Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Olvas√≥: Csak a magyarokra vad√°sznak a metr√≥ brut√°lis ellen√Ķrei, a cig√°ny b√°rmit megtehet

Reggeli életkép a metró hármas vonalán (Újpest - Központ végállomás)
A metr√≥n m√°r √©vek √≥ta szok√°s, hogy utaz√°s el√Ķtt ellen√Ķrzik az utasokat. Ez l√©nyegesen hum√°nusabb megold√°s, √©s gondolom, a k√∂zleked√©si v√°llalatnak is meg√©ri, hisz ha be akarok jutni a metr√≥ba, jegyet kell vennem √©s √©rv√©nyes√≠tenem, vagy felmutatni az √©rv√©nyes b√©rletem.
Azt az√©rt sz√≥v√° sem teszem, hogy t√Ķlem majdnem minden alkalommal elv√°rj√°k, hogy felmutassam a b√©rletem, de mondjuk ki, a cig√°ny mindenf√©le kellemetlens√©g √©s fennakad√°s, az utaz√°si felt√©telek teljes√≠t√©se n√©lk√ľl is feljut a metr√≥ra vagy √°tjut az ellen√Ķrz√©sen, an√©lk√ľl, hogy vegz√°ln√°k, feltart√≥ztatn√°k..
P√°r √©vvel ezel√Ķtt m√°r egyszer vit√°ba bonyol√≥dtam egy ellen√Ķrrel, mikor is √ļgy k√©rte, hogy mutassam fel b√©rletem vagy jegyem, hogy el√Ķttem egy meglett ember agressz√≠v fell√©p√©st tan√ļs√≠t√≥ magatart√°s√°ra tov√°bbhaladt. Akkor eltettem a b√©rletem, √©s megk√©rtem, hogy miel√Ķtt engem ellen√Ķrizne, k√©rje el a fent eml√≠tett illet√Ķ jegy√©t vagy b√©rlet√©t. Arra most nem t√©rn√©k ki, hogy az √ļr milyen szemekkel √©s arckifejez√©ssel n√©zett r√°m... Sz√≥t sz√≥t k√∂vetett az ellen√Ķrrel, m√≠g v√©g√ľl kib√∂kte, nem k√©ri el, mert f√©l az "√ļrt√≥l". K√©rd√©sem erre csup√°n annyi volt: ha el√©g agressz√≠v vagyok, a b√©rletre k√∂lt√∂tt p√©nzt cip√Ķv√°s√°rl√°sra ford√≠thatom? Az ellen√Ķr ekkor feladta, √©s tov√°bbhaladt.
Tegnap reggel a c√≠mben m√°r eml√≠tett metr√≥√°llom√°son a kij√°ratn√°l is ellen√Ķrz√©st hajtottak v√©gre ellen√Ķr√∂k √©s k√∂zter√ľlet-fel√ľgyel√Ķk. Egy magas, sz√Ķke h√∂lgy fennakadt a rost√°n. Azt mondta, a huzat kif√ļjta a kez√©b√Ķl az √©rv√©nyes jegyet. A k√∂zter√ľletesek, miut√°n pr√≥b√°lt tov√°bb menni, ut√°nany√ļltak, r√°ngatt√°k, nekiv√°gt√°k a falnak √©s az ott l√©v√Ķ t√©rk√©pnek vagy rekl√°mt√°bl√°nak. A h√∂lgy m√°r s√≠rt, √©s k√∂ny√∂rg√∂tt, hogy engedj√©k tov√°bb. De nem. Rosszindulat√ļan, er√Ķszakosan, gonoszan, hatalom√©hesen vegz√°lt√°k, olyan emberek m√≥dj√°ra, akik kicsi hatalmat kapnak a kez√ľkbe s m√°r istennek √©rzik magukat. K√≠s√©rtetiesen hasonl√≠tottak az oszlat√≥ rend√Ķr√∂kre.
Tal√°n bolondnak gondolnak egyesek, de visszafordultam, hogy sz√≥v√° tegyem az elj√°r√°st, s n√©mileg a bajba sodr√≥dott h√∂lgy seg√≠ts√©g√©re legyek, akinek v√©g√ľl a huzat √°ltal elsodort jegy√©t egy m√°sik utas hozta vissza.
Nem untatn√©k senkit a sz√≥v√°lt√°ssal, rend√Ķr h√≠v√°s√°t javasoltam, mire megtudtam, hogy √Ķk hivatalos szem√©lyek, nekik jogul van feltart√≥ztatni, r√°ngatni, l√∂kd√∂sni, csukl√≥t csavargatni, megal√°zni. Majd mikor felhoztam azt az √©rvet, hogy √©n √©rtem, de szeretn√©m feltenni ama k√∂lt√Ķi k√©rd√©st, hogy a cig√°nyokkal szemben mi√©rt nem tan√ļs√≠tanak ilyen elj√°r√°st, s mi√©rt √©rzem ama bizonyos megk√ľl√∂nb√∂ztet√©st a h√°tr√°nyomra, rasszista lettem, s ir√°nyomba fenyeget√Ķztek feljelent√©ssel. Z√°r√≥jelben: a rasszist√°z√°sra visszak√©rdeztem – √Čs?
V√©g√ľl √ļjabb √°ldozat √©rkezett, s akkor nem √©n sz√°m√≠tottam, term√©szetesen hasonl√≥ magatart√°st tan√ļs√≠tottak. Amikor √ļjra visszafordultam, imm√°r a telefonommal a kezemben, hogy felvegyem a jelenetet, m√°r konszolid√°ltabb viselked√©st mutattak, s a r√°di√≥n akkor rend√Ķrt h√≠vtak.
S a legszomor√ļbb, hogy az utast√°rsak sz√≥ n√©lk√ľl elhaladtak a jelenet mellett, nem seg√≠tettek, nem tettek semmit, pedig mennyivel szebb √©s jobb lenne, ha figyeln√©nk egym√°sra! Hisz √≠gy is harcolhatunk a jelenlegi rendszer ellen!
(Az eset tegnap reggel 07:00 és 07:30 között történt.)
T√ļri Veronika Rita

HozzŠszůlŠsok

# | heed heed - 2012 04 21 ¦ 11:29:41
Mocskos aljadékok, 2 fillért nem ér az életetek!
A szemembe, aki ilyen aljas munk√°t v√°llal, legyen ellen√Ķr vagy k√∂zter. fenntart√≥ vagy rend√∂r stb. a szem√©t, zsid√≥ sikkaszt√≥ maffi√°t szolg√°lja...√∂ssze lesztek szedve ti is √©s majd √©lvezhetitek a munkat√°borokat!!!
# | Nyilasfergeteg Nyilasfergeteg - 2012 04 30 ¦ 07:09:48
heed!

Jól látod.Wink
# | Spectator Spectator - 2013 04 29 ¦ 15:45:27
√Čszrevett√©tek m√°r, hogy mennyi cig√°ny ellen√Ķr van manaps√°g ? Ha van k√∂zt√ľk feh√©r, akkor az is √°tveszi a kommunik√°ci√≥s "klis√©iket" √©s viselked√©s√ľket. Az √°ldozatok kiz√°r√≥lag magyar kin√©zet√Ľ egy√©nek akik v√©dtelennek t√Ľnnek √©s a t√ļler√Ķvel k√∂rbeveszik, vegz√°lj√°k √Ķket. √Čn is na√≠v kamaszk√©nt anno √°testem ezen, de ugye akci√≥-reakci√≥ hat√°s elv√©n ma m√°r nem tudn√°nak kivitelezni ilyesmit ellenem. Az ellen√Ķr√∂k a tipikus bolsevista emberfajta. Semmi b√ľszkes√©g vagy tart√°s benn√ľk, semmi nemzeti vagyis k√∂z√∂ss√©gi √©rz√©s, a legaljasabbja a t√°rsadalomb√≥l, ez√©rt is a k√ľl√∂n√∂s vonz√≥d√°suk √©s szimp√°ti√°juk az am√ļgy tudatosan agressz√≠v etnikummal avagy a cig√°nys√°ggal. Ezek kiv√©tel n√©lk√ľl stat√°riumot √©rdemelnek majd egy elk√∂vetkez√Ķ hungarista rendben. A t√∂megk√∂zleked√©st pedig √°t kell majd √°ll√≠tani eleve jegy n√©lk√ľli utaz√°st kiz√°r√≥ rendszerr√©, mint a brit r√©szeken is van manaps√°g a vas√ļtn√°l. Z√°rt, magas, m√°szhatatlan ker√≠t√©ssel k√∂rbevett peronok.
# | PORSZEMJANK√ď PORSZEMJANK√ď - 2013 09 11 ¦ 15:26:40
Igen sajn√°lattal olvasom, √©s val√≥ban ilyen a helyzet a Magyar t√∂megk√∂zleked√©sben, ellen√Ķr hegyek minden√ľtt! Ez val√≥ban csak a Magyar lakoss√°g zaklat√°s√°ra j√≥ semmi m√°sra! val√≥ban Angliai p√©lda lenne a megold√°s, olyan rendszer ki√©pitt√©se ami megg√°tolja az √©rv√©nytelen jegy, van a jegy n√©lk√ľli utaz√°st. V√©lem√©nyem szerint a cs√ľrhe 1 √©vi b√©r√©b√Ķl ezt meg lehetne oldani, √©s √∂k is a nagy l√©tsz√°mukn√°l fogva azonnal fizet√Ķ utass√° v√°ln√°nak, √≠gy a probl√©ma hossz√ļ id√Ķre megold√≥dna.

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 0.45 mŠsodperc
95,963,421 egyedi lŠtogatů