Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Ma-'M√°t√≥l kezdve l√∂v√ľnk!'

Napl√≥Tudom, kor√°n van m√©g az √≠r√°shoz, de a csics√≥k√°t el kell vetnem a mai nap folyam√°n, ha m√°r az elvetett kocka is kezd sz√°rba sz√∂kni, tal√°n term√©st hoz a kolomp√©r is id√Ķvel. Mai bejegyz√©sem nem is annyira politikai jelleg√Ľ lesz, mert teljesen medd√Ķ vona kives√©zni a z√ļz√°j√°t √©s m√°j√°t, viszont csemeg√©nek had osszam meg veletek egy r√©gi-√ļj inform√°ci√≥t, amit √∂r√∂mmel v√©ltem tegnap felfedezni egy k√∂rlev√©lben √ļjra. Mell√©kelve volt az √°ltalunk m√°r ep√©sen leleplezett, eml√©kezetes hamis „barmicu is”, aminek kapcs√°n a kuruc is k√©sz√≠tett r√≥lam egy ilyen bizony√≠tv√°ny. No itt van a tavasz, itt van √ļjra: "K√∂ztudott: Vona G√°bor anyai nagyapja Maros√°n Gy√∂rgy volt. --- Annak a feles√©ge, vagyis az anyai nagymama volt .... ---
√Čdesapj√°t√≥l a Zadravecz -nevet √∂r√∂k√∂lte. Annak az anyai nagyapja volt Vona, akit√Ķl felvette a Vona -nevet.

Nyugi, nem fogok belem√©lyedni √©s elkalandozni sem, mert nincs nagy jelent√Ķs√©ge √©s a Zadravecz ugye a tudtunk szerint Zazrivecz, de √©rdekes lehet az √∂sszef√ľgg√©s, ugyanis Maros√°n jelszava a k√∂vetkez√Ķ volt: „M√°t√≥l kezdve l√∂v√ľnk” √©s igencsak sz√©p kommunista karriert futott be, amikorra a rendszernev√°lt√°s √©veiben Gr√≥sz K√°roly √©s Th√ľrmer Gyula k√∂zvetlen ideol√≥giai t√°rsseg√≠t√Ķj√©v√© nem v√°lt. √Črdekes ebben Grosz lehet, ugyanis a tudom√°som szerint Gaudi-Nagy val√≥j√°ban sz√ľletett Gr√≥sz √©s √©rthet√Ķ az is, hogy Schiffer is Szakasits –unokak√©nt egy Vona –Maros√°n padt√°rssal k√∂z√∂sben sok egy√©b √©rdekes dolgot is k√©pesek lesznek magukb√≥l kihozni!

De egyel√Ķre tegy√ľk ezt most f√©lre, mert van m√°s is, ami tal√°n kev√©sb√© l√©nyeges √©s nem is szerettem vona vele foglalkozni, de k√©nytelen lettem, mert √ļgy l√°tom rendk√≠v√ľl kaotikus sokak sz√°m√°ra ez a Sitt palk√≥s √ľgylet. Nem el√©g tudni azt, hogy a fidesz-zsid√≥k m√∂g√∂tt √°ll√≥k tett√©k oda √©s azt sem el√©g, hogy tudjuk, ez meg az mszp-szdsz zsid√≥kkal azonos, amikb√Ķl meg az lmp-j√≥bik zsid√≥-h√°tt√©rrel ekvivalens, de nem √©rtettem, mi lehet ebben m√©g a k√©rd√©s, hisz csakis fogott, szabadk√Ķm√Ľves √©s/vagy zsid√≥ ker√ľlhet oda. Lehet, hogy Sitt Palk√≥ nemzsid√≥, de Makrai Kati szint eg√©szen bizonyosan az. Kuncze Gabi (a sok Gabi-Gabi k√∂z√ľl az egyik) eset√©re h√≠vom fel a figyelmeteket, akinek a feles√©ge Fellegi Katalin, aki nem csak az, de ugye Fellegi is, √≠gy nem hiszem, hogy Tam√°skodni kellene b√°rkinek is. Palit a beiktat√°sakor sem tisztelte a kutya sem. Ez t√©ny. Nem csak az√©rt, mert mindenki tudott a m√ļltj√°r√≥l, ami karrier csakis be√©p√≠tett √ľgyn√∂k√∂kre lehetett kor√°t jellemezve √©rv√©nyes, hanem eg√©sz l√©nye tiszteletet nem sugall√≥an szinte el√Ķre vet√≠tette a mostani esem√©nyeket. Nem a doktorij√°r√≥l van itt sz√≥, sem arr√≥l, hogy ez akkoriban teljesen elfogadott volt √©s a mostani funkcion√°riusokat az√©rt ezzel az intermezz√≥val j√≥l meg lehet zsarolni, hanem arr√≥l, hogy poz√≠ci√≥ja m√°r beiktat√°sakor is ideiglenes volt. Ezt mi itt j√≥l sejtett√ľk. Jeles√ľl Morvai-Schwartz szem√©lye mer√ľlt fel m√°r akkor is √©s ez mostanra sem v√°ltozott! Mi√©rt is?

Tal√°n ez a k√©t k√©p eloszlatja a k√©ts√©geket. Magyaros arc√©l, magyaros koszt√ľm, de h√°t val√≥ban magyarok?Itt pedig kieg√©sz√ľl a tri√≥ Sz√°va Vinc√©vel, mert √≠gy kerek a k√∂rk√©p-let!


Sitt Palit a saj√°t emberi is csak „palizz√°k” √©s √Ķt j√≥l bepalizt√°k, mert csere kell legyen, viszont szem√©lye az eg√©sz orb√°ni korm√°nyra ki kell vet√ľlj√∂n √©s v√°ls√°got kell okozzon, hivatkoz√°si alapot, precedenst kell teremtsen. Meg kell alapozza a fordulat ideol√≥giai –n√©p-nemzeti jelleg√©t √©s k√∂zk√≠v√°natot kell kifejezzen, mik√∂zben k√∂zharagot kell, hogy induk√°ljon √©s elterelje a figyelmet arr√≥l, hogy az "alapt√∂rv√©nyt" √©ppen m√°rcius 31-ig lehetett volna m√©g alak√≠tgatni, de err√Ķl ugye sz√≥ se volt

Figyelt√©tek az esem√©nyeket? K√°rolyi-szobor elt√°vol√≠t√°sa, Mindszenty rehabilit√°l√°sa…√©s akkor itt van egy r√∂vid magyar√°zat, v√°laszlevelem egy k√∂r√≠m√©lre, ugyanis nevek ker√ľltek feleml√≠t√©sre √©s Balcz√≥ Zoli ikertestv√©re is k√©pbe ker√ľlt, de komolyan:


„Balcz√≥, a m√°sik? Na ekkora zsid√≥ miz√©ri√°t! Ebbe kapaszkodjatok akkor! K√°rolyi szobrot elviszik, de ugye az egyik K√°rolyi √°tj√°tszotta a "hatalmat" a zsid√≥ k√≥hn b√©l√°√©knak, a testv√©re meg a Szegedi korm√°nyban : (1919.m√°jus 31-tõl). K√°rolyi Gyula, k√©s√Ķbb min.eln√∂k lesz. A wiki ezt √≠rja: K√°rolyi Szegeden k√©rte fel Horthy Mikl√≥st, hogy v√°llalja el az √ļj Nemzeti Hadsereg fel√°ll√≠t√°s√°t az ellenforradalmi korm√°ny had√ľgyminiszterek√©nt. Itt sz√∂v√Ķd√∂tt az a bar√°ts√°g, amely (rokoni sz√°lakkal is meger√Ķs√≠tve) √©let√ľk v√©g√©ig kitartott, s miut√°n nagyb√°nyai Horthy Mikl√≥s az orsz√°g korm√°nyz√≥ja lett, K√°rolyi Gyula mellette √°llt az eg√©sz korszakban, bizalmasak√©nt √©s tan√°csad√≥k√©nt.
No ez viccnek is igen tréfás, de hát a történelem ismételné magát és passzolna a terveikhez is.
Van m√©g k√©rd√©s?”

Balcz√≥ Zoli ugye J√≥bikos, mik√∂zben Csurk√°nak volt az Orb√°ni bizalmi √∂sszek√∂t√Ķje. √Ātmeneti l√≥ szerepe lehet, amit szabadon v√°ltogathatsz.
Ugyanakkor Mindszenty filoszemita szem√©lye az√©rt is √©rdekes, mert (id√©zek egy lev√©lb√Ķl):
”J√≥l √©rtem a fenti c√≠met, hogy eld√Ķlt az √°llamforma k√©rd√©se? R√°kosi eld√∂nt√∂tte, hogy mi pedig k√∂zt√°rsas√°g lesz√ľnk, √©s azok is maradunk?

Nem lenne j√≥ el√Ķbb ezt tiszt√°zni, √©s esetleg megt√°rgyalni Mindszenty √≥v√°s√°t, aki annak idej√©n, mint a legf√Ķbb k√∂zjogi m√©lt√≥s√°g, hivatalb√≥l meg√≥vta a r√°nk er√Ķszakolt k√∂zt√°rsas√°gi √°llamform√°t?

Nem gondoltam, hogy R√°kosinak ennyi k√∂vet√Ķje lenne ma is, √©s mindenki f√ľty√ľl Mindszentyre!”

Az erre adott v√°laszom:” …, ez r√©gen eld√Ķlt. Kir√°lys√°g √©s a "n√©ppel" akarj√°k kik√∂veteltetni, mik√∂zben ez a n√©p m√°r a saj√°t nev√©t sem tudja identifik√°lni, de identifik√°zni ann√°l ink√°bb. Ez√©rt vett√©k el√Ķ Mindszenty-t is. Nagy filoszemita volt. No meg ez√©rt t√ľntett√©k el a K√°rolyi szobrot is √©s ez√©rt piszk√°l√≥dnak sitt palk√≥-val is. A forgat√≥k√∂nyv szerint a zsid√≥ vil√°gcs√°sz√°rs√°g k√∂vetkez√Ķ eleme az √°llamforma-v√°lt√°s: √©rtsd- alapt√∂rv√©ny-telens√©g, v√°rmenye-rendszer, region√°lis "auton√≥mia", cig√°nyorsz√°g, k√ļria...√©s persze a jelen p√°rtrendszer bor√≠t√°sa, hogy "nemesi" als√≥-fels√Ķ h√°z lehessen hamarosan. Ide csatolhat√≥ az "Apostoli Kir√°lys√°g" √©s a Szent Korona tan, √©rt√©krendszer folyamatos napirenden tart√°sa. Persze erre a sok megvezetet csak bambul, mik√∂zben a zsid√≥k j√∂nnek √©s nem mennek √©s mindegyik "magyar √°llampolg√°r" √©s az orsz√°g elcig√°nyos√≠t√°s√°nak √°lc√°ja mellett a zsid√≥-p√°rtok (mindegyik az) remek√ľl kavarja a fek√°li√°t.
√Āld√°s!”

√Āll√≠tom, hogy K√≥hn B√©la nem "n√©pk√∂zt√°rsas√°ga", hanem k√∂zt√°rsas√°ga √©l most is √©s azon kommunista zsid√≥k unok√°i √ľlnek sz√©pen a parlamentben lmp-s-j√≥bikos √©s minden egy√©b sz√≠nekben, akiknek tev√©kenys√©ge oda dat√°lhat√≥. persze lehet ezen vitatkozni, de h√°t minek is?

Teh√°t mindenki maga d√∂ntheti el, hogy van –e Smitt √ľgy, vagy nincs √©s kell-e, szabad-e ki√°llni ellene, vagy mellette. A paradox az, hogy nem is eml√≠tettem volna meg a t√©m√°t, mert sz√≥ra sem √©rdemes, ha m√°sik el√©g m√©rt√©kad√≥ oldal nem √°ll ki oly harcosan-karcosan a porhint√©s kell√Ķs k√∂zep√©be √©s nem haszn√°l oly szavakat a k√©rd√©ssel kapcsolatban, amire orb√°n√©k most ak√°r azt is hihetn√©k, hogy ezzel √ļj sz√∂vets√©gest tal√°ltak, mert most azt√°n a j√≥bik-lmp-mszp K√≥hn-glomer√°tum j√≥l le van leplezve. Az eg√©sz √ľgy az√©rt disszon√°ns, mert rendszert kell bor√≠tani √©s Sitt Palk√≥ szem√©lyes √ľgye m√°r r√©gen orm√°nyzati v√°ls√°g-kezel√©si t√©ma. Erre er√Ķs√≠tett r√° az a h√≠r, hogy az oroszokat is „megsz√≥laltatt√°k” a k√©rd√©sben, ugyan el√Ķsz√∂r csak a bloggerekre hivatkoznak, de h√°t tudjuk j√≥l, hogy itt nem err√Ķl van sz√≥. A cikk utols√≥ bekezd√©se az al√°bbi: „Az orosz bloggerek a magyar pl√°gium botr√°nnyal kapcsolatban azt a k√∂vetkeztet√©st vonj√°k le, hogy Magyarorsz√°g a fejlett eur√≥pai √©s a poszt-szovjet orsz√°gok k√∂z√∂tt helyezkedik el. Nem tartozik a volt szovjet orsz√°gok sor√°ba, mert a pl√°gium v√°dak hat√°s√°ra Schmitt P√°lt√≥l elvett√©k a doktori c√≠m√©t, ami szerint√ľk Oroszorsz√°gban nehezen t√∂rt√©nhetne meg, viszont ellent√©tben Nyugat-Eur√≥pa m√°s hasonl√≥ precedens √©rt√©k√Ľ √ľgyeihez k√©pest (mint a szinte √∂ssze cikkben hasonlatk√©nt felhozott n√©met had√ľgyminiszter, Karl Theodor zu Guttenberg tavalyi pl√°gium-botr√°nya) a botr√°nyba keveredett magyar √°llamf√Ķ nem mond le, √©s ezzel k√°rt okoz az orsz√°g preszt√≠zs√©nek.”

A l√©nyeg teh√°t az, hogy sem nyugati, sem keleti regnum nem vagyunk √©s √≠gy jelzik, hogy sem ide, som oda m√©g nem tartozv√°n el vagyunk szigetelve. A sitt –√ľgy orb√°nt is lefedi, s√Ķt r√°rak√≥dik az eg√©sz vez√©rkarra √©s mindenki d√∂ntse most el, hogy ez j√≥, vagy nem. El√Ķre hozott v√°laszt√°s, vagy valami gyorsabb esetleg lassabb rendszarv√°lt√°s m√°r nem k√©rd√©s. Mor√°lisan az eg√©sz bag√°zs m√°r a nulla al√° ker√ľlt, viszont sz√°munkra ez se nem j√≥, se nem rossz h√≠r, csak az ir√°ny, ami Keletre mutat. Ami szomor√ļ, az a naponta tapasztalt r√©m√≠t√Ķ s√∂t√©ts√©g, t√°j√©kozatlans√°g, szellemi gy√∂k√©rtelens√©g, amellyel √©rtetlen√ľl √°llok szemben amerre csak tekintek.Priv√°tban sok egyebet is l√°tok √©s olyanokkal levelezek, akinek mindezt kenni-v√°gni kellene, de k√∂zelbe sincsenek a t√©nyszer√Ľs√©gnek √©s amikor strat√©giai partnerekben gondolkodok, akkor bizony el√©g sz√Ľk lista akad a kezem-√ľgybe. Ez sem baj, de az m√°r igen, hogy nem is hajland√≥ak tanulni. Mindenki f√ļjja a bel√© iv√≥dott h√ľlyes√©get, ahogyan biztosan sokan r√≥lam is √≠gy v√©lekednek.

Ennyit teh√°t err√Ķl. Teljesen mindegy, hogy melyik rektor √©s mi√©rt mond le az adott k√©rd√©sben, s√Ķt m√°r √©vekkel kor√°bban le kellett volna mondania, mikor √©szlelte az egyetemek elzsid√≥s√≠t√°s√°t √©s egy√©b „anom√°li√°kat”. Ut√≥lag nem kunszt m√°r „okosnak” lenni √©s esetleg „politikai nyom√°sra” cselekedni, ak√°r m√©g helyesen is.
Az √≠r√°s t√∂bbi r√©sze n√©mileg szem√©lyes lesz. Tal√°n √©rzitek t√∂bben is rajtam, hogy m√°r nem visz √ļgy a lend√ľlet, mint kor√°bban . Nem az√©rt, mert az ellens√©g m√°r nem az, vagy b√°rmi is v√°ltozott azon a frontszakaszon. Egyszer√Ľen kimer√≠t√Ķ a hal√°szat olyan posv√°nyban, amelyben nincs t√∂bb hal √©s nincs is benne t√∂bb h√°la, sem k√∂sz√∂net. A „nemzeti oldal”, mint olyan egyszer√Ľen nincs, hacsak a szerencs√©tlen nyomorultak, szellemi kiszipolyozottak, g√°tl√°sos √©s g√°toltak had√°t nem soroljuk ide, akinek rem√©nysugara a magyars√°g-tudat√°ba val√≥ kapaszkod√°s, val√≥di √©rtelem √©s gondolkod√°si-cselekv√Ķk√©pess√©g n√©lk√ľl. Ha lesz, akkor biztosan √©szlelni fogom, de egyel√Ķre teljes dezorganiz√°ci√≥t l√°tok minden fronton. Ugyan mostan√°ban t√∂bben is megkerestek el√Ķad√°s-√ľgy√©ben √©s t√ļlzottan nem is ellenkezem, de √©rtelm√©t nem l√°tom azon √≠v√ľl, hogy t√©pjem a sz√°mat √©s esetleg szem√©lyesen megismerjek p√°r j√≥ hazafit. √ögy √©rzem, kimer√ľlt az IQ-m √©s a rendszerben tal√°lhat√≥ IQ is ahhoz, amir√Ķl itt sz√≥ van. Tov√°bb kell l√©pni. Szem√©lyes √©letemben is m√ļlt ny√°r √≥ta √©rzem, hogy amit lehetett, megtettem ezen az internetes f√≥rumon. Persze √ľlhetn√©k a g√©p el√Ķtt √©s mehetn√©k szervezni is , de nincs kit. Akiket lehetett, megtal√°ltam, megtal√°ltak √©s tanultak annyit, hogy m√°r meg vannak szervezve, vagy ha m√©g nincsenek az alapokkal rendelkeznek. Ezen hossz√ļ id√Ķ alatt nem akadt egyetlen komoly forr√°s sem, ami lehet√Ķv√© tette volna f√ľggetlen√≠tsem magam att√≥l, hogy Vera csal√°dfenntart√≥ szerep√©t √°thidalva azt mondhassam neki, hogy van ez olyan fontos dolog a nemzet sz√°m√°ra, hogy maradj itthon, √©n meg megyek „nemzetet menteni”. Ma m√°r nem is mondhatom ezt, hiszen igaz√°b√≥l nincs is kit menteni, ezt mi m√°r j√≥l √©rz√©kelj√ľk. Szem√©lyek vannak, magok.

M√ļlt ny√°ron olyan esem√©nyek t√∂rt√©ntek, amelyek abban er√Ķs√≠tettek meg, amelyek azt t√°masztott√°k al√°, hogy szem√©lyemet fel k√≠v√°nt√°k haszn√°lni olyan hatalmak, amelyek bar√°tinak mondj√°k magukat, de a rendszer adotts√°gai-keretei k√∂z√∂tt ugyanolyan hamisk√°rty√°snak bizonyultak, mint az ellens√©gesnek mondottak. Az elm√ļlt k√©t √©v ezt b√Ķven al√°t√°masztotta a mond√°st: A bar√°taimt√≥l ments meg Uram, az ellens√©geimmel magam is elb√°nok! Persze ebben semmif√©le rosszindulat √©s rosszhiszem nem volt, mindenki csak j√≥t akart √©s mindenki a legjobb sz√°nd√©k√°val akart j√≥t. Akkor is meg kellett hoznom bizonyos d√∂nt√©seket, amelyek helyess√©g√©ben nincs k√©ts√©gem az√≥ta sem. A honlapr√≥l p√°r „elt√Ľnt” szem√©ly komoly katonai felk√©sz√ľl√©s keretei k√∂zt m√°r nem sz√°jkarat√©zni k√©szen t√©r vissza, ha ideje lesz, vagy √©ppen nem t√©r vissza, ha a kik√©pz√©st biztos√≠t√≥k ezt √≠gy l√°tj√°k j√≥nak. Nincs jelent√Ķs√©ge most, mert a l√©nyeg az, hogy b√°rmit mondanak, az hazugs√°g. Ez a rendszer √≠gy m√Ľk√∂dik √©s ezt a rendszert √≠gy k√©sz√ľl lev√°ltani ugyanaz a rendszer, hozz√°-aplik√°lva sok-sok rendszerellenes elemet, amely viszont √©ppen ilyen m√≥don m√©giscsak rendszerbar√°t. Mondok egy p√©ld√°t, hogy √©rthet√Ķbb legyen. Tal√°n k√©t hete h√≠vott egyik szervezet vezet√Ķje, hogy r√°√©rek-e, mert elj√∂n ekkor √©s ekkor hozz√°m. Megbesz√©lt√ľk, √∂r√∂mmel fogadtam volna, mert az elm√ļlt f√©l √©vben m√°r p√°rszor √≠g√©rte, hogy j√∂n √©s azt√°n m√©gsem. Most sem lett bel√Ķle semmi, de egy telefon, sms, villanlev√©l-sem sz√ľletett indokl√°sul, eln√©z√©st-k√©r√©s gyan√°nt. Gyerekek, mi lesz, ha komolyabbra fordul a helyzet? Vicces, de nyilv√°nval√≥, hogy a h√°tt√©rben olyan er√Ķk mozognak, amikr√Ķl tudunk, de l√°thatatlanok √©s megmosolyogtat√≥ az a manipul√°ci√≥, ahogyan cselekszenek, bel√Ķlem nem bizodalmat v√°ltva ki, s√Ķt √©ppen ellenkez√Ķleg. Ett√Ķl persze b√°rkivel le√ľl√∂k, ha kell, csak h√°t nem hiszem el egy szav√°t se √©s ett√Ķl azt√°n m√°r majdnem homo politi-kuss-nak √©rezhetem magam. Mint azt kor√°bban mondottam, ez az eg√©sz folyamat mindenkinek, mindenkivel egy√©ni √©s szem√©lyes. Lassan v√©gzek Cey-Bert R√≥bert k√∂nyv√©vel is √©s n√©h√°ny dolgot seg√≠t az √©rt bennem is hely√©re z√∂kkenteni az anyagi √©s a szellemi vil√°gokkal kapcsolatban, egyszer√Ľen, √©rthet√Ķen.

Mivel ahhoz, hogy tov√°bb tudjam vinni az √ľgyet, anyagiakra van sz√ľks√©g √©s nem egyszer√Ľ m√≥don, mennyis√©gben, s mivel ebben a k√©rd√©sben az √©vek alatt nem siker√ľlt egyetlen azt biztos√≠tani k√©pes hazafit sem megsz√≥l√≠tani, ez√©rt ezt √ļgy l√°tszik, nem b√≠zhatom m√°sra. Nem arra gondolok, hogy n√©h√°nyan kitart√≥an √©s a k√©pess√©geikhez m√©rten √©s a mai szab√°lyoz√°s szerint m√©g illeg√°lisnak mondhat√≥ m√≥don t√°mogatnak, amely t√°mogat√°s (ha csak erre k√ľl√∂n k√©r√©s nincs, hogy ne √≠gy legyen) megy sz√©pen tov√°bb n√°lam rosszabb helyzetben l√©v√Ķknek. De ezzel egy√ľtt Ver√°t nem tudom mentes√≠teni a munka al√≥l √©s k√©nyszerv√°llalkoz√°sban – mint azt tudj√°tok- m√©g a bev√©telekkel √©s sz√°ml√°kkal is komoly sakkoz√°st kell v√©grehajtani, hogy minden szab√°lyos legyen √©s m√©g keny√©rre is fussa bel√Ķne, ne kelljen √ĀFA-ra √©s j√°rul√©kokra visszaadni a teljes brutt√≥ bev√©telt. Mint tudj√°tok, a k√∂nyv-terjeszt√©ses v√°lallkoz√°st teljesen lenull√°zt√°k, err√Ķl besz√©lni sem √©rdemes √©s a legut√≥bbi k√∂nyv kifizetve maradt benn a nyomd√°ban, √©rtelmes sincs el√Ķhozakodni vele. Most, hogy a mama idek√∂lt√∂z√©se m√°r napok k√©rd√©s√©v√© v√°lt, fel fog szabadulni n√©mi kapacit√°som, amit nem az internet el√Ķtt √ľlve k√≠v√°nok lek√∂tni, hanem kimozdulni itthonr√≥l √©s a „holtpontr√≥l” is cselekv√©sre v√°ltani. Mivel legal√°bb akkora es√©lye lehet annak, hogy Putyin beiktat√°sa ut√°n ak√°r napokon bel√ľl is radik√°lis v√°ltoz√°sok j√∂hetnek, viszont √©ppen annyi es√©lye van annak is, hogy elsz@rakodnak m√©g √©vekig √©s ehhez a „nemzeti oldal” ilyen-olyan szegmenseit a szolg√°latokkal kasztr√°ltatva lehetetlenn√© tesznek minden teret nyerni k√©pes mozdulatot, ez√©rt egy√©ni akci√≥knak csak annyi √©rtelme van, mint egy breiviki, vagy „tuluzi” t√∂rt√©netnek. Ezt nem a szkepszisem mondatja, hanem a realit√°s-√©rz√©kel√©sem, mert mindenk√©ppen v√°ltoz√°s j√∂n √©s az eddigi p√©ld√°k alapj√°n nem sz√°m√≠thatunk semmilyen seg√≠ts√©gre ahogy Nyugatr√≥l, √ļgy Keletr√Ķl sem a kavar√°son k√≠v√ľl. Ha sz√°m√≠thatn√°nk, azt √©rz√©kelnem kellett volna tudni, t√ļl azon, hogy ezzel indokolni lehet, hogy mi√©rt nem √∂ltek m√©g meg √©s mi√©rt nem fenyegetik a csal√°dot retorzi√≥kkal. Azt l√°tom, hogy Vera egyre f√°radtabb, m√°r r√©gen t√ļlteljes√≠tett a norm√°lis kapacit√°s hat√°rain √©s ott van Demokl√©sz kardja, hogy b√°rmikor munkan√©lk√ľliv√© v√°lhat, ahogy a patik√°k √©s a patikusok z√∂m√©re manaps√°g ez van √©rv√©nyben. Ez bennem rendes v√≠v√≥d√°st okoz √©s zajlik m√°r a kezdetek √≥ta, de hamis tudattal t√°pl√°ltam magam, hogy majd csak tudok kompenz√°lni √©s √Ķt is tehermentes√≠teni √©s meg√©rdemelt pihen√©shez juttani az√°ltal, hogy a megfelel√Ķ hely√©re ker√ľlhet tev√©kenys√©gem. Sok √≠g√©rget√©s ellen√©re term√©szetesen nem lett ebb√Ķl sem semmi, de ez is rendben van √≠gy, mert tiszta sz√≠vvel mondhatom, hogy az elm√ļlt √©vek eredm√©nyeit (ha lehet annak nevezni), akkor tiszt√°n √∂ner√Ķb√Ķl –ide √©rtve n√©h√°ny legal√°bb annyira kiszolg√°ltatott t√°mogat√≥t, mint amilyenek itt legt√∂bben mi magunk vagyunk - √©rtem, √©rt√ľk el.

Hogy ez mire lesz elég? Ebben a kérdésben már nem én vagyok a döntnök. Ha számít, akkor , ha ideje van lesz foganatja, ha meg nem, akkor meg nem.
P√°r hete egy r√©gi –√ļj m√≥dszer, lehet√Ķs√©g ker√ľlt a szemem el√©, amely persze a szememben legal√°bb annyi buktat√≥val j√°r, amennyi el√Ķnye is lehet. Norm√°lis vil√°got √©s kisz√°m√≠that√≥ j√∂v√Ķk√©pet felt√©telezve nem t√Ľnik rossznak, b√°r a kifut√°sa tekintet√©ben az√©rt b√Ķven sejthet√Ķ, hogy v√©geredm√©nyben az √°ltalunk m√°r j√≥l ismert cion-folyamatba illeszthet√Ķ. Ez√©rt is v√≠v√≥dok, v√≠vok a lelkemmel, de mivel minden √°tmeneti, ak√°r m√©g j√≥l is els√ľlhet a dolog. Sajnos nem tudok olyan munkalehet√Ķs√©gr√Ķl, amelyben alkalmazottk√©nt ne tehetn√©nek azonnal al√°m nem csak anyagilag, de els√Ķ sorban emberileg √©s szakmailag, ez√©rt hivatalos form√°ban ezen ter√ľletek sz√≥ba sem j√∂hetnek kereseti szempontb√≥l. A v√°llalkoz√°shoz meg sok p√©nz kell, amihez meg nem az mind MLM-rendszer√Ľ √©s nagyj√°b√≥l sejthet√Ķ, hogy a piramis hov√° cs√ļcsosodik ki. Magyaros boltot nincs √©rtelme nyitnom, √©s Posta Imr√©s kark√∂t√Ķt, p√≥l√≥t, b√∂gr√©t csin√°ltatnom, sem √°rulnom benne. Egyel√Ķre a saj√°t v√°llalkoz√°s terheinek cs√∂kkent√©s√©t siker√ľlhet hivatalosan is cs√∂kkenteni egy befektet√©s-jelleg√Ľ „√∂ngondoskod√°ssal”. Ha h√°bor√ļ lesz, persze mindez le van kakkantva, de am√≠g nincs √©s lehet, hogy a KGB √ļgy oldja meg a mossad-cia-val, hogy ne is legyen, addig mindezen m√≥dszerek √©letben maradnak, √©s persze addig is, am√≠g a p√©nz mint olyan v√°s√°rl√≥√©rt√©kkel b√≠r.

De h√°nyan kerestetek m√°r, hogy adjak tan√°csot, mibe √©rdemes fektetni a megsp√≥rolt „vagyont”, mert ugye a rendszer hal√≥dik, az aranyat wolframozz√°k, a bankok nem biztons√°gosak…√©s persze az ingatlant is b√°rmikor „elprivatiz√°lhatj√°k”. A c√©gek dilemm√°ja is ebben a „b√©keid√Ķben” ugyanaz, csak m√©g hangs√ļlyosabb, mert nem tudnak hivatalosan sem fizet√©semel√©st adni a dolgoz√≥knak, sem kivenni a c√©gb√Ķl leg√°lisan an√©lk√ľl, hogy ne szoruln√°nak hamis sz√°ml√°kra. Nos, egyel√Ķre √ļgy n√©z ki, hogy lehet erre m√≥d mind mag√°n, mind pedig c√©ges m√≥dozatban √©s ha most olvas „v√©letlen√ľl” egy igen nagy v√°llalat vezet√Ķje, akkor jelzem fel√©, hogy teljesen hivatalosan megoldhat√≥ Posta Imre √©s kis csapata egzisztenci√°lis t√°mogat√°sa egyszerre √©s mindenkorra √ļgy, hogy k√©pes legyek nem csak j√≥ sz√°j√≠zzel, de nyugodtan folytatni azt, amit elkezdtem. Na, j√≥, csak vicceltem – nehogy most valamelyik „j√≥akar√≥” szolg√°lat mobiliz√°lja nekem a kontaktj√°t, ahogy eddig sem tett√©k, mert m√©g a v√©g√©n valami konkr√©t seg√≠ts√©get kapok √©s akkor kider√ľl, hogy ak√°r √≠gy is megoldhat√≥ mindez-, mert eddig se foglalkozott senki a tehet√Ķsek k√∂z√ľl azzal, hogy mi lesz a v√°ltoz√°s ut√°n √©s ahhoz esetleg milyen ir√°nyba kell fordulnia. M√ļlt ny√°ron megtapasztaltam, hogy az a bizonyos h√°tt√©r √ļgy v√©li kollekt√≠van, hogy nekik csak el√©g n√©ha belebrekegni valami „esetleg √©s majd holnap” sz√∂veget √©s ez el√©g a bizalmi alap lesz mind√∂r√∂kre. Nos, a tud√°som nem v√©sz el, s√Ķt… √©s a lelki attit√Ľd√∂m sem v√°ltozott semmiben, de c√©lom az, hogy anyagi b√°zist teremtsek egy lelkileg m√°r felk√©sz√ľlt k√∂zegnek a v√°ltoz√°shoz. Hogy a most sem rendelkez√©sre √°ll√≥ p√©nz egy szakasznak juttat fegyvert, vagy az orsz√°gj√°r√°st √©s m√°r nem el√Ķad√°sok, hanem szervez√©st seg√≠theti el√Ķ 500 Ft-os √©s magasabb √ľzemanyag √°ron, azt m√©g nem tudom. Minden esetre nagyon v√≠vok a tudatom-tud√°som √©s a lelkem s√≠kj√°n, pedig teljesen egyszer√Ľ a k√©plet. Seg√≠teni akkor lehetek k√©pes ezen a szinten is t√ļl rajtatok, ha kiseg√≠tem magam ebb√Ķl a helyzetb√Ķl. Ez a k√∂r m√°r mindent tud, amit tudni √©rdemes, s√Ķt t√∂bbet is, de sok olyan k√∂r van f√Ķleg a nyakkend√Ķsek √©s koszt√ľm√∂k vil√°g√°ban, ahol halv√°ny seg√©d fogalmuk sincs arr√≥l, mi is zajlik val√≥j√°ban.

R√∂viden: a nem anyagi term√©szet√Ľ v√°ltoz√°s elker√ľlhetetlen, viszont az id√Ķ-√©rzet tal√°n ler√∂vid√≠thet√Ķ az√°ltal, hogy r√°seg√≠t√ľnk. Ha nem megy, az sem gond, √≠gy is meg lesz, ami m√°r nem megker√ľlhet√Ķ.
A krumplit ma elvetem, de term√©se sok√° lesz √©s abb√≥l nem etethetek sem egy hadsereget, de a csal√°dnak sem lesz elegend√Ķ. Itt sokkal t√∂bbr√Ķl van sz√≥! B√©la, k√∂sz√∂n√∂m a csal√°d nev√©ben is. A ti burgony√°tok hib√°tlan. Tal√°n vissza tudok seg√≠teni n√©mi √∂tlettel, mert abb√≥l nem fogytam ki m√©g, ha a csuk√°m tele is lett √©s el√Ķ kellett ker√≠tenem a harcs√°mat.

HozzŠszůlŠsok

# | Alexandros Alexandros - 2012 04 02 ¦ 19:59:06
Helló Nem értem.
√Črzem.
# | Nyilasfergeteg Nyilasfergeteg - 2012 04 02 ¦ 20:10:21
Alexandros!

Tudom mire gondolsz.Wink
# | S√∂veg S√∂veg - 2012 04 02 ¦ 20:46:02
Alf√∂ldi G√©za: √Čn tov√°bb nem hazudok!


Ülök a magyar éjszakában,
F√∂l√∂ttem f√©nyl√Ķ csillagok.
A hold f√©ny√©ben t√ļl a r√©ten
Ezernyi virágszín ragyog.
Balzsamos szell√Ķ t√°ncol a r√©ten,
Lelkem az égen andalog.
Nincs boldogabb nép a világon,
Mint mink vagyunk, a magyarok!

El√Ķtt√ľnk gazdag, sz√©p j√∂v√Ķ √°ll,
A m√ļltunk b√ľszke √≥ri√°s,
Az √©let√ľnkre Isten lelke,
√ďva, f√©ltve j√≥l vigy√°z!
Pihenj csak népem, áldott az álmod,
Te érted, véled szép a lét,
Tiéd az égen minden csillag,
S csak neked szép ott fent az ég...

Nem! Tov√°bb nem folytatom!
Nem ámítom magam és másokat
De beleordítom a hallgató éjbe
A sötétségbe, a feketeségbe,
Hogy hazugság minden csend és béke,
A kertek alatt a hal√°l leskel.
√Ālmodn√©k, jaj, de nem tudok.
Ha elátkoznak, megölnek érte,
Felordítom a magas égre:
¬≠- √Čn tov√°bb nem hazudok!

Nem festem r√≥zsasz√≠nnel a j√∂v√Ķt,
Mert fekete és gondokkal tele.
√Čs nem szell√Ķ sz√°ll a magyar r√©ten,
De az elm√ļl√°s lehelete!
Nem virágillat, amit érzek,
De felboml√≥ testek b√Ľze k√≠s√©rt az √©jben,
L√°tom az √©g√Ķ h√°zak l√°ngj√°t,
Megölt magyarok tenger hulláját
A gyilkos csizm√°k felt√ļrta r√©ten,
L√°tom a nyomort, ami r√°nk szakad,
Hogy nem lesz magyar, csak szolga, v√°gott,
Hogy megölnek a mérgezett álmok,
Hogy beér a halál, hiába futok,
Ha nem √©bred√ľnk, mindennek v√©ge,
S ha megöltök is, eluztök érte ­
Beleordítom a magyar éjbe:
¬≠- √Čn tov√°bb nem hazudok!

Nincsenek f√∂l√∂tt√ľnk f√©nyl√Ķ csillagok,
De fekete felh√Ķk sz√°ntj√°k az eget,
Nem hold f√©nylik az √©gr√Ķl a r√©tre,
De √©g√Ķ h√°zak, v√°rosok f√©nye
Vet√Ķdik fel a felleges √©gre
S t√°ncol lid√©rck√©nt a fej√ľnk felett.
Nem v√°r r√°nk boldog, szent j√∂v√Ķ,
De k√ľzdelem lesz, nyomor √©s √°tok,
Hontalan sz√°zezreket l√°tok,
Bilincset, börtönt, bitót, korbácsot,
Síró anyákat, árva gyereket,
Hogy gy√Ľl√∂let a megj√°tszott szeretet,
Hogy hazug, álnok rablók a barátok,
Hogy csalás az imát mormoló kegyelet,

Nem igaz, hogy a fellegek felett
Isten szeme vigy√°zza l√©pt√ľnk,
Hogy harcol a Jog, az Igazs√°g √©rt√ľnk.
Halálra ítéltek! Ez amit tudok.
Emberek, magyarok, árva népem,
√Čbredj a hazug, hallgatag √©jben,
A végzet leskel ránk, tudom, érzem!
S minden hiába, amiért éltem.
¬≠- √Čn tov√°bb nem hazudok!

√Čbredjetek, tany√°k √©s v√°rosok,
Ist√°ll√≥k √©s apr√≥ kis m√Ľhelyek,
Hivatalok, gy√°rak, tany√°k, √ľzemek,
Itt az √©jben a sz√∂rny√Ľ √ľzenet,
Hogy jaj a magyarnak, v√©g√ľnk, v√©g√ľnk,
Ha tov√°bb √°lmodunk, ha alszik a v√©r√ľnk,
Ha nem l√°tjuk, hogy mi fenyeget,
Ha nem v√©dj√ľk a magyar gyerekek,
A magyar anyák, és mi férfiak

Csak vicsorgunk egymásra semmiség miatt!
Ha nem találjuk meg egymás kezét,
Nem holnap, nem holnap, de ma még,
S nem állunk a gátra testtel, vérrel,
√ēs√∂k, h√Ķs√∂k alkot√≥ hit√©vel,
Kereszttel, karddal, körömmel, foggal,
G√©ppisztoly s √°gy√ļval, kap√°val, botokkal!
V√©g√ľnk! V√©g√ľnk! √ögy √≠rtanak ki aljas gazok,
√Ālc√°zott bar√°tok, √°lc√°zott magyarok,
Hogy az Isten se leli egyetlen porunk,
Ha tov√°bb alszunk, ha tov√°bb √°lmodunk!
Mert r√©sz√ľnkre az √©gben csak pusztul√°s jutott,

√Čbredjetek, tany√°k √©s v√°rosok!
Felébredtem, tovább nem álmodok.
De minden √°lmod√≥t, sz√≠vb√Ķl √°tkozok.
Ordítok, ahogy csak tudok:
Hallgassatok r√°m! √Ārva n√©pem,
Hal√°l les r√°nk e sz√∂rny√Ľ √©jben,
Háztól házig jajgatva futok!
Itt a vég! Itt a végzet!
Lássátok, hogy mit rejt az élet!
Az igazat mondom, ifj√ļnak, v√©nnek:
¬≠- √Čn tov√°bb nem hazudok!
# | Hegel Hegel - 2012 04 02 ¦ 20:53:28
Imre egyfajta lelkifásultságot vagy fáradtságot érzek a irásodban, és megértem!
DE (tudom de vel nem kezd√ľnk mondatot m√©gisDE!) Tudd hogy igaz tudod is hogy t√∂bb port√°l sz√ľletett hasonl√≥ az itteni tanuls√°gokb√≥l √©s tud√°sokbat szem√©lyesre v√°ltva!

Azt√°n nagyon sokan akiknek net√ľk sincs csak a maszlagos m√©gis tudj√°k ugyan ugy valahogy az "√°bra" l√©nyeges r√©sz√©t a hib√°knak mint ahogy itt is olvassuk...igaz itt a mindk√©t oldal egys√©g√©t jobban.

Teh√°t hogy tudd nem volt hi√°baval√≥ a f√°radoz√°sod eddig, √©s a j√∂v√Ķt illet√Ķen b√°rhogyan is ker√ľl t√©r√ľlnek a dolgok v√©g√ľlis ez volt az alapja!

Gutainak válaszolva igen énis ugy gondolom ahogy irta!
# | B√°rcza Bitorl√≥ B√°rcza Bitorl√≥ - 2012 04 02 ¦ 21:03:32
Imre tudod mi a jelmondat a post√°n?
Soha ne add fel! szeva te
# | K-pax K-pax - 2012 04 02 ¦ 21:20:37
El√©rkezett az id√Ķ egy akt√≠v "underground" mozgalomhoz?!
most akkor jól látom, vagyunk már elegen??
...volt √ļgy, hogy elm√©l√°ztam a lehets√©ges opci√≥k k√∂zt, nem tudom mi volna az √©sszer√Ľbb, k√∂t√©lt√°nc ez h√°l√≥ n√©lk√ľl.
A rengeteg ok-okozat √©s pont ez az, lassacsk√°n √©bred a KOLLEKT√ćVA szelleme is, ki ezred√©ves elnyom√°sb√≥l ujj√°-√©led, 's a cselekv√©s az amit k√©sztet,
de jaj annak ki a Magyart felb√Ķsz√≠ti!
Testvéreim!
A Magyarok Istene seg√≠tse meg utunkat mely csak most kezd√Ķdik!
M√°r linkelt√©k, de nem el√©gszer, m√°jus 6. Dobog√≥k√Ķ n√©zz√ľk meg, vagyunk-e, elegen!?
http://www.facebo...463372841/
# | jano01 jano01 - 2012 04 02 ¦ 21:32:38
beszartak a tekkt√Ķl. fajik√©rd√©s a jo [khmm] anny√°t a gy√∂rk√∂snek.
# | Turul40 Turul40 - 2012 04 02 ¦ 21:33:25
√Čn ott leszek M√°jus 6.-√°n!Lassan m√°r √©n is olyan vesz√©lyes vagyok,hogy n√©ha m√°r magamt√≥l is f√©lek :) Jaja ott meg lehet √°m n√©zni,hogy vagyunk e elegen...
# | jano01 jano01 - 2012 04 02 ¦ 21:39:02
nem jött be az orosz prolyekt hehe. csakhogy zsidonak kedveskedni ezt beszoptátok. ha haha
# | kincses kincses - 2012 04 02 ¦ 21:50:28
Imre, √©n nagyon √∂r√ľltem, mikor a mai bejegyz√©sed olvastam...nekem mindig a m√©rlegel√©s √©s az ID√ē min√Ķs√≠t√©se a legnehezebb...Most minek is j√∂tt ideje...vicces, hogy pont ma ment el a hangom, mert eszembe jutott, hogy a mindent fel√ľl√≠r√≥ HANG ideje j√∂tt el...√Črdekes nagyh√©tnek n√©z√ľnk el√©be, de - b√°r Gerry szerint hinni tudni kell - √©n szeretn√©m hinni √©s tudni a felt√°mad√°stSmile

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.34 mŠsodperc
99,121,345 egyedi lŠtogatů