂ­rnĂ©vre. Az EgyesĂŒl Államokban Ășgy gondoltĂĄk, a nukleĂĄris csapĂĄssorozattal mindörökre a kĂ”korba robbantottĂĄk vissza a "vörös ĂĄradatot", de tĂ©vedtek. Ha Ășgy gondolnĂĄk az oroszok Ă©s a fegyver tömeggyĂĄrtĂĄsĂĄba kezdenĂ©nek, akkor bizony lehet az egĂ©sz vilĂĄgnak beletörne a bicskĂĄja az Ășj vörös ĂĄradatba. TalĂĄn eljön egyszer Novaja Rasszija ideje is, de ehhez elĂ”bb az oroszoknak Ășjra fel kell fedezniĂŒk sajĂĄt remekmĂ»vĂŒket. Ennek a fegyvernek igaz csak kevĂ©s elkĂ©szĂŒlt prototĂ­pusa lĂ©tezik. MĂ»ködĂ©si elve megegyezik a pisztolyĂ©val, hisz maga a pisztoly a puska kompaktabb, miniatĂŒrizĂĄlt vĂĄltozata, ĂĄm sokkal nagyobb hatĂĄsfokĂș. SĂșly: 6 kg, 8,5 kg töltve. TĂĄr: [x/10] MFC + [x/10] vöröshigany; egy lövĂ©s 1MFC Ă©s egy egysĂ©gnyi vöröshigany. KapĂĄslövĂ©s 5AP, cĂ©lzott 6AP. HatĂłtĂĄv: 70m. SebzĂ©s: 4d10+30, a sebzĂ©se 1/3 rĂ©szĂ©t az ĂĄldozat sugĂĄrzĂĄs, indukĂĄlt radioaktivitĂĄs formĂĄjĂĄban szenvedi el, azaz a sebzĂ©s mellett annak a harmadĂĄval egyenĂ©rtĂ©kĂ» Sv-nyi sugĂĄrzĂĄst is szenved. Ez ellen a RAD-X sem vĂ©d, Ă©s a vĂ©dĂ”ruha sem, sĂ”t, a felszerelĂ©s is radioaktĂ­v lesz. Ár: 5000euro
# | Hontalan Hontalan - 2012 02 19 ¦ 14:04:00
HozzĂĄteszem mĂ©g, hogy a flĂłbert fegyverek sehol sem minĂ”sĂŒlnek lĂ”fegyvernek,csak MagyarorszĂĄgon. HozzĂĄteszem, hogy a fegyver manipulĂĄlĂĄsa nĂ©lkĂŒl, a lĂ”szerben a feketelĂ”por nĂ©gyzeresĂ©re emelĂ©sĂ©vel ĂĄtviszi a colos deszkĂĄt, acĂ©lgolyĂłval az olajos hordĂłt. EzĂ©rt tilos nĂĄlunk. Mert a Magyar talĂĄlĂ©kony.Nagyon jĂł jĂĄtĂ©kszer az ALFA M640. És sokkal pontosaab mint PA 63 20 mĂ©terrĂ”l, mĂ©g 50 mĂ©terrĂ”l is.
# | GERRY GERRY - 2012 02 19 ¦ 14:14:15
Kaméleon
BÉKÉT AKAROK, AKKOR IS HA EMBERI FEJEKET KELL SZÉTVERNEM ÉRTE...
FrownFrownFrownFrownFrownFrownFrownFrownFrownFrownFrownFrownFrownFrown


Teee, Attila... Ă©s azt Ășgy kell, hogy kiĂĄllok elĂ©jĂŒk Ă©s azt mondom: "ElvtĂĄrsak, ne löjjetek, Ă©n is Putyilov gyĂĄri vagyok!" ??? Komolyan?
Elöre kĂŒldhetlek?
Akkor hamarabb elfogynĂĄnak azok akik hĂŒlyesĂ©geket beszĂ©lnek... mĂĄr bocs.

Te se låttål még imådkozó Mohamedånt!

...de lehet, ha adsz neki két puszit akkor megbékél veled.
# | Hontalan Hontalan - 2012 02 19 ¦ 14:16:00
GERRY! Te kis hamis!
# | Gutai Zub Gutai Zub - 2012 02 19 ¦ 14:17:27
Gerry,
Minden tiszeteletem, Ă©s nagyrabecsĂŒlĂ©sem mellet, ebben a tĂ©mĂĄban, SzuhaMakĂĄnak van igaza.
Mert ha a "lĂ”fegyver hamis biztonsĂĄgĂ©rzetet ad", ĂĄm legyen! Az is sokkal jobb mint az ĂĄllandĂł fĂ©lelem, meghunyĂĄszkodĂĄs, birkasĂĄg, amibe a magyar tömegeket mĂĄr Ă©vtizedek Ăłta beleidomĂ­tottĂĄk. Legyen az rendĂ”r, tĂ»zoltĂł, nyomozĂł, villamos kalauz egyenruhĂĄban, bĂĄrmi hivatalos, az emberek megszoktĂĄk a fĂ©lelmet, bĂŒntetĂ©seket.
VeszprĂ©mi tragikus kimenetelrĂ”l beszĂ©l. Tragikusabb ami jelenleg lĂ©tezik, szimplĂĄn, mint a palesztinok 1948-ban, a felfegyverzett tĂșlerĂ”vel szemben, menekĂŒlt tĂĄborokba vonulni. (HortobĂĄgy egy jĂł hely)
# | dengizin dengizin - 2012 02 19 ¦ 14:23:50
KamĂ©leon, nem nĂ©zel te tĂșl sok sci-fi filmet?Shock
# | GERRY GERRY - 2012 02 19 ¦ 14:27:19
Gutai Zub - a te véleményed is egy vélemény. Nincs vele semmi baj.
Viszont - az mĂĄr baj, ha valaki ezzel a "biztonsĂĄggal" nem tud mit kezdeni. Azt is meg kell tanulni. A magyarok nagy rĂ©sze irĂĄnyĂ­tĂĄs nĂ©lkĂŒl önmagĂĄt is kĂ©ptelen fegyelmezni, nem, hogy mĂĄsokkal szemben Ă©rtelmesen gondolkodni tudjon. A kapkodĂĄs - fegyverrel a kĂ©zben - pedig rosszabb mindennĂ©l. NEM vonatkozik mindenkire, de gondoljĂĄtok csak el, vĂ©letlen az a szigor a hivatĂĄsos rendörĂĄllomĂĄnyban, ami a fegyverhasznĂĄlatra vonatkozik? Nem csak itt, mindenĂŒtt a vilĂĄgon... TessĂ©k, egy labda, feldobtam.

...persze Ă©n meg hĂŒlye vagyok Ă©s antikatona Ă­gy beszĂ©lhetek hĂŒlyesĂ©geket is.anyad
# | Hontalan Hontalan - 2012 02 19 ¦ 14:34:40
Ha a fegyver hamis biztonsågérzetet ad, akkor is jobb mint rettegni. A fegyver låtvånya is visszariaszthatja a tåmadót. De ha a tömegben jól låthatóan visel valaki fegyvert, pont a fegyverért vålhat rablås åldozatåvå. Szlovåkiåban szabadon våsårolható és tartható a flóbert lÔfegyver. Dråga? Kb. 80.000 Ft åtszåmítva.Magyarorszågon ezzel sem érsz semmit. A bérgyilkosok a rendÔrség ållomånyåban vannak.
# | postaimre postaimre - 2012 02 19 ¦ 14:57:30
AtillĂĄm, mint eddig a legtöbbször, fogalmad sincs, hogy mirĂ”l alkotsz fogalmat, de elĂĄrulom neked, hogy valszeg mĂĄr Atilla is osztotta nĂ©zeteid Ă©s ezĂ©rt neveztĂ©k Isten ostorĂĄnak Ă©s nem isten gĂ©ppus-kĂĄsĂĄnak. MĂ©g szerencse, hogy meg vagy gyĂ”zĂ”dve arrĂłl, hogy tudod mirĂ”l beszĂ©lsz, mert egyĂ©bkĂ©nt komolyan gondolnĂĄm, hogy baj van a kobakodban. Persze ez egy asztrĂĄlis, kozmikus Ă©rtelmezĂ©s. VĂ©gy tehĂĄt egy kozmikus kanalat, amelynek igen finom anyagi jellege van csak, de Ă©ppanhogy Ă©s lapĂĄtold be kozmikus levesed, amely Ă©ppen Ă©teri Ă©s ĂŒlj be az Ă©teri autĂłdba Ă©s ...
MĂĄr mondtam neked, hogy a fegyver önmagĂĄban nem jĂł Ă©s nem rossz Ă©s alapvetĂ”en visszatartĂł erĂ”vel bĂ­r, mind a hasznĂĄlĂłjĂĄval, mind az elszenvedĂ”jĂ©vel kapcsolatosan. Ha nem Ă­gy lenne, mĂĄr a zsidĂł banda mind ott lĂłgna a lĂĄmpavasakon. Te megtennĂ©d, hogy a mazsihiszt oktasd ki arra, amit itt kifejtesz? MiutĂĄn bĂ”szen kiröhögtek, nyugodtan jelentik, hogy minden rendben, mert az Ăștjuk teljesen szabad. Neked tĂ©nyleg ajĂĄnlom Cey-Bert könyvĂ©t, mert ugyanezzel a dilemmĂĄval kĂŒzdött Ă©s vĂ©gĂŒl döntött. TalĂĄn Ă©ppen "miattad" kell Ă©ppen most olvasnom.

Tanulmånyozd kicsit az "indiai" történelmet és a környéket a fehér és fekete hunokkal kapcsolatos és talån néhol még valós eseményeket és vess pillantåst a khmerekre is, majd a japån (nippon-Napon) eseményeket.

A kirĂĄlyi szimbĂłlumok között a kard mindenhol szerepel, talĂĄn csak a kĂ­nainĂĄl nem, de ott is csak szemĂ©rmessĂ©gbĂ”l. Biztos hĂŒlyĂ©k voltak mind Ă©s nem ismertĂ©k a "szentĂ­rĂĄst". francba

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 3.61 másodperc
99,121,315 egyedi látogató